SPRZECIW wobec podjęcia uchwały włączającej część miasta Lublina do obwodu łowieckiego

Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego przygotował projekt uchwały, na mocy której teren pod oknami naszych mieszkań ma zostać włączony do obwodu łowieckiego. Teren ten ma objąć dzielnice Czechów, Sławinek oraz Sławin. Oznacza to, że myśliwi będą mogli na tym terenie polować używając broni palnej! Bezpieczne strzelanie na tym obszarze nie jest możliwe ze względu na znajdujące się tu budynki mieszkalne, wysoki stopień zaludnienia, sąsiedztwo często uczęszczanych dróg oraz ukształtowanie terenu. Polowania dodatkowo narażają mieszkańców na możliwość nałożenia kary sądownej. W sytuacji, gdy mieszkańcy osiedla udadzą się na spacer podczas polowania, mogą zostać posądzeni o zakłócanie działań łowieckich i będzie im grozić grzywna. Dla dobra i bezpieczeństwa mieszkańców naszego osiedla konieczne jest złożenie sprzeciwu do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego w Lublinie. Prosimy o podpis pod naszą petycją o odrzucenie projektu włączenia części miasta do obwodu łowieckiego.

Podpisując, akceptuję, że Olga Orzechowska będzie mieć dostęp do wszystkich informacji podanych przeze mnie w tym formularzu.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych podanych w formularzu w następujących celach: