List otwarty PZM do Premier Beaty Szydło
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji List otwarty PZM do Premier Beaty Szydło
Diagnosta laboratoryjny |
#2262016-09-09 08:10Ochrona Zdrowia to nie tylko pielęgniarki i lekarze. To cały zespół, a nawet nazwałabym go "złożonym organizmem", który bez poszczególnych elementów/"narządów" nie będzie istniał!!! Lekarze bez badań laboratoryjnych, histopatologicznych, mikrobiologicznych, genetycznych czy serologicznych nie byliby w stanie postawić prawidłowej i ostatecznej diagnozy, która jest najistotniejsza w kwestii dobrania prawidłowego leczenia pacjenta. Identyczna sytuacja jest w przypadku pracowni radiologicznych czy endoskopowych. Nie zapominajmy także o tym, że czasem leczeniem nie są farmaceutyki tylko ciężka praca fizjoterapeutów. Inną grupą pracującą ponad siły są ratownicy medyczni, którzy przecież pierwsi ratują nasze życie (przed pomocą lekarską!). Niezastąpiony jest także dział sterylizacji, który każdego dnia przygotowuje całą masę niezbędnych narzędzi, nie tylko chirurgicznych... Diagnosta laboratoryjnyz 17 letnim stażem zawodowym, zarabiający niespełna 1800 zł netto. |
Gość |
#2282016-09-09 10:16Podpisałam się pod petycją PZM ponieważ jestem świadoma problemów nie tylko pielęgniarstwa ale całej służby zdrowia, które w istocie rzeczy nie są naszymi problemami, ale problemami społecznymi. Ubolewam, że społeczeństwo tego nie rozumie, roszczeniowy pacjent warczy do pielęgniarki "płacę składki i wymagam!!!" Uważam też, że to pacjenci powinni podpisywać takie petycje, bo ja sama o siebie umiem zadbać a oni niestety NIE! |
Gość |
#2292016-09-09 10:53Wynagrodzenie lekarza w mieście Łodzi znacząco jest mniejsze od i tak niskich zarobków w skali kraju.Mimo poniżenia wypłatą 3,tys 200, zmęczeniem ponad miarę na 2 etatach nie zrezygnuję z życia w polsce, najwyżej zmienię zawód na mniej odpowiedzialny ( w sytuacji wypalenia co nam wszystkim grozi). Proszę zwrócić uwagę jak niska jest między nami kultura, i stosowanie elementarnych zasad w opiece nad pacjentem. Jestem pewna że przepracowanie, drażliwość,brak czasu na doszkalanie się, to równięż temat związany z tym jak się nas poniża takimi wynagrodzeniami, bezpośrednio wpływający na jakość naszych usług. |
Gość |
#2302016-09-09 17:23ponieważ zależy mi na zdrowiu moim i innych ludzi. Sama z doświadczenia wiem, że poprzez prawidłowe odżywianie można powrócić do zdrowia. Nie potrzeba żadnej chemii, która tylko zatruwa organizm. Medycyna ratuje życie, ale nie leczy przyczyny choroby. Ja mam bardzo duże rezultaty zdrowotne korzystając tylko z właściwego odżywiania. Miałam skaczące ciśnienie i podwyższony cholesterol. Teraz nie biorę leków i jest bardzo dobrze. Wszystko dzięki właściwej diecie. |
Gość |
#2312016-09-09 17:38Ponieważ ludzie uciekają za granicę żeby zarabiać więcej a nie pracujką u nas. |
Gość |
#2322016-09-09 17:48Lekarze zarabiają za mało, zamiast dobrze wykonywać swoją pracę w jednym miejscu, mieć czas na dokształcanie i doskonalenie swoich umijętności, sa zmęczeni, biegają "z pracy do pracy" . |
Gość |
#2332016-09-09 18:58Należę do grupy zawodowej, która zarabia poniżej kwalifikacji, poniżej godności. Wynagrodzenie w wysokości zasiłku. Z roku na rok mniej. Jest to sytuacja niedopuszczalna. Wymagania rosną, a pensja pozostaje na tym samym poziomie lub jest niższa. Dyrekcja szpitala,, w którym pracuje, po przekształceniu w spółke obniżyła wynagrodzenia. Rozważam zwolnienie się z pracy i wyjazd do innego państwa, co jest dla mnie sytuacją bardzo przykrą. W tej sutuacji popieram petycje by móc pozostać w kraju. |
Gość |
#2342016-09-09 21:37Chcę pracować za godziwe pieniądze, nie nadrabiajac ich ilością przepracowanych godzin, tracąc własne zdrowie i czas który mogłabym spędzić z rodzina. |
Gość |
#2352016-09-10 12:38Nie będę 24 września w Warszawie, więc chociaż w ten sposób chcę się solidaryzować ze swoją grupą zawodową, która została potraktowana bardzo źle przez rząd PO-PSL ( min. Kopacz). To jest tylko możliwe w Polsce, żeby etat pracy wydłużyć o 2,5 godz. dziennie i jednocześnie zarabiać mniej o średnio 20-30% miesięcznie!!!! Pozdrawiam ! A.S. |
Gość |
#2382016-09-11 09:11My jako diagności laboratoryjni nie dostaliśmy podwyżki pensji od kilku lat. Wobec drożejącego życia coraz trudniej wiązać koniec z końcem. |
DIAGNOSTA LABORATORYJNY |
#2412016-09-12 10:50diagnosta laboratoryjny pracuję w zawodzie już 32 lata i wiem jedno - nasz zawód nigdy nie był doceniany.Pracownicy służby zdrowia w leczeniu pacjenta tworzą jedno uzupełniające się koło. Począwszy od lekarza,pielęgniarkę,diagnostę( bez,którego wyników badań krwi lekarz nic nie zrobi ),a kończąc na zawodach medycznych typu rehabilitant.Ostatnia podwyżka dla pracowników pozostałych zawodów medycznych była w 2002 r. ( lekarze dostali w 2007 r. po protestach wraz z pozostałymi pracownikami medycznymi,a koleżanki pielęgniarki po ustawie pani minister z 2012 r.).Dlatego popieram protest PZM. |
Gość |
#2422016-09-13 06:46jest w stu procentach słuszna i przykro tylko, że tak spóźniona |
Gość |
#2442016-09-13 16:31Życie i zdrowie ludzkie /choćby to brzmiało patetycznie/ jest naprawdę bezcenne a pracownicy służby zdrowia powinni otrzymywać dobre wynagrodzenia za przede odpowiedzialną i nie łatwą pracę |
Gość |
#245 Re: Re: Fizjoterapeuta2016-09-14 10:07Od 8 lat pracuje jako fizjoterapeuta w szpitalu zarabiam najniższa krajowa 1700 zł skandal ! |
Gość |
#2462016-09-14 15:34Skoro sa pieniadze na pierdoły to musza być na Służbe Zdrowia !!! |
Piotr Konysz pacjent Gość |
#2472016-09-17 08:29Podpisałem powyższą petycję, ponieważ na służbę zdrowia NFZ przeznacza za mało. Nie chciałbym, by składka wzrosła, choć czytaj: http://nczas.com/wiadomosci/polska/ue-nalozyla-na-polske-700-mln-zl-kary/ , choć wiele milionów nie raz "poszlo w błoto" na niedziałające lub niekompletne systemy, po przetargach w Naszym Państwie - ale jeśli szpital chce być przyjazny pacjentowi, to finansowanie pielęgniarek i ich ilość na oddziałach powinno się zwiększyć, a zależy to od szpitala, któremu NFZ mógłby przeznaczyć więcej finansów, a nie ładować sobie w nadmierną administrację. Chciałbym, by rezydenci też mieli lepiej i po skończonych studiach nie uciekali za granicę! Jeśli nie zmieni się nic odgórnie, to trzeba będzie zaostrzyć barykady, bo chore społeczeństwo, nie mające się jak leczyć dobrze, to mniejsze wpływy wszędzie tam gdzie pieniądze są potrzebne, a w centrali przejadane! |
Gość |
#2482016-09-17 13:59oszczędza się na najprostrzych badaniach labolatoryjnych, lekarze zmuszeni leczyć na "ślepo" - jak nie pomaga, to przepiszą inne mankamenty - leczenie się przedłuża i L4 również. To jest chore |
Gość |
#2492016-09-17 23:07Fundowanie przez rządzących bezpłatnej "służby" zdrowia odbywa się kosztem - nie bójmy się tego słowa - okradania pracowników medycznych. Najniższa pensja ma w Polsce wynosić 12 złotych brutto za godzinę. I bardzo dobrze. Ale jak to się ma do zarobków w ochronie zdrowia??? Pielęgniarka zarabia niewiele więcej!!! Usługi medyczne wycenione są na skandalicznym poziomie i tak ma według obecnego ministra pozostać. Ile lat można czekać na poprawę sytuacji? Politycy - niezależnie od opcji - obiecują przed wyborami, że będzie lepiej, ale po wyborach szybko zapominają o obietnicach. Trzeba chociaż obecnie rządzącym przypomnieć o ich przedwyborczych obietnicach dotyczących ochrony zdrowia. |
Barbara |
#2502016-09-18 10:08mam nadzieję że ta petycja posłuży sprawie wszystkich pracowników służby zdrowia,a nie tylko lekarzom i pielęgniarkom,jak to było do tej pory.My reszta personelu jesteśmy jeszcze w finansowym ogonie,daleko za pielęgniarkami,a wykonujemy równie potrzebny,odpowiedzialny zawód np. analityka.Czy lekarz postawi jakąkolwiek diagnozę nie podpierając się badaniami analitycznymi lub prześwietleniem? Osobiście nigdy się nie spotkałam z podobnym przypadkiem.Szkoda że nie pamięta się o tym przy podziale pieniędzy |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
50170 Utworzone: 2024-11-13
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
260 Utworzone: 2024-11-12
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
886 Utworzone: 2024-11-10
Apel o rewitalizację kompleksu Pomnika Czynu Powstańczego na Górze św. Anny
102 Utworzone: 2024-11-12
Ogrodzenie wokół ZSZ nr 20 we Wrocławiu
255 Utworzone: 2024-11-03
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1278 Utworzone: 2024-10-21
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1228 Utworzone: 2024-11-08
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
582 Utworzone: 2024-11-08
no to the death penalty
238 Utworzone: 2024-11-08
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
596 Utworzone: 2024-11-07
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
4219 Utworzone: 2024-10-24
Petycja przeciwko zamiarowi likwidacji Olsztyńskiego Centrum Edukacji Nauczycieli
626 Utworzone: 2024-11-07
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
149 Utworzone: 2024-11-09
Zbiórka podpisów pod skargą na działanie Wójta gminy Janowiec w sprawie planowanej likwidacji linii MZK nr 17.
142 Utworzone: 2024-11-11
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
546 Utworzone: 2024-11-07
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
362 Utworzone: 2024-11-06
Protest Nauczycieli w sprawie ograniczenia rehabilitacji i edukacji dzieci przewlekle chorych i z niepełnosprawnościami.
408 Utworzone: 2024-11-04
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1414 Utworzone: 2024-11-02
Petycja_w_sprawie składek ściąganych przez izbę pielęgniarek.
5726 Utworzone: 2024-09-14
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
263 Utworzone: 2024-11-06