Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom

Marcus

/ #1185 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proponujemy podjęcie negocjacji z Zarządem Spółdzielni LUIZA

2012-05-26 22:14

#1183: 154 - Re: Re: Re: Re: Re: Proponujemy podjęcie negocjacji z Zarządem Spółdzielni LUIZA

Tak to ewent. może wyglądać:

"       Ugoda pozasądowa W związku ze wszczętą przez ............ sprawą sądową, syg. ...........  i wyrokiem TK, strony zawieraja niniejszą ugodę:

1.GSM  ustanowi w formie aktu not. odrębną własność lokalu położonego w budynku.......(adres budynku). składającego sie z ......... pokoi, przedpokoju,kuchni,łazienki i wc, o łącznej powierzchni 50 m(dokładnie) wraz z pomieszczeniami przynależnymi(piwnica) o pow....,a także udziałem (wyliczonym jak niżej) w częściach wspólnych budynku oraz udziałem w wysokości.....(0,025 jest ułamkiem za niskim - powinno być: pow.mieszkania z pomieszcaniami przyległymi w mkw/ całkowita pow.mieszkalna bloku+całkowita pom.przynależnych i to pod warunkiem, że na działce o której mowa, stoi tylko jeden blok) w prawie użytkowania wieczystego  działki nr......., dla której  Sąd Rejonowy w.........prowadzi KW nr.......... .Przeniesienia własności GSM dokona w trybie z art.48 ust. z 15.12.2000r o SM.

Punkt 2 niepotrzebny, a punkty 3 i 4 są nie do przyjęcia.

W związku z tym: 2.XX i YY oświadczają, że jeszcze tego samego dnia w którym zostanie podpisana umowa notarialna o przeniesieniu na nich mieszkania zgodnie z zapisami pkt.1, wycofają swoje powództwo z sądu składając stosowne oswiadczenie o zawarciu ugody pozasądowej z pozwaną SM.

Pkt. 5(teraz pkt.3) może być, o ile SM nie będzie protestowała"

Nie jestem w końcu prawnikiem, ale wydaje mi się, że taką ugodę, jaką stworzyłem wyżej , można by podpisać.