KRASNAL ELBLĄG - PSYCHOLOG

krasnal.png

Petycja do Dyrekcji Samodzielnego Publicznego Ośrodka Rehabilitacyjno - Terapeutycznego dla Dzieci i Młodzieży w Elblągu, o pozostawienie na stanowisku terapeutki - psychologa, Katarzyny Pawlak - Reinholc.

Jako rodzice dzieci uczęszczających na terapię do Ośrodka, a w szczególności na terapię psychologiczną do Pani Katarzyny w imieniu swoim oraz naszych dzieci, zwracamy się z prośbą o pozostawienie Pani Katarzyny w Ośrodku na stanowisku psychologa.

W ciągu wielu lat pracy z dziećmi Pani Katarzyna dała się poznać z jak najlepszej strony jako specjalistka bardzo ukierunkowana na potrzeby dzieci, empatyczna, sumienna, pełna ciepła i profesjonalizmu. Dzieci są bardzo związane ze swoją terapeutką - ufają jej i nawet w krótkich chwilach poza terapią szukają z nią kontaktu. Czują się z przy niej bezpieczne, rozumiane, ważne.
Pani Katarzyna poza zajęciami indywidualnymi ze swoimi pacjentami, regularnie pomaga również w prowadzeniu zajęć grupowych i wielu z nas mających tak krótki kontakt z nią, jesteśmy bardzo miło zaskoczeni jej podejściem do dzieci, nas i ogromnym szacunkiem do tego, co robi.

Jako rodzice dzieci z różnymi problemami i niepełnosprawnościami, nie zgadzamy się, aby nasze dzieci zostały pokrzywdzone w wyniku zakończenia współpracy z terapeutką. Będzie to dla nich bolesne i trudne doświadczenie, a tych już mają w życiu, aż nadto, mimo młodego wieku.
Nie zgadzamy się również by w związku z tą decyzją nasze dzieci zaczynały terapię praktycznie od zera - nowy terapeuta nie będzie prowadził terapii w znany dzieciom, skuteczny sposób, nie będzie również miał zaufania dzieci, co jest konieczne w procesie terapeutycznym.

Dotrzeć do dzieci po traumach, z zaburzeniami czy innymi problemami nie jest łatwo, a jak sami Państwo wiedzą, Pani Katarzyna wielokrotnie osiągnęła w tym sukces i jest opoką dla swoich pacjentów, a także ich rodziców, którym wskazuje drogę do większej poprawy życia swoich dzieci i tym samym swojego.

Patrząc również przyszłościowo, chcemy, aby każde z dzieci, które w przyszłości będzie musiało skorzystać z terapii w ośrodku, miało najlepszą możliwą opiekę i wsparcie, a takie oferuje właśnie Pani Katarzyna. Nie mamy absolutnie żadnych zastrzeżeń do jej pracy.

Ośrodek, do którego przyprowadzamy nasze dzieci sam w swoich apelach głosi, że nam pomaga, więc prosimy, aby robił to nadal. Podziwiamy Panią Katarzynę, że mimo tak trudnej sytuacji nie porzuciła naszych dzieci, tylko nadal prowadzi z nimi terapię i ze wszystkich sił stara się nie pokazywać nam, jak trudne jest to dla niej.

Nie wyobrażamy sobie funkcjonowania Ośrodka bez Pani Katarzyny i prosimy o pozytywne ustosunkowanie się do naszej prośby.

Rodzice dzieci terapeutycznych Ośrodka

*Petycja zostanie przekazana Dyrekcji Ośrodka do 19.07.2024

AKTUALIZACJA:

We wtorek 16.07 na godzinę 11 mamy umówione spotkanie do dyrekcji. Mam nadzieję, że nasze działania okażą się skuteczne. Na papierze mamy dodatkowe 84 podpisy, ale jeszcze do wtorku do momentu spotkania, będą zbierane!

Podpisując, akceptuję, że Klaudia będzie mieć dostęp do wszystkich informacji podanych przeze mnie w tym formularzu.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych podanych w formularzu w następujących celach: