Podwyższenie zasiłku pielęgnacyjnego osobom niepełnosprawnym
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Podwyższenie zasiłku pielęgnacyjnego osobom niepełnosprawnym
KaziaKieda1@wp.pl |
#301 Witam2014-05-12 17:31Ja jestem głuchych mam zasiłek pielęgnacyjna 153 zł czy to prawda że otrzymamy 200 złoty podwyżki |
Gość |
#3022014-05-14 07:38Jestem Słabosłyszący... aparat słuchowy bateria wiesz ile kosztuje ? ... Szukałem praca dla niepełnosprawnych ... szef praca powiedzal mi ,ze nie przyjmuje z powodu GŁUCHY :/ MAM REKĘ I NOGI ZDROWY ! .... DYMISTRACJA |
MAX PAYNE |
#303 Muszę podwyżkę2014-05-14 08:22Przeciwko do Pana Premiera Donalda Tuska. Muszę cała w polsce dla osób gluchoniemych i niepełnosprawności, podwyżkę 200 zł do 500 zł. Problem dla osób głuchoniemych wydatki i mieszkanie. |
Gosc |
#3042014-05-14 15:33My jestesmy Głuchy oby nie pracuje ... mam zasiłek pielegnacyjny 153 zł aparat słuchowy bateria wiesz ile kosztuje ? Mam renta ale mało zarabia..nie znalezli w pracy ... |
QAZ |
#305 Podwyższenie zasiłku ale NIE dla wszystkich2014-05-16 06:47Zasiłek pielęgnacyjny jak sama nazwa wskazuje ,powinien służyć pielęgnacji .A jest dodatkiem stałym osobom z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności .Osoby te pracują ,są samodzielne ,maja własne rodziny .Głupim rozwiązaniem jest 1000 zeta dodatku .Zasiłek powinien być zróżnicowany dla osób niesamodzielnych ,czyli skala .Sa osoby w stanie wegetatywnym i im to 1000 zł się należy |
Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)
2014-05-16 08:21- Date of removal: 2014-05-16
- Powód usunięcia:
amino |
#307 Re: Kathe2014-05-16 08:22to idź do pracy |
koleś |
#3082014-05-16 17:35witam ja jestem niesłyczączy też niepełnasprawnie nie wystarczy otrzymał za mało 153 zł jest trudno warunek w srodku człowiek prośba jak ustawia sejm rządu porozumie musi 200-250 zł dzięki góry |
miloshamaranth Gość |
#3092014-05-17 08:42SZANOWNI PAŃSTWO! od małego dostaję 153zł i to przez tyle lat i nie było żadnej podwyżki nawet o 1zł? Teraz z okazji 10-lecia wejścia Polski do UE chwaliliście się że zrobiliście duże postępy itd dalej nie nie ma co pisać bo nic się nie zmieniło tylko się pogorszyło tą sytuacje. Niepełnosprawni ludzie np głusi mają problemy ze znalezieniem pracy bo niesłyszą? Słucham? Oni potrafią wszystko zrobić poza słuchem to jest dyskryminacja można się z nimi dogadać to nie są małpy tylko zdrowi i normalni ludzie! Przepisy BHP są przeszkodą gdzie nie mogą wykonywać swoje zawody np w kuchni czy jako kierowca tira oni nie mają szans! to jest parodia! w domu głusi przecież radzą w codziennym życiu i samochodami też potrafią jeździć to czemu tirem nie wolno? Glusi szukają pracy gdzie popadie w KFC, jako kasjer żeby dostać marne 1000zł do ręki :/ Zasiłek pielęgnacyjny powinien zostać podwyższony ponieważ baterie też kosztują a na nowe aparaty słuchowe to trzeba wyłożyć nie małe pieniądze nawet 5-10 tys a skąd wezmą? za 153zł pomyślcie o nas a nie tylko afery robicie w sejmie :/ |
kreatura Gość |
#3112014-05-22 14:34Jakie dodatki otrzymują niepełnosprawni Posłowie i Senatorowie w związku ze swoją chorobą? Jak ktoś mi powie, ze 153 zł, to pęknę ze śmiechu! |
Gość |
#3132014-06-07 14:53Jestem głuchy od urodzenia, potrzebuje pieniedzy na baterie do aparatów słuchowych |
Gość |
#3142014-06-12 17:36Jestem matką dziecka autystycznego. Syn wymaga specjalistycznej terapii, która jest płatna. Niestety nie otrzymuje od państwa żadnej bezpłatnej terapii. niestety terapia ta jest bardzo droga a ja samotnie wychowuję syna w dodatku niewiele zarabiam (jestem pracownikiem służby zdrowia) uważam, że moje dziecko nie powinno być z tego powodu pozbawiane szansy do normalnego funkcjonowania w przyszłości a bez odpowiedniego zasiłku nie jestem w stanie zapewnić synowi terapii na odpowiednim poziomie. |
Gość |
#3152014-08-19 14:43Popieram tą petycję, wrzystko zostaje waloryzowane , oprócz zasiłku pielęgnacyjnego, ta kwota jest śmieszna , bo nie wystarcza ani na leki , ani na rehabilitacje czy opatrunki. To wstyd , że Państwo tak dba o niepełnosprawnych. A żeby było śmieszniej, jeżeli dostajesz Zasiłek Stały z MOPS to ten zasiłek zostaje pomiejszony o kwote 153zł. |
Lodzianka |
#316 Re:2014-08-31 11:37Powiem Panu , tak nic nie zyskamy i nic nie wywalczymy. Sama podpisałam tą petycje, ale mam oczucie , że ten Pan co tym się niby zajoł , dał sobie spokój , gdyż minelo już troszkę czasu od marca i ten Pan nic nie napisał jakie są postępy , co udało mu się załatwić , cisza. Sama osobiście napisałam do tego Pana meila , ale nie odpisał , mam odczucie , że to jakaś ściema. Proszę sobie nie robić nadzieji na zmiane i że ktoś coś zrobi. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam |
Gość |
#3172014-09-27 21:56To jest śmieszna suma. Pozwólcie ludziom niepełnosprawnym godnie żyć! |
Gość |
#3182014-09-30 21:33Mam niepełnosprawne dziecko,renta socjalna to 610zł. Za co ma zyc taka osoba,bieda i nedza. |
Gość |
#3192014-09-30 21:41Idźmy po sejm okupujmy do skutku.Niepełnosprawni sa na marginesie społecznym.Nie maja żadnych praw.Powinni mieć bezpłatne wejściówki na obiekty użyteczności publicznej,hale sportowe,bo tez potrzebują rozrywki. |
Niepełnosprawna od urodzenia |
#320 Re: Proszę o podwyższenie zasiłek pielęg.2014-10-08 14:22#3: **** - Proszę o podwyższenie zasiłek pielęg. Ja też jestem niepełnosprawną osobą (narząd ruchu od urodzenia) . Z moich obserwacji wywnioskowałam , że nikogo nie obchodzi nasz los . Ani polityków , ani Rząd , reporterów , nikogo. Postanowiłam swoje niezadowolenie pokazać przy Urnie , mimo że głosowałam wcześniej na PO , teraz już nie będe na nich głosować , gdyż Dla wrzystkich kase znajdują np.górnicy,Pani Kopacz obiecała im pomoc , ale jak my zwracamy się o podwyszkę od wielu lat nas olewają . Tyle Wart jest Kraj , na ile pomagają swojm najsłabszym . Ja już postanowiłam , skoro Rządzoncych nie obchodzi mój los , to ja odpłace im przy Urnie. Pozdrawiam wrzystkich którzy , dostają 153zł. |
Łodzianka |
#321 Re:2014-10-08 14:26Popieram , ale niema wśród nas kogoś modrego , kto by to zorganizował . |
Gość |
#3222014-10-10 09:00Podwyższenie zasiłku pielęgnacyjnego osobom niepełnosprawnym http:prosze o jak GLuchych mam zasiłek pielęgnacyjny 153 zł za na13 lata nigdy okropne podwyżkę nigdy .sejm jest odprawa Likwidacja lepej rozumien mafia zarzad lubi len spi wyglad sejm winny niema warunek lipa .podwyżkę zasiłku pielęgnacyjnego kiedy ciekawie jezeli czlonk cccp lepej robi boisz prawda wojenny //www.petycjeonline.com/podwyszenie_zasiku_pielgnacyjnego_osob_niepenosprawnym |
Gość |
#3232014-10-12 13:48Miały być podwyżki do 200zł i nawet takiej kwoty nie otrzymujemy... |
Niepełnosprawna |
#324 Zasiłek Pilęgnacyjny2014-10-26 13:29Witajcie! Sama jestem osobą niepełnosprawną od urodzenia (narząd ruchu ), i otrzymuje 153zł Zasiłku Pielęgnacyjnego jak wy wrzyscy i myślę ,że jeżeli nie zorganizujemy się jak rodzice dzieci niepełnosprawnych , którzy pojechali pod sejm , nigdy nam nie podwyszą tego Zasiłku , a jeżeli to w końcu zrobią to dostaniemy pare groszy. Pisałam do pana co pisał tą petycje do sejmu , ale niestety nie odpisał i mam dziwne przeciucie , że to jakaś ściema . Sama zadaje sobie pytanie co ja mogę zrobić -postanowiłam napisać do Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej do Pana Kamysza dlaczego dyskryminuje niepełnosprawnych i dzieli ich na tych lepszych i gorszych , bo skoro ma kase dla matek tych dzieci co okupowały sejm , to i dla innych niepełnosprawnych też powinien mieć . Wystarczy weść na strone Ministerstwo Pracy i napisać meila . Bo tylko w ten sposób możemy zwrucić na siebie uwagę Pana Ministra . Jeżeli sami nic nie zrobimy inni nic za nas nie zrobią . Milczym nic nie robiąc i dlatego nikt nas nie zauważa , dlatego Podziwiam te Matki. Jesteśmy wielką grupą ludzi niepełnosprawnych Zasiłkiem Pielęgnacyjnym 153zł , i sami musimy chodzby pisać do Ministra Pracy Kamysza. Przez 7lat ufalam , że PO to zmieni i nie będzie dyskryminacji , teraz wiem że PO nie ma ludzkiej twarzy , dla wrzystkich kase ma np. dla Matek pod sejmem , dla górników itp. ale Nas się nie zauważa jesteśmy niewidzialni, bo milczymy. Swoje niezadowolenie pokaże przy Urnie . Pozdrawiam |
Donic |
#325 Śmieszne żądania2014-12-01 07:54Dla mnie te żądania są śmieszne - taka podwyżka nigdy nie nastąpiła i nie nastąpi. Lepiej byłoby zainwestować pieniądze w aktywizację niepełnosprawnych na rynku pracy. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
22838 Utworzone: 2024-04-25
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1543 Utworzone: 2024-11-18
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3606 Utworzone: 2024-11-14
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1607 Utworzone: 2024-11-15
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
94 Utworzone: 2024-11-21
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101097 Utworzone: 2024-11-13
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
437 Utworzone: 2024-11-06
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4346 Utworzone: 2024-09-23
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
64 Utworzone: 2024-11-22
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
946 Utworzone: 2024-11-19
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
241 Utworzone: 2024-11-16
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17375 Utworzone: 2023-10-23
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1605 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o poprawę bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych przy ul. Koszykowej w Malborku
531 Utworzone: 2023-11-15
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1948 Utworzone: 2024-11-16
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7529 Utworzone: 2022-12-31
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
165 Utworzone: 2024-11-18
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
429 Utworzone: 2024-11-09
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1412 Utworzone: 2024-11-08
Otwarty List do Generała Rajmunda Andrzejczaka aby kandydował na prezydenta Polski
623 Utworzone: 2024-11-09