Petycja w obronie polskiej szkoły

mama

/ #235 Re:

2016-07-16 19:03

#18: Bea -  

Są też takie dzieciaki, które chętnie tę szkolę zmieniają. Znajdą się gimnazjaliści którzy poprą również drugą wersję. To zależy co się chce uslyszeć. Ja jestem niezadowolona że moje dziecko ma uczyć się w nauczaniu początkowym 4 lata. Zwłąszcza że tak późno ma zacząć. Przecież dzieci kończące ten etap edukacji będą miały 10-11 lat. Dziewczynki to już miesiączki w tym wieku dostają. Nasze dzieci garną się do wiedzy dużo wcześniej i na siłę się to blokuje. Wystarczyłoby wspierać ten system co jest. Po co wywracać wszystko do góry nogami. I znowu będzie bałagan przez parę lat. Ciekawe kto znowu ma na tym wszystkim zarobić, bo spewnością nie my - rodzice i dzieci. Myślę (wbrew temu co pani wyżej napisała), że nauczyciele też nie. Politycy muszą coś zrobić a pomysłow i kompetencji brak. Zresztą po co się wysilać. Pieniądze te same. Lepiej wpierać ludziom ciemnotę, wydać ich pieniądze i utwierdzać w tym, że coś zrobili. Zarobią wydawnictwa - znowu nowe podręczniki. I spewnością konkretni znajomi władz najwyższych. Jestem zła na to wszystko i czuję się bezradna. Mam wrażenie ze robią co chcą. I to na bezczelnego.