Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom

Marcus

/ #839 #802 wyrok Trybunału Konstytucyjnego w sprawie P 17/10

2012-03-22 15:43

Witam ponownie.
Kochani, nie dorabiajcie żadnych teorii spiskowych do faktu, że chwilę nie było mnie na forum. Po prostu byłem czym innym zajęty. Wracając do meritum: Jest nas osiem osób, które walczymy z prezesem SM"Nowy Pustków" (to jest koło Dębicy),od 31.07.2007r. W 2009 i 2010r skierowaliśmy pozwy do Sądu Rejonowego w Dębicy. 4-ry z nich tam jeszcze tkwią po zawieszeniu procesu w oczekiwaniu na wyrok TK, a 4-ry w ten sam sposób utknęły po apelacji SM już w Sądzie Okręgowym w Rzeszowie. To właśnie w jednej z nich zapadł ten wyrok o którym pisałem (nie była to moja rozprawa, a koleżanki). Należy nadmienić, że i Sąd rejonowy w Dębicy jak i Sąd okręgowy w Rzeszowie nie czekały na ogłoszenie wyroku TK w Dz.Ustaw,tylko zaraz po złożeniu przez nas pism o wznowienie postępowania sądowego (bo my też nie czekaliśmy na to ogłoszenie), to postępowanie wznowiły (miały takie prawo). Następne sprawy są od połowy kwietnia do połowy maja. W tej rozprawie w Rzeszowie, która już się odbyła, bardzo znaczący udział w jej przyspieszeniu miał mecenas reprezentujący naszą koleżankę, p.M.Zborowski.
Pozdrawiam