Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom

154

/ #1159 Do Heli i Markusa

2012-05-25 20:01

To sie porobiło nikt nie podpisał Aktu Notarialnego!Uznaliśmy,że pomieszczenia przynależne to ważna sprawa.BO U NAS BYŁO TAK,ŻE ZARZĄD UCHWALIŁ DN 27.05.2009 UCHWAŁE OKREŚLAJĄCĄ PRZEDMIOT ODRĘBNEJ WŁASNOŚCI LOKALI I NIE POIFORMOWAŁ O TYM MIESZKANCÓW ! ONA [JAK MÓWIĄ PRZEDSTAWICIELE SPÓŁDZIELNI ,,była do wglądu w siedzibie spółdzielni,,. I pięknie tylko pytam CZY MY ŻYJEMY TYLKO PROBLEMAMI SPÓŁDZIELNI ? Niektórzy jadą np ,,do lasu,,. Uchwalić przecież drugą uchwałe to dla prezeza Chwista i Jego zastępczyni mały pikuś! Cała dalsza procedura może potrwać 2- m-ce. Ale pod ,,patronatem Sądu,, te sprawy będzie można wyprostować od począdku. Zyskają wszyscy nawet CI co mają już mieszkania własnościowe, bo Oni pierwsi pójdą do Notariatu do poprawki!Więc uznaliśmy,że poczekamy, jesteśmy przecież przed wyznaczonymi rozprawami w sądzie. Wiekszym problemem okazują sie te UMOWY CYWILNO PRAWNE.Otóż myśliciele w LUIZIE wymyśleli aby zaksięgować koszty dociepleń na kontach spółdzielców w wysokości 100%. Od tych znacznych kwot [ 25-20 tys]-obecnie, odjąć kaucje mieszkaniowe [ wpłacane w latach 80-tych np 109 tys zł- moja wpłata].Powstałą różnice [ dalej znaczną],chcą mieć spłacaną w funduszu remontowym. Stąd właśnie pojawia sie ta umowa cywilno-prawna [tu należy zapoznać sie co to jest? Czy ktoś tu na FORUM może zagwarantować mi,że po roku nie zapuka do moich drzwi komornik! No i patrzcie te cwaniaki nagle inaczej wyliczają kaucje mieszkaniowe [nie wiadomo jaki to procent waloryzacji], już nie 5-20zł ale 2-3 tys zł. Tym sposobem chcą zamydlić i pozbyć sie problemu tz NAJWIĘKSZEGO SWOJEGO PRZEKRETU oprócz zmanipulowania Aktów Notarialnych gdzie dodano w jednym punkcie; przyjęcia w poczet członków wszystkich CHĘTNYCH dotychczasowych najemców i ustanowienia na ich rzecz prawa lokatorskiego [a my jak wcześniej pisałem,nie żyjemy tylko spółdzielnią]. No i na koniec ciekawostka; otóż reprezentujący Luize Pan mecenas Pałka nie jest już adwokatem spółdzielni ,,przeobraził,, sie w PEŁNOMOCNIKA SĄDOWEGO. Zgodnie z prawem. Zakłada biełe rękawiczki. Dobre co? Dalej prosze o dobre rady i pamiętam,że każdy tu poświęca swój prywatny czas.