PROTEST PRZECIW USTAWIE NOWE PRAWO GEOLOGICZNE I GÓRNICZE

Quoted post

Gość

#601 Pomawianie i straszenie braćmi ze wschodu

2011-11-30 12:01

stara i zdarta płyta i nikt już tego nie chwyta.

Daj se spokój.

POLSKA OJCZYZNA POLAKÓW !!!
GOŚCIOM DZIĘKUJEMY! NIE OBRAŻAJCIE GOŚCIE NAS GOSPODARZY !!!

Jestem dumny ,ze Jestem Polakiem.

Wymienienie, nawiązanie do nazwy narodowości"ZYD" nie jest wyzywaniem.
Zydzi ,tak jak Polacy nie powinni się wstydzić swego pochodzenia...

DLACZEGO SIĘ UKRYWAJĄ i dlaczego się wstydzą swego pochodzenia???

Odpowiedzi

ptasiek

#610 Re: Pomawianie i straszenie braćmi ze wschodu

2011-11-30 12:38:26

#601: - Pomawianie i straszenie braćmi ze wschodu

panie nazywasz Polaka z dziada pradziada  Żydem, sam jesteś Żydem nie wstydź się tego

czujesz sie obrażony??

ptasiek

#611 Re: Pomawianie i straszenie braćmi ze wschodu

2011-11-30 13:05:09

różne firmy zagraniczne i polskie poszukują i eksploatują konwencjonalne złoża od kilkunastu lat!!!

Polacy eksploatuja złoża ropy naftowej od polowy XVIII wieku!!!!!

złoża konwencjonalne w Polsce są niewielkie i jak do tej pory nie było WRZASKÓW

DOPIERO TERAZ KIEDY MOŻEMY UNIEZALEŻNIĆ SIE OD DOSTAW GAZU Z ROSJI PODNOSI SIE WIELKIE LARUM!!!!!!

WCZESNIEJ SIE WIERCILO WYDOBYWALO DZIERŻAWI DZIAŁKI I KAŻDY BYŁ SZCZĘŚLIWY I ZADOWOLONY

TERAZ NAGLE WIELKIE WRZASKI DALEJ NIE WIDZICIE ZWIĄZKU?????????????

mały człowiek

#612 Re: Pomawianie i straszenie braćmi ze wschodu

2011-11-30 13:06:59

Oj chyba trafiłem, gdyż jazgot się podniósł straszny. Jestem bliżej prawdy niż mógłbym się spodziewać..

Pytanie brzmi, od ponad 50 lat poszukuje się i wydobywa węglowodory w Polsce. Dlaczego nie było krzyku? Bo potencjał wydobywczy był niski, a uzależnienie pełne. Teraz nadaża się okazja z importera stać się samowystarczalnym, ba nawet eksporterem. Przestać brać pod uwagę geopolitykę energetyczną, to teraz pseudo patrioci krzyczą nie, nie!!!

O co w tym chodzi? Rozumiałbym, gdyby dyskusja sprowadzała się do zabezpieczenia naszych "Polskich" interesów, zabezpieczenie eksploatacji, dochodów z wydobycia kopalin. Jednak większość skupia się tylko na tym, że "geolodzy" zdradzili, żeby się nie odzywali. A może to oni, są prawdziwie zainteresowani, aby wspólne bogactwo jakim są kopaliny był wydobywane zgodnie z poszanowaniem środowiska i przynosiło zysk i bogactwo państwu zwanym "Polska". Mnóstwo tutaj głosów, chrońmy naszą ziemię i rolnictwo, i krajobraz. No świetnie, miło mieć sąsiada, którego bogactwo sprowadza się do ładnych krajobrazów, a podporządkowanie jest pełne. Robicie tak, a tak bo jak nie to my wam gaz zakręcimy. Możemy być partnerami, można dbać o środowisko i mieć obopólne korzyści.

Ale ta dyskusja dawno przestała być merytoryczna, jesteście impregnowani na argumenty, wiedzę i chęć zrozumienia.

Jedna huta na Śląski produkuje więcej odpadów niż wszystkie wiercenia w Polsce.  Wybierzcie się w okolice Dębna Lubuskiego jest tam dużo otworów produkujących gaz i ropę, zobaczcie jak to wygląda, porozmawiajcie z ludźmi co o tym myślą. Jak rozwój tego przemysłu w tamtym rejonie wpłynął na rozwój miasta i gminy. Ile pieniędzy dostają z opłaty eksploatacyjnej i ile osób  tego korzysta.

Ja nikogo nie obrażam, ale mam dość wątpliwe mniemanie o ludziach,  którzy bez żadnej wiedzy i doświadczenia wprowadzają ludzi w błąd. Strach ma duże oczy, ale można o tym rozmawiać jednak są tutaj ludzie, którzy to wykorzystują do zablokowania korzystnych zmian dla "Naszego" kraju.