Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom

Quoted post

Gość 2

#612 Zakladowcy - do roboty!

2012-02-18 11:17

Trzeba skończyć z pisaniem kolejnych apeli do podjęcia szybkich i konkretnych działań!
No i zacząć liczyć przede wszystkim na siebie a nie oglądać się tak jak do tej pory na innych. Bo ci inni jak pokazuje ostatnia petycja, zawsze Was poprą ale nie będą za Was pisać petycji, wysyłać maili, mobilizować leniwych polityków, brać udziału w pikietach czy manifestacjach.
Sami musicie pokazać wszystkim, że to Wam zależy przede wszystkim na uzyskaniu własności mieszkań, za które już raz zapłaciliście. Bo po prostu inni nie mają prawa do takiego stawiania sprawy. Wy - tak.

Wspólnym wysiłkiem można bardzo wiele zrobić, można zmusić władze i polityków do podjęcia określonych kroków ale musi to być zdecydowana i zorganizowana akcja a nie tak jak do tej pory indywidualne działania takich osób jak Temida czy jeszcze tylko kilku.

Bo inaczej rok minie i zostaniecie bez swoich mieszkań!

Odpowiedzi

Gość

#613 Re: Zakladowcy - do roboty!

2012-02-18 12:59:37

TP - jestem zakładowcą i gorąco nawołuję - bierzmy sie od poniedziałku do roboty. Bardzo proszę "Absolwenta wydziału 

prawa..."  skąd czerpać wiedzę o Prawie Spółdzielczym,myślę,że od tego laicy powinni zacząć. Jestem zakładowcą trochę wcześniej urodzonym więc bardzo chętnie się włączę tylko w organizację-powstanie Obywatelskiego Ruchu unormalniania Prawa Spółdzielczego i usilnie proszę zakładowców i spółdzielców z całej Polski do zjedoczenia sił wokół powstania tego    R  U  C  H  U!

Pięknie dziękuję za szturm z podpisami  Zielonej Górze. Pozdrawiam i życzę zdrowia!

Życzę wszystkim zjednoczonym wokół sprawy - spokojnego miłego weekendu!