Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom
Quoted post
Marcus |
#947 UTRUDNIENIA ZE STRONY GSM LUIZA2012-04-01 14:33Mogę się mylić, ale uważam, że zapis notarialny, bez słowa "..chętnych..", jest korzystniejszy. Interpretacja prawna tak właśnie brzmiącego zapisu narzuca na SM OBOWIĄZEK PRZYJĘCIA NA CZŁONKÓW SM WSZYSTKICH NAJEMCÓW przejętych wraz z mieszkaniami i nadania im "lokatorskiego, spółdzielczego prawa do lokalu" zgodnie z tym co nakazuje ustawa z 1994r, przywołana na wstępie uchwały.Na wszelkie nieuprawnione zmiany w interpretacji tej ustawy i realizacji jej, można złożyć doniesienie do prokuratury o popełnieniu (nie podejrzeniu, a popełnieniu) przestępstwa którego znamiona wyczerpują dyspozycje zawarte w art. 231.§1kk w związku z art.6,7,8 kpa |
Odpowiedzi
TEMIDA |
#950 Re: UTRUDNIENIA ZE STRONY GSM LUIZA2012-04-01 17:47:17#947: Marcus - UTRUDNIENIA ZE STRONY GSM LUIZA Szkoda trudu. Postępowanie prokuratorskie w tej sprawie mamy już za sobą. W 2002 roku lokatorzy naszej spółdzielni postawili jej Organom jedenaście zarzutów. Przez pięć lat prokuratorzy grali z nami w tenisa. Oni umarzali, my skarżyliśmy, Okręgowa uchylała i tak w kółko. W tym czasie rozsyłaliśmy skargi na działalność Prokuratury Rejonowej i Okręgowej do Ministra Sprawiedliwości, do Prokuratora Generalnego. Skierowaliśmy też zarzuty dyscyplinarne przeciwko prokuratorom obu instancji do Sadu Dyscyplinarnego w Warszawie. Obocznie prowadzone były śledztwa o składanie fałszywych zeznań przez członków zarządu, oraz o przestępstwo ze strony prokuratury przeciwko dokumentom w sprawie (schowali istotne dokumenty w sprawie, a jak wszczęliśmy postępowanie to się znalazły). Ponieważ podnosiliśmy wrzask w całej Polsce na nieprawidłowości w postępowaniu prokuratorskim postanowiono uciąć sprawę. Zarządzeniem Prokuratora Okręgowego w Gliwicach z dn. 4 października 2006r złożone przez nas zażalenie na Postanowienie Prokuratora Rejonowego w Rudzie Śląskiej z dn. 24 czerwca 2006r. o umorzeniu śledztwa, na podstawie art. 306 § 2 kpk skierowane zostało do Sądu Rejonowego w Rudzie Śląskiej. Postanowieniem z dn. 23 marca Sąd Rejonowy udaremnił dziesięć zarzutów a jeden zostawił w mocy. Ten ostatni zarzut został ponownie umorzony przez prokuratora. W ten sposób na podstawie art. 55 kpk uzyskaliśmy status oskarżyciela posiłkowego i wnieśliśmy akt oskarżenia. Sąd Rejonowy w Rudzie Śl , złamał przepisy postępowania dotyczące wstępnej kontroli aktu oskarżenia, żeby nie dopuść do wszczęcia procesu. Złożyliśmy zażalenie. Zażalenie zostało udaremnione przez Sąd Okręgowy w Gliwicach. Przewodniczący Składu Orzekającego w sprawie Sędzia Sądu Okręgowego w Gliwicach Andrzej Ziębiński oddalił nasz wniosek o nagranie przebiegu posiedzenia a na pytanie dlaczego nie jest protokołowane moje wystąpienie otrzymałam arogancką odpowiedź, że Sąd będzie protokołował to co uzna za stosowne. Postanowienie Sądu Okręgowego w Gliwicach z dn 21 maja 2008r. utrzymujące w mocy skarżone przez nas Zarządzenie SR w Rudzie Śl. o uznaniu za bezskuteczny wniesionego aktu oskarżenia było nie na temat. Słowem my o kozie a oni o wozie. Taka strategia stosowana jest przez organy powołane do ścigania przestępstw i wymiaru sprawiedliwości niemal nagminnie, jeśli nie są w stanie obronić się przed zasadnością zarzutów. W składzie orzekającym uczestniczył Sędzia Krzysztof Ficek, który w tym czasie był lokatorem naszej spółdzielni. W posiedzeniu brało udział kilkunastu moich kolegów. Sąd Dyscyplinarny w Warszawie oczywiście uwalił zarzuty dyscyplinarne postawione przez nas prokuratorom, śledztwo o przestępstwo przeciw dokumentom w sprawie zostało umorzone, bo dokumenty się znalazły, czyli zrobili z nas kretynów W udaremnieniu zarzutów postawionych przez nas Zarządowi naszej spóldzielni aktywnie uszestniczył spowinowacony z naszym Prezesem Prokurator Marek Ryś. Za upowszechnianie tej informacji Prezes wytoczył mi powództwo o naruszenie dóbr osobistych. Proces przegrałam, ponieważ Sąd Okręgowy w Gliwicach oddalił mój wniosek o zarządanie na rozprawę dowodów z aktów stanu cywilnego prokuratora i prezesa utrzymując, że sama mogę je uzyskać. Dostępu do tego dokumentu odmówiły mi wsztstkie figury w naszym kraju włącznie z Ministrem Sprawiedliwości wmawiając mi, że nie udowodniłam interesu prawnego, i tyle. Ps. Tak to jest Markusie, kiedy trzeba kopać się z koniem :) |
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
974 Utworzone: 2024-12-21
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
42230 Utworzone: 2024-04-25
NIE dla końca vapowania w Polsce
976 Utworzone: 2024-12-12
Zakaz parkowania pojazdów dostawczych na parkingu osiedlowym.
51 Utworzone: 2024-12-20
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5369 Utworzone: 2024-09-23
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
190 Utworzone: 2024-12-20
PETYCJA studentów w sprawie przywrócenia zdalnej formy egzaminów
32 Utworzone: 2024-12-20
Unban dla Lugena
25 Utworzone: 2024-12-22
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
243 Utworzone: 2024-12-17
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1551 Utworzone: 2024-11-28
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2726 Utworzone: 2024-11-15
Petycja o przymusowym leczeniu psychiatrycznym dla Izabeli Kisio Skorupy
95 Utworzone: 2021-03-15
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
447 Utworzone: 2024-12-15
Filharmonia Częstochowska dla Społecznej Szkoły Baletowej
90 Utworzone: 2024-12-20
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
298 Utworzone: 2024-12-17
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
562 Utworzone: 2024-10-17
Petycja w sprawie budowy przystanku kolejowego w powiecie rawskim