APEL o utworzenie SZLAKU SECESJI POZNAŃSKIEJ
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji APEL o utworzenie SZLAKU SECESJI POZNAŃSKIEJ
Gość |
#512015-11-18 22:58Bardzo wazne,zeby utrzymac te perelki ktore jeszcze Poznan posiada. Jako jedno z nielicznych miast posiadamy bajeczna Architekture i wazne byloby utworzyc szlak secesji poznanskiej i udostepnic i zwrocic uwage ludziom przyjezdzajacym do Poznania. Jest co pokazac! |
Gość |
#532015-11-19 16:12Ratowanie dziedzictwa kulturowego powinno być dla Miasta priorytetem. Całkowicie nie pojmuję jak to możliwe, że miejskich decydentów trzeba w ogóle do takich działań przekonywać petycją podczas gdy przeznaczają 10 mln na polepszenie stanu Rynku Łazarskiego czy ponad 6 mln na modernizację letniej pływalni w Parku Kasprowicza. |
Gość |
#582015-11-22 15:08Jako architekt w pełni zgadzam się z autorem petycji. Poznańska secesja zasługuje na ocalenie jej od zniszczenia i zapomnienia. Piękna inicjatywa! |
Gość |
#592015-11-24 18:42Jestem Wielkopolanką,z urodzenia Oborniczanką. Mieszkam na granicy z miastem Poznania. To moje ukochane miasto.Tutaj spędzałam kazde wakacje letnie. Dzięki tym pobytom poznałam to co najpiekniejsze. Znam topografię miasta,wszystkie muzea ,koscioly. ,ich historię.Przepine zabytki. Mam wiele miłych wspomnień.Rzadko ,bywam na Starym Miescie,ale gdy ju€ jestem odzywają wspomnienia.Nieraz łezka sie w oku zakręci gdy widzę dewastację ,wysmarowane stare mury.itp. Bogactwem każdego narodu jest dbanie o jego historię i oraz to co stworzyli przed nami Nasi Dziadowie abyśmy My mogli ją przekazac dla Potomnych. Tego bym sobie zyczyla. Jestem niepoprawną romantyczką uczuloną na piękno. |
Gość |
#612015-12-02 16:55Mieszkam przy ul.Wyspianskiego, niedaleko Zielonej Perly oraz posrod wielu pieknych secesyjnych kamienic. Zal wielki, ze tak sie marnuje ta kamienica a takze klatka schodowa Przychodni Lekarskiej przy ul.Matejki 52 i wiele innych wnetrz secesyjnych kamienic. Urodzilam sie na Lazarzu, kocham moja dzielnice, chcialabym aby wladze miasta zadbaly o nasze skarby architektury, pan Jaskowiak, na ktorego glosowalam moze cos ruszy w tej calej sprawie Szlaku Secesji Poznanskiej ? Zielona Perla stala solidnie i pieknie tyle lat !!! Wielki zal. Moze rowerow narazie starczy na Lazarzu panie prezydencie a pieniadze przeznaczy sie wlasnie na SSP ? Mam nadzieje, ze to sie uda. |
Gość |
#622015-12-02 18:01Bardzo lubię secesję jako styl w sztuce a ten rodzaj sztuki widać i powinno być widać z ulicy. Poznań ma bardzo wiele pięknych "eksponatów", które zaniedbane -odejdą w niepamięć. A dziś tak już nie zdobią i nie budują, niestety... |
Gość |
#632015-12-02 23:35Bo uwazam ze ten secesyjny kwartal powinien byc wizytowka historii Poznania i niewazne ze zostal zbudowanay prze Niemcow .To jest czesc juz teraz naszego dziedzictwa. |
Gość |
#652015-12-21 23:18Od dawna zakochana jestem w secesji i bardzo ubolewam nad tym, że w Poznaniu jest w takim stanie. Mam nadzieję, że wreszcie kompleksowo rozpocznie się remontowanie tych wspaniałych kamienic. Pozdrawiam serdecznie :) |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
22330 Utworzone: 2024-04-25
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3417 Utworzone: 2024-11-14
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1440 Utworzone: 2024-11-15
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1277 Utworzone: 2024-11-18
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101015 Utworzone: 2024-11-13
Otwarty List do Generała Rajmunda Andrzejczaka aby kandydował na prezydenta Polski
607 Utworzone: 2024-11-09
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
885 Utworzone: 2024-11-19
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4314 Utworzone: 2024-09-23
Petycja o poprawę bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych przy ul. Koszykowej w Malborku
505 Utworzone: 2023-11-15
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1924 Utworzone: 2024-11-16
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17335 Utworzone: 2023-10-23
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
1349 Utworzone: 2024-11-10
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1576 Utworzone: 2024-11-08
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7510 Utworzone: 2022-12-31
Petycja mieszkańców gminy Luzino dotycząca cofnięcia reorganizacji lub zmiany sposobu jej przeprowadzenia w placówce Poczty Polskiej w Luzinie
341 Utworzone: 2024-11-17
Petycja Sołtysów Rzeczypospolitej Polskiej o Formalne Włączenie w System Zarządzania Kryzysowego oraz Usprawnienie Współpracy z Jednostkami Odpowiedzialnymi za Bezpieczeństwo Publiczne
35 Utworzone: 2024-11-20
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
407 Utworzone: 2024-11-09
Nie dla tramwaju w wariancie 3,4 i 5 w Borku Fałęcki
306 Utworzone: 2024-11-17
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
153 Utworzone: 2024-11-18
Uratujmy stary gmach szkoły przed zniszczeniem
20 Utworzone: 2024-11-20