Uwolnienie dzieci Bajkowskich

Gość

/ #135

2013-03-08 13:14

Chcę podzielić się dobrą nowiną dla rodzin , które zawodzi nasz system edukacji publicznej ,że mogą jako rodzice swoich dzieci podjąć decyzję o nauczaniu domowym , i wziąć ten temat, a także wychowawczy, w swoje ręce. Do końca maja muszą złożyć stosowne dokumenty w szkole która wyrazi chęć współpracy. Ostateczna decyzja należy do Dyrektora szkoły. Jest już spore grono rodzin które takim trybem prowadzą edukację swoich dzieci , uznając dotychczasowy za NIEWYDOLNY. Ja mam syna w Iszej kl gimnazjum,i od tego roku przeszliśmy do nauczania domowego. Są już efekty, syn samodzielnie zaczął czytać książki, z kilku przedmiotów samodzielnie się uczy, odkrywa swoje pasje, a w szkole pomimo zaleceń poradni psychologiczno pedagogicznej zamiast dostosować i indywidualizować wymagania, po prostu je zminimalizowano..i syn był przepychany z klasy do klasy przez kolejne 3lata , kiedy próbowaliśmy "porozumienia" ze szkołą..Szkoły są często przepełnione, i nie dają szans dzieciom u których pojawiają się problemy,a jeśli dziecko się nie dostosuje , to pytanie gdzie wyląduje???teraz zaraz, i kiedy zacznie swoje "dorosłe" życie