500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Gość

/ #4 Re:

2016-02-13 11:35

#2: -  

ja napisze jak sie u mnie " polepszylo" od czasu kiedy zaczal rzadzic pis.

Od 1 stycznia leki mojego meza wypadly z listy lekow refundowanych, zamiennikow brac nie moze. Miesieczny koszt 450 zl, o innych ktore bierze juz nie wsponme. 

Corka 6-latka, ktorej nie chce dac do pierwszej klasy - w naszym malym przedszkolu nie moge jej zostawic, bo nie ma mozliwosci utworzenia dodatkowej grupy. Do innego przedszkola jej nie przyjma, do zerowki rejonowej tez ma marneszanse sie dostac.

500 zl oczywiscie nie dostanem bo dla naszego panstwa jestem za bogata, nie biora pod uwage kosztow leczenia meza.

Za chwile zaczna pracecnad ustawa o obrocie ziemia rolna i co? To co pisza w prasie z tego wynika, ze godza w podstawowe prawo wlasnosci. Obrot bedzie tak ograniczony... a ceny spadna, bo to Agencja bedzie ustalac po jakiej bedzie skupowac, a bez jej zgody ziemi nie mozna bedzie sprzedac. Dotyczy nas to w tym sensie, ze nie bedziemy mogli sprzedac idzuedziczonego gospodarstwa tesciow, gdyby do tego doszlo.

Poza tym podatek bankowy, podatek od sklepow beda nas dotyczyc tak jak innych obywateli i tak samo w nascuderza.

Nic tylko do prasy to zglosic, poki jeszcze niema cenzury.