Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom

Gość

/ #601 111

2012-02-15 23:10

A ja nie podzielam opini z wpisu nr600.Bo Temida spodziewala sie umozenia postepowania swiadcza o tym poprzednie wpisy. Slyszalem wczoraj jak Sedzia sprawozdawca powiedziala,ze poprzedni wyrok Trybunalu [odnosnie art 48 ust 3 usm] wprowadzil wiecej zla niz dobra w dalszych przeksztalceniach.Wiec to TK zgotowal najemcom ta katastroficzna scieszke przeksztalcen mieszkan. Sedzia powiedziala ,ze przeksztalcenia mialy trwac trzy lata a trwaja 18-e, czy to jest wina lokatorow? Tym wyrokiem, dla mnie, Sedziowie przedewszystkim chronia swoje popelnione wczesniej bledy mowiac z naciskiem w uzasadnieniu,ze ustawodawca nie poczynil odpowiednich krokow w legslacji. Wobec powyzszego co oznaczac mial zapis w ustawie, ze spoldzielnia nie moze zarabiac na swoich czlonkach przy przeksztalceniach mieszkaniowych.Moze i Trybunal jest zwiazany zakresem pytana prawnego ,ale co daje spoldzielcy ten jeden rok-vacato legis,przedluzenia obowiazywania art 48 ust 1 usm z 2000 r. Niech mi nikt nie mowi jednych uwlaszczyli,innych nie.Sa tacy,ktorzy wykupili ale sa rowniez tacy,ktorych na to nie stac. Dla mnie powinien byc po 18 latach nakaz realizacji i to bez zadnej laski bo ja tym draniom prezesom nie wieze i sedziom,ktorzy maja wydac Wam wyroki tez nie wieze. Wiec nie klaniam sie rowniez tak jak Temida Sedziom TK.