Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom

Marcus

/ #1214 załamany #1202

2012-05-31 13:59

Długo myślałem i wertowałem paragrafy aby Wam coś rozsądnego doradzić. Moja rada jest taka:
1. NIE BAC SIĘ SĄDU. Na pewno w Waszej grupie znajdzie się osoba, która ma śmiałość stanąć przed sądem i bronić SWOJEJ SPRAW. Taka osoba, jako współuczestnik sporu, może zgodnie z art. 87 par.1 KPC, BYĆ PEŁNOMOCNIKIEM tych wszystkich którzy są uczestnikami tego sporu.
2. Sam występuję w swojej sprawie, dlatego wiem co mówię - "mały"(czyli nieprofesjonalny pełnomocnik) może przed sądem WIĘCEJ, gdyż sąd jest zobowiązany odpowiednimi przepisami prawa, do o wiele łagodniejszego traktowania go i w jakimś sensie pomocy( przepis o pouczaniu).
3.W żadnym przypadku nie traktować sądu jako wroga, tylko odwoływać się do jego sprawiedliwości w zgodzie z obowiązującym prawem.
Powiem tak: jeżeli macie mieć takiego adwokacinę, jak ten Trzaska, TO LEPIEJ NA TYM WYJDZIECIE broniąc się(a właściwie atakując SM) sami.
I jeszcze jedno. Jeżeli KTOŚ DO TEJ PORY NIE ZŁOŻYŁ WNIOSKU DO SM O PRZENIESIENIE WŁASNOŚCI, to jest to ostatnia chwila, aby to zrobić. Jeszcze ma szansę zdążyć.