Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom
Marcus |
#1201 Korespondencja z linIi frontu2012-05-30 22:02Halo, halo! Tu Wasz korespondent wojenny na podkarpackiej liniI frontu. Podaję najnowsze wiadomości: W sześciu wielkich bitwach prowadzonych na podkarpaciu, odnieśliśmy całkowity sukces, a wróg z podkulonym ogonem schował się do swojej nory. |
załamany |
#1202 Re: Korespondencja z linIi frontu2012-05-30 22:52#1201: Marcus - Korespondencja z linIi frontu A u nas Marcusie w G liwicach sąd boi sie orzekać. Paraliż, brak prądu. Osławiony tu mecenas Trzaska nie pojawia sie na naszym ogloszeniu wyroku. efekt mecenas spóldzielni składa w ostatniej chwili pismo; społdzielnia jest OK, zaprasza na podpisanie aktow tylko najemcy sa FE nie chca podpisywac nie ma też jakis dodotkowych umów itp. Opuszczeni niestety malo sobie radzimy, jesteśmy zaskoczeni, przysliśmy na ogłoszenie wyroku. Podobno Trzaska jeszcze godzine temu był w sądzie i co o nas zapomnial. Ktos dzwoni, Pan mecenas zloży stosowne pismo. Tylko to wszystko za póżno sędzia odracza rozprawe bo musi wyjaśnić czy faktycznie społdzielcy są Feeeeee. |
Marcus |
#1203 Uzupełnienie "Korespondencji ......"2012-05-30 23:07Zapomniałem napisać, że Pan Mecenas Arkadiusz Brach zdołał WZNOWIĆ PROCES. Otóż, w efekcie zamieszania jakie wytworzyło się w sądach po wyroku TK z 15.07.2009r, Mama Anety miała przez sąd oddalony swój pozew z września 2009r. Pan mecenas zdołał proces wznowić i WYGRAĆ! Pełny "szacun", jak mówi młodzież, dla Pana mecenasa!! |
Gość |
#1204 Re: Re: Korespondencja z linIi frontu2012-05-30 23:11#1202: załamany - Re: Korespondencja z linIi frontu Nie do konca tak jest pododna grupa spółdielcy 154 sobie poradziła. A le oni z Temida coś sie wyłaczyli. Czy ktoś jeszcze coś wie. Ludzie piszcie. |
Zenek |
#1205 Re: Re: Korespondencja z linIi frontu2012-05-30 23:39#1202: załamany - Re: Korespondencja z linIi frontu Ci z Gliwic to mają chyba całe walizy szmalu. A Ci z Zabrza to nie wiadomo w której części ciała mają głowy. Bez obrazy czy tam jest tylko jeden adwokat? |
Marcus |
#1206 Polska palestra2012-05-30 23:59Niestety Zenku, ale tak już u nas jest, że są Adwokaci i "adwokaciny". Nas najczęściej nie stać na tych pisanych z dużej litery, bo z uwagi na brak konkurencji BAAAARDZO DROGO się cenią (sam wiem ile to kosztowało kolegów), a nie każdy ma predyspozycje do tego, aby samemu stanąć przed sądem w własnej sprawie.Jest to naprawdę bardzo duży problem i trudny do rozwiązania. |
Gość |
#1207 Re: Re: Re: Korespondencja z linIi frontu2012-05-31 00:15#1204: - Re: Re: Korespondencja z linIi frontu W RUDZIE ŚL SPÓŁDZIELNIA PERSPEKTYWA NIEMRAWO ALE PRZEKSZTAŁCA BEZ DODATKOWYCH WARUNKÓW. SZCZĘŚLIWCY NIE MOGĄ JEDNAK UWIERZYC ZE TO TEŻ ZASŁUGA MARATONU TEMIDY. WCALE SIE NIE DZIWIE, ZE SIE WYŁĄCZYŁA A MOŻE CHCE TROCHE ODPOCZĄĆ. GRATULACJE DLA ZESPOŁU MARCUSA. I PROŚBA MARCUS ILE MOGĄ BYĆ KOSZTY SĄDOWE ZA MIESZKANIE WYCENIONE NA 130 TYS, BEZ ZASTĘPSTWA PROCESOWEGO? DZIĘKI BO WIEM ,ŻĘ ODPOWIESZ. |
Ireneusz |
#12082012-05-31 00:15Proszę Państwa z Zabrza Adwokat procesowy GSM Luiza, robi swoje, a my róbmy też swoje. Uświadamiajmy wszystkim, że oprócz aktu notarialnego u notariusza nic innego nie powinniśmy podpisywać. W przeciwnym wypadku odstępujemy od podpisania w/w aktu. Wyrok sądowy na pewno będzie korzystny dla powodów, czyli dla nas. Mieszkania będą przekształcone. O tym wie pan prezes Chwist Chwost Chwast. Dlatego zmienia reguły i podsuwa do podpisania enigmatyczne dokumenty, których podpisać nie wolno. Czekamy. Będzie Trzaska-prask i po krzyku. |
zabrze |
#1209 Dylemat2012-05-31 00:36Mam pytanie jakie szanse na wyrok maja sprawy obecnie zakładane w sądzie. Bo prawnik zbiera od pozwu po 400zl i obiecuje pozytywne rozstrzygnięcie. Myśle, że tu coś sie nie zgadza z tym co pisze Markus. |
Gość 2' Gość |
#1210 A to skojarzenie - z linią frontu, okupacją nazizmu i "obozami ... na terenie okupowanym,..".2012-05-31 08:26Oj, gdyby tak dzisiaj się przydażyło - więcej niż jeden prezes spółdzielni mieszkaniowej, więcej niż jeden adwokat i więcej niż jeden radca prawny z otoczenia prezesa, choć nie tylko - wdziałby nie polski mundur. Lub co najmniej byłby dzielnym kapo. |
Marcus |
#1211 #1207 i #1209 Dylemat2012-05-31 11:10Najpierw sprawa Temidy - OTÓŻ NIE MA ONA OBECNIE INTERNETU W DOMU I DLATEGO JEST NIEOBECNA NA FORUM.Wcale się nie wyłączyła |
Marcus |
#1212 Re: Dylemat2012-05-31 11:29Wg mojej wiedzy, stawka wg cennika palestry, przy wartości sporu 50tys zł, wynosi 3,6tys zł. W naszych sprawach NIE ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ POZWU ZBIOROWEGO, ale KPC dopuszcza możliwość połączenia tych spraw w jedną (tak jak już to jest u Was). Wtedy, zbierając dużo mniejsze kwoty od każdego powoda, a jednocześnie mając w sumie tylko jeden proces, mecenas i tak "wyjdzie na swoje". |
j_ 23 |
#1213 cwaniak z zaborza2012-05-31 13:50panie Jerzy pisać to pan umie , ale pisze pan bzdury, nie pokrywające się z rzczywistością , gdyby nie mec. Trzaska, to wczoraj by pan poległ. To tylko na forum jest pan taki ,, mądry' |
Marcus |
#1214 załamany #12022012-05-31 13:59Długo myślałem i wertowałem paragrafy aby Wam coś rozsądnego doradzić. Moja rada jest taka: |
Aneta |
#1215 Prezio2012-05-31 20:49Marcusie! Tak jak pisałeś wyżej czekając za drzwiami sali nie wiedziałam w ogóle co się dzieje. Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy. Fakt prezio był taki wściekły, że zaczął krzyczeć przy wszystkich obecnych na holu, że będzie buntował mieszkańców bloku, w którym mieszkamy, że przez nas SM nie będzie mogła przeprowadzić remontów - śmieszny był. Pan Mecenas Arkadiusz Brach był fantastyczny! Kobieca intuicja mnie nie zawiodła. Polecam go z całego serca! Profesjonalizm w maksymalnym wydaniu. Właściwy człowiek na właściwym miejscu. Marcusie Tobie należą się także serdeczne podziękowania! Jak mało kto zawsze służyłeś bezinteresownie radą i pomocą! Dzięki takim ludziom jak Ty człowiek wie, że są jeszcze LUDZIE na tym świecie! Ty też z nim wygrasz - jesteśmy z Tobą! Dziękuję serdecznie Temidzie za słowa otuchy, dopingu i wiary w to, że będzie dobrze. Sprawdza się to o czym cały czas mówi się tu na forum. W grupie jest siła Szanowni Forumowicze! Najważniejsze jest wsparcie i wzajemna pomoc. Jeszcze raz dziękuję wszystkim! Teraz jestem spokojna o moich rodziców. |
Ireneusz |
#12172012-05-31 22:39Szanowni Państwo z Zabrza Dziś Wielki Dzień 31.05.2012 Jest W Y R O K o przeniesienie własności. Wczoraj się nie udało ale dziś ... tak Sąd Okręgowy w Gliwicach ogłosił, przeniesienie własności. Ten sam sędzia, ta sama merytorycznie sprawa sprawa. Adwokat GSM J. Pałka przegrał, przegrała LUIZA |
Ireneusz |
#1218 Luiza2012-05-31 22:47Szanowni Państwo z Zabrza Pan prezes Chwist Chwost Chwast, dziś, dowiadując się o wyroku Sądu Okręgowego w Gliwicach powiedział, że: "są tylko trzy wyroki, trzy przekształcamy, reszta zawieszona." To nieprawda !!! Będzie wyroków 143 !!! |
Ireneusz |
#1219 Luiza2012-05-31 22:56Szanowni Państwo z Zabrza Przystępując do umowy notarialnej z "Luizą" nie wolno Wam podpisywać żadnych dodatkowych dokumentów. To paradoks całej sytuacji! Wygrywając własność mieszkania, przegrywamy sprytnie podane do podpisu w dodatkowej umowie, dodatkowe niby prawdziwe koszty. |
Herbert |
#1220 Luiza2012-05-31 23:02Adwokat Pałka, udowoł wczorej 30.maja Ślonzoka. Niby taki logiczny a ciśnie w zupełnie drugo strona. stuprocentowy dwulicowiec |
Krystyna |
#1221 Luiza2012-05-31 23:06Luiza, fasada normalności. Walka trwa już kilka lat, końca nie widać. Rozbicie walnego zebrania, na 9 spotkań, to kpina z wszystkich lokatorów. Fidel Chwist Castro, tyle, że nie na Kubie, a w Zabrzu. |
Arkadiusz |
#1222 Luiza2012-05-31 23:09No właśnie, trwa tzw Walne Drodzy Państwo .... Najpiękniej ubrany mężczyzna na zebraniu, inteligentno-szpakowato-brodaty pan w białej nieskazitelnej koszuli, robi z nami co chce. To widać, słychać i ... czuć. |
Gość 2' |
#1223 Do Hansa Klossa2012-06-01 12:04A może faktycznie przywołać komputerkowo sylwetę Brunera w mundurze ze "Stawki..." i w miejsce buzi drania pozostawić jajowaty otwór? |
Marcus |
#1224 Profesjonalizm2012-06-01 12:37Aneta nie napisała dlaczego zamiast na sali sądowej, była na korytarzu. Otóż prawnie powódką była Jej Mama i nie musiała być na sali, ale to nie dlatego Jej tam nie było. Między rozprawami (9 - 23.05) była u prezia w godzinach jego przyjęć (późne popołudnie) i wtedy zadufany w sobie prezio pokazał Jej projekt rzeczonej uchwały z wszystkimi danymi. Mecenas Anety w związku z tym "ustawił" Ją w roli świadka, którego wezwie gdyby prezio zaczął "kręcić" na temat tej uchwały i skonfrontuje Jej zeznania z jego( a wtedy prezio zeznawał by pod przysięgą). Nie było jednak takiej potrzeby. No i co powiecie o profesjonaliźmie Pana Radcy Arkadiusza Bracha?!!! Wszyscy muszą przyznać, że jest najwyższej próby! |
TEMIDA |
#1225 Witam forum2012-06-01 17:13Przepraszam za nieobecność. Nie mogę z Wami rozmawiać, bo operator zawiesił mi 29 maja wykonanie usługi internetowej. Firma VECTRA złapała 800 000 jeleni i przestała być usługodawcą przyjaznym dla klienta. Oszczędza na kosztach. Nie lubi doręczać rachunków, bo papier, tusz do drukarek i znaczek kosztują. Najlepiej byłoby, żeby jelenie zgodziły się na e-fakturę. Tylę roboty można przerzucić na barki klienta. A ile z tego kasy zostanie Panu Prezesowi na kolejnego maybacha. Jeśli nie włączą mi dzisiaj usługi pójdę do sąsiadów, żeby poczytać o czym rozmawiacie i rozwiążę umowę z operatorem bo lubię wiedzieć za co płacę. Do usłyszenia. |
|
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
922 Utworzone: 2024-12-21
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
42120 Utworzone: 2024-04-25
NIE dla końca vapowania w Polsce
954 Utworzone: 2024-12-12
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
185 Utworzone: 2024-12-20
Zakaz parkowania pojazdów dostawczych na parkingu osiedlowym.
47 Utworzone: 2024-12-20
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2723 Utworzone: 2024-11-15
PETYCJA studentów w sprawie przywrócenia zdalnej formy egzaminów
32 Utworzone: 2024-12-20
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
559 Utworzone: 2024-10-17
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
238 Utworzone: 2024-12-17
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1547 Utworzone: 2024-11-28
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5341 Utworzone: 2024-09-23
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
442 Utworzone: 2024-12-15
Petycja o przymusowym leczeniu psychiatrycznym dla Izabeli Kisio Skorupy
88 Utworzone: 2021-03-15
Filharmonia Częstochowska dla Społecznej Szkoły Baletowej
87 Utworzone: 2024-12-20
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
292 Utworzone: 2024-12-17
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
493 Utworzone: 2024-11-25
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7810 Utworzone: 2022-12-31
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
160 Utworzone: 2024-12-19
Petycja w sprawie budowy przystanku kolejowego w powiecie rawskim
231 Utworzone: 2024-12-17
Uruchomienie dodatkowej pary połączeń na trasie Warszawa - Celestynów /Pilawa
357 Utworzone: 2024-12-18