AKT WOLI NARODU
Kontra Systemowi |
/ #25 Re: volonté générale2012-12-02 08:03#1: Krzysztof Puzyna - volonté générale Nie bardzo rozumiem wyslanie "Aktu Woli narodu" do Prokuratury Generalnej celem zaopiniowania pod katem prawnym. O ile mi wiadomo, to Konstytucja RP przewidziala cos takiego jak "wola narodu", ktorej podporzadkowane POWINNY byc dzialania rzadu i jego organow, a ze w rzeczywistosci rzad robi co chce, to jeszcze nie znaczy, ze jestesmy pozbawieni praw konstytucyjnych. Rzad przeciwstawiajacy sie woli narodu popelnia wykroczenie konstytucyjne i moja propozycja to dowiedziec sie w Prokuratorze Generalnej jakim prawem robia cos, na co nie zgadza sie narod, ktorego nie pyta sie o zdanie i nie zwraca uwagi na protesty? Zastartowal Pan akcje, pod ktora widnieje tez moj podpis, ale z zaznaczeniem, ze sama idea mi sie podoba, jednak nie znany mi jest projekt jej wprowadzania. Sam "Akt Woli Narodu" nie wystarcza, jesli nie ma sie konkretnych planow i nie dzieli sie nimi z tymi, ktorzy sie pod tym podpisuja. Potajemnych dzialan (ja przynajmniej) mam dosc ze strony rzadu, dlatego mam tez zainteresowania brania udzialu w nastepnych tajemniczych dzialaniach. Jesli Pan wysyla gdziekolwiek cos z podpisami innymi niz swoj, to bardzo prosze o dokladne przedstawienie wizji organizatora akcji, co sobie po niej obiecuje. Inaczej NIE ZGADZAM SIE na wysylanie jakichkolwiek "Aktow Woli" czy innych protestow, gdzie widnieje moj podpis. Oczekuje tez od Pana, ze Pan przedstawi sie blizej nam wszystkim, ktorzy w Panskich akcjach sie podpisywali. Kim Pan jest, co Pan soba reprezentuje i jaki ma Pan program. PROSZE O ODPOWIEDZ |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
USPRAWNIENIE KOMUNIKACJI DROGOWEJ MILESZKI/WIDZEW - budowa automatycznych rogatek, przywrócenie widzewskiej
635 Utworzone: 2024-12-03
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
29331 Utworzone: 2024-04-25
Powrót zorganizowanego dopingu na domowych meczach reprezentacji Polski
2926 Utworzone: 2024-03-01
List Otwarty do Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego - Stop Alienacji Rodzicielskiej - Apel o równowagę stanowisk.
690 Utworzone: 2024-11-27
Ocalmy księgarnię Tarabuk
803 Utworzone: 2024-11-28
Petycja do Władz Uniwersytetu Wrocławskiego - rozwiązywanie konfliktów akademickich
156 Utworzone: 2024-11-25
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa w sprawie odwołania ze stanowiska obecnego dyrektora Zarządu Transportu Publicznego
80 Utworzone: 2024-12-03
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4821 Utworzone: 2024-09-23
"Równość, rozwój i bezpieczeństwo" - godne wynagrodzenie i wsparcie dla wszystkich formacji
944 Utworzone: 2024-11-25
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
4619 Utworzone: 2024-11-14
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
967 Utworzone: 2024-11-09
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
225 Utworzone: 2024-11-22
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
874 Utworzone: 2024-11-21
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2456 Utworzone: 2024-11-15
Protest "NIE dla wysypiska odpadów przemysłowych w Krainie Wygasłych Wulkanów"
659 Utworzone: 2024-09-10
Petycja przeciw zmniejszeniu częstotliwości kursowania autobusu 176 z Choszczówki do Marcelina
60 Utworzone: 2024-12-02
Wniosek mieszkańców o wprowadzenie zmian w zakresie organizacji dojść do peronów w rejonie stacji kolejowej Pobiedziska.
261 Utworzone: 2024-11-22
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1814 Utworzone: 2024-11-08
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
636 Utworzone: 2024-11-06
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17574 Utworzone: 2023-10-23