Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom

Quoted post

Gość

#875 Do Pani Niny

2012-03-25 00:49

Prawdopodobnie mecenas Trzaska nic do tej pory w Pani sprawie nie zrobił. Skasował tylko pieniądze jak udzielała mu Pani pełnomocnictwa. Ponieważ również nie śledziła Pani zbyt szczegółowo sprawy, trudno mieć do kogoś żal. Ale jeszcze nie wszystko stracone! Prosze zaraz w poniedziałek iść do Luizy i zapytać co z Pani wnioskiem złożonym 01 08 2007 sie dzieje. A najlepiej zrobić to na piśmie. Wówczas spółdzielnia musi odpowiedzieć też na piśmie. We wtorek przed godz17-tą prosze przyjść do szkoły,tam gdzie odbywały sie spodkania mieszkańców,odnajde Panią i wówczas postaram sie Panią szczegółowo poinformować co należy robić. Skoro złożyła Pani wniosek to w dalszym ciągu ma Pani uprawnienia aby spółdzielnia przekształciła mieszkanie jeśli nie jest zadłużone.

Odpowiedzi

Gość

#876 Re: Nina

2012-03-25 11:47:30

#875: - Do Pani Niny

czy moge złozyć takie pismo

Powołując się na wyrok Trybunału Konstytucyjnego z dn. 14 lutego 2012 r. w sprawie P 17/10, który opublikowany został w Dzienniku Ustaw nr 37, poz. 201 w dniu 22 lutego 2012r,  wnoszę o uzgodnienie z kancelarią notarialną terminu sporządzenia umowy przenoszącej na moją rzecz odrębną własność lokalu, w którym mieszkam. Wniosek, o nabycie tego lokalu złożyłem w spółdzielni w dniu 01 08 2007 . Oświadczam, że jeśli zwłoka ze strony spółdzielni we wnioskowanej sprawie przekroczy okres 3 miesięcy, podejmę staranie o samodzielne ustalenie kancelarii notarialnej, która przyjmie zlecenie  sporządzenia umowy w dogodnym dla mnie terminie.

we wtorek pracuje do 19-tej ale moge skontaktowac sie w poniedzialek tylko jak i gdzie?

pozdrawaim serdecznie nina