Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom
Quoted post
FUSHIA |
#1941 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Przeniesienie własności - posty: 1728, 1730 i wcześniejsze2013-02-12 15:46Przed chwilą wróciłam z rodzicami z Kancelarii Notarialnej. Pani Adrianny Górzny nie było:/. Pani z recepcji nawet nie poinformowała ani nie zadzwoniła, że p. Górzny nie będzie. W zastępstwie była pani asesor p. Jurczyn, czy jakoś tak (nie mam pamięci do nazwisk) młoda, po 30, ciemne włosy do ramion, okulary, wysoka i zgrabna. Przed naszym przyjściem, w pokoju już siedziała pani ze spółdzielni (starsza babka), nie przedstawiła się, nie zamieniła ani jednego słowa, miała długopis i kartkę podajże z podpisami. Pani asesor ją przedstawiła. I pan się zdziwi, bo pierwsze co, asesor odczytała dane nr. dowodów osobistych etc. i zaczęła odczytywać na głos... "UMOWĘ PRZENIESIENIA WŁASNOŚCI LOKALU" Zrobiłam oczy jak 5zł, bo myślałam, że się przesłyszałam. Nie chciałam jej przerywać i ciąg dalszy...zaczęła sprawdzać nazwisko, czy się zgadza, ale w nazwisku jest błąd literowy, zamiast "v"jest litera "w" i rodzice muszą iść do prezydium to załatwić.i przyjść w przyszłym tyg. Tej um. nie podpisali. Chciałam się upewnić (czy to jest ta umowa, której nie powino się podpisywać) i zapytałam, czy to jest akt notarialny, a asesor odpowiedziała, że NIE, że to jest "umowa przeniesienia własności lokau" Na koniec, po zakończeniu rozmowy poprosiła rodziców by w przyszłym tygodniu przyszli, ale bez córki, czyli beze mnie. Jeśli miałaby jakieś pretensje, to mogła wyprosić mnie z pokoju, albo przy wejściu mogła mi powiedzieć, że mam zaczekać w poczekalni na korytarzu, a że nic nie powiedziała, to pozwoliłam sobie wejśc do pokoju razem z rodzicami. Byłam zaskoczona, czemu tejże um. nie przedstawiła pani "spółdzielcza", że tak ją nazwę...???? Siedziała i nic nie gadała:/ A niby notariusz, czy tam asesor daje do podpisu tylko i wyłącznie akt notarialny...? Jednak to nieprawda! Może akt notarialny przeczytałaby, dała do przejżenia, odczytałaby moim rodzicom dopiero po odczytaniu i "podpisaniu" um. j.w? Może akt notarialny trzeba by było przyjśc podpisać w innym dniu, kiedy pani Górzny będzie obecna? Czy rodzice mają dzwonić i prosić o obecność tylko i wyłącznie pani Górzny, bo jeśli jej nie będzie i ponownie wstawi się pani "spółdzielcza" i będzie ta sama pani asesor i znowu zacznie odczytywać tę um. a nie akt notarialy, to co wtedy? ?? Odmówić p. asesor i nie podpisywać??? A jeśli powie, że TRZEBA podpisać, to co wtedy?? Dlaczego sprawę um. załatwia asesor, a nie pani spółdziecza????? Dlaczego nie przedstawiła tylko i wyłącznie aktu notarialnego?????? Jesli będzie pani Górzny i rónież ona będzie zapoznawać rodziców z umową, a nie zacznie od aktu notarialnego to co wtedy?? Jakie jest pana zdanie na ten temat?
|
Odpowiedzi
przyjaciel |
#1978 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Przeniesienie własności - posty: 1728, 1730 i wcześniejsze2013-02-25 14:05:33FUSHIA mam pytanie opisz dokładniej co to było ztą literą V a W-- gdzie ten błąd występował w umowie czy w dowodzie osobistym ,ponieważ wygłąda to na przekręt . Co do nazwy"UMOWA PRZENIEŚIENIA WŁASNOŚCI LOKALU" to jest to OK akt notarjalny wydaje SĄD!!! na podstawie umowy. od 22-02 --2013r. nie ma ustawy o przekształceniach CIEKAWI jesteśmy co u pani słychać . |
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
42119 Utworzone: 2024-04-25
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
811 Utworzone: 2024-12-21
NIE dla końca vapowania w Polsce
886 Utworzone: 2024-12-12
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
177 Utworzone: 2024-12-20
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2717 Utworzone: 2024-11-15
Zakaz parkowania pojazdów dostawczych na parkingu osiedlowym.
41 Utworzone: 2024-12-20
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
554 Utworzone: 2024-10-17
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
290 Utworzone: 2024-12-17
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5336 Utworzone: 2024-09-23
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
233 Utworzone: 2024-12-17
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
438 Utworzone: 2024-12-15
Filharmonia Częstochowska dla Społecznej Szkoły Baletowej
85 Utworzone: 2024-12-20
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1539 Utworzone: 2024-11-28
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
158 Utworzone: 2024-12-19
Wsparcie dla Centrum w Ruchu - zachowajmy Naszą przestrzeń!
1180 Utworzone: 2024-12-09
Uruchomienie dodatkowej pary połączeń na trasie Warszawa - Celestynów /Pilawa
354 Utworzone: 2024-12-18
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7808 Utworzone: 2022-12-31
Petycja w sprawie budowy przystanku kolejowego w powiecie rawskim
227 Utworzone: 2024-12-17
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
489 Utworzone: 2024-11-25
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa w sprawie odwołania ze stanowiska obecnego dyrektora Zarządu Transportu Publicznego
329 Utworzone: 2024-12-03