STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica
Gość |
#12015-09-24 11:01Bo to nie teatry powinny być zamykane. Warto zamknąć urzędników których jest w tym kraju za dużo i pomysłodawców referendów które kosztują nas miliardy złotych |
Gość |
#32015-09-24 11:06Lubię Teatr Kamienica , chodzę często przykro by było , gdyby miał być zamknięty, to niemożliwe . Będę nadal wspierać tę inicjatywę .Pozdrawiam |
Gość |
#42015-09-24 11:09Bo chodzę do tego teatru i to co robią Pan Kamiński i Pani Sieńczyłło podoba mi się. |
Gość |
#52015-09-24 11:09Uwielbiam Teatr Kamienica, czegoś zabraknie w Warszawie jak zniknie |
Gość |
#62015-09-24 11:12Najpierw kino Femina teraz Teatr Kamienica... Komu tak strasznie przeszkadza kultura, sztuka? |
Gość |
#72015-09-24 11:14Podpisałem petycję z prostego powodu, nie chcę aby tak wspaniałe miejsce jakim jest Teatr Kamienica zostało zamknięte, a tym samym zostały zrujnowane marzenia i ciężka praca wielu ludzi. |
Gość |
#92015-09-24 11:32"Kamienica" to coś więcej niż Teatr, to miejsce z duszą. Pamiętam jak była tworzona. W niepozornej kamienicy w centrum miasta zastalam plac budowy. Spośród kurzu i pyłu powoli wyłaniała się wizja Pana Emiliana Kamińskiego. Nigdy nie zapomnę spędzonych tam chwil. Cudowny Sylwester w zamkniętym jeszcze Teatrze, gdy po raz pierwszy usłyszałam od obecnego męża, że mnie kocha.... Czy takie miejsce może zniknąć z mapy kulturalnej Warszawy???? Gdyby nie Pani Justyna Sieńczyłło i Pan Emilian Kamiński to tego sylwestra spędziłabym w domu, gdyż miałam kontuzjowaną nogę... Niezapomniane otwarcie Teatru... W żadnym teatrze dyrekcja nie dba o widza tak jak tu. Wspaniała atmosfera panującą nie tylko na scenie ale i na widowni sprawia, że ludzie tam wracają. Obecnie odpadło mnie poważne przewlekłe choróbsko z którym walczę od kilku lat, ale marżę, że wrócę do Kamienicy i razem zaśpiewamy..... Kamienica, Kamienica kiedyś tutaj była piwnica, a dzisiaj Teatr po środku stolicy, .... Zaprasz a do Kamienicy!!!!!! Jestem z Wami!!!! mnie to wcale nie opuszczalabym |
Gość |
#132015-09-24 11:50Teatr Kamienica, choć w dalekiej od mojego miasta stolicy, jest bliski memu sercu. Miejsce to nie tylko zajmuje się wystawianiem sztuk teatralnych (nie byle jakich i nie byle jak), ale nade wszystko działa charytatywnie. Jego gospodarze to ludzie z pasją, pełni emaptii i niezwykłego zaangażowania. Samo miejsce jest czarowne, pełne magii i uroku. Jedna z sal poświęcona została wystawieniu makiety przedwojennej Warszawy - jest to swoiste dzieło sztuki wystwione w miejscu, gdzie mieszka sztuka. Spektakle w "Kamienicy" są przygotowane profesjonalnie, w doskonałej rezyserii, niezwykłej scenografii, z udziałem gwiazd, które chetnie z teatrem współpracują. Nie wyobrażam sobie, żeby tego zabrakło. To miejsce jest świadectwem naszej kultury, prężnie działającą, tetniącą teatralną duszą odskocznią od codzienności. Ratujmy je, bo samo w sobie jest dziełem sztuki. |
Gość |
#142015-09-24 11:52Podpisałam bo teatr ten nie może przestać istnieć jest perla wśród teatrów |
Gość |
#162015-09-24 12:10to jest skandal żeby takie rzeczy sie działy w cywilizowanym kraju |
Gość |
#172015-09-24 12:16Teatr Kamienica jest jedyny i niepowtarzalny,Został stworzony przez człowieka, który KOCHA ŚWIĄTYNIE SZTUKI czyli TEATR całym sercem, całym sobą.Pan Kamiński stworzył go z pasją, energią.Oddał kawałek swego życia aby stworzyć miejsce do którego chętnie się chodzi,miejsce w którym traktuje się widza jak gościa-serdecznie,wyjątkowo i szacunkiem. |
Gość |
#182015-09-24 12:18Teatr Kamienica, to cudowne miejsce w Warszawie. Cudowna atmosfera, spektakle na wysokim poziomie i wspaniali właściciele, pan Emilian i p.Justyna.Ten teatr musi zostać! |
Gość |
#192015-09-24 12:21Obawiam się, że dyrekcja nie poradzi sobie sama z bezdusznością przepisów i nieuczciwością ludzi. Ten teatr to wspaniałe i ważne miejsce w stolicy, a Państwo Kamińscy zasługują na uznanie i pomoc państwa. |
Gość |
#222015-09-24 12:33Ponieważ sprzeciwiam się chamskim metodom reprywatyzacyjnym w naszym kraju i przede wszystkim stolicy, w której mieszkam. |
Gość |
#232015-09-24 12:44Ratujmy KULTURĘ, bo się sama nie obroni! Już i tak coraz częściej zastępuję ją inne słowo na k .... |
Gość |
#242015-09-24 13:02Podpisałem, ponieważ jest to świetny Teatr, który stworzyli ludzie kochający teatr i znający się na teatrze. To co ich dzisiaj spotyka jest nie wyobrażalne, jak można bezprawnymi działaniami zniszczyć dorobek ich całego życia. Gorąco im współczuję i trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie problemu |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
745 Utworzone: 2024-11-10
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1167 Utworzone: 2024-11-08
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
548 Utworzone: 2024-11-07
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
521 Utworzone: 2024-11-08
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1215 Utworzone: 2024-10-21
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
64 Utworzone: 2024-11-12
Zbiórka podpisów pod skargą na działanie Wójta gminy Janowiec w sprawie planowanej likwidacji linii MZK nr 17.
106 Utworzone: 2024-11-11
Petycja_w_sprawie składek ściąganych przez izbę pielęgniarek.
5701 Utworzone: 2024-09-14
no to the death penalty
184 Utworzone: 2024-11-08
Petycja niepublicznych żłobków, klubów dziecięcych i dziennych opiekunów do Pani Minister Agnieszki Dziemianowicz-Bąk
244 Utworzone: 2024-11-04
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
3841 Utworzone: 2024-09-23
Petycja przeciwko zamiarowi likwidacji Olsztyńskiego Centrum Edukacji Nauczycieli
582 Utworzone: 2024-11-07
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
112 Utworzone: 2024-11-09
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
4174 Utworzone: 2024-10-24
Apel o rewitalizację kompleksu Pomnika Czynu Powstańczego na Górze św. Anny
29 Utworzone: 2024-11-12
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1387 Utworzone: 2024-11-02
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
514 Utworzone: 2024-11-07
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
16993 Utworzone: 2023-10-23
Blu-ray - Tańczący z Wilkami - Dances with Wolves (1990) Premium Collection
45 Utworzone: 2024-11-11
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
243 Utworzone: 2024-11-06