STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica
Gość |
#1012015-09-25 07:23Podpisałam te petycję, ponieważ głęboko wierzę, że trzeba walczyć o prawo do życia dla wszystkich ludzi uczciwych i prawych. Nie można pozwolić na to, by niszczono piękne i dobre miejsce, które powstało dzięki ich pomysłowości i ciężkiej wieloletniej pracy. Teraz, po gruntownym remoncie, budynek jest bardzo łakomym kąskiem dla pewnych "łakomczuchów". Tak się nie robi, to jest poniżej godności porządnego człowieka!!! Chciałabym, aby w naszym kraju warto było uczciwie pracować i tworzyć, by wysiłki nie szły na marne. Aby polskość znaczyło ... normalność. |
Gość |
#1032015-09-25 07:25Nigdy nie grałam jako aktorka w Teatrze Kamienica, nie otrzymałam żadnego wynagrodzenia, więc nie mam osobistych powodów, by wspierać jego istnienie. Współpracowałam jednak wielokrotnie z p. Justyną Sieńczyłło i p. Emilianem Kamińskim i zawsze była to obopólna działalność charytatywna. Wiem więc z pierwszej ręki, iż aktorzy ci pracują bardzo dużo społecznie i charytatywnie, pomagając wielu ludziom całkowicie bezpłatnie. Natomiast wszelkie prace artystyczne w Teatrze Kamienica, z jakimi zetknęłam się jako widz i osoba z tego środowiska, reprezentowały tak wysoki poziom artystyczny, że likwidacja tak znakomicie prosperującej i uwielbianej przez widzów placówki kulturalnej, byłaby ogromną stratą dla Warszawy i po prostu nonsensowna. Należałoby pamiętać przede wszystkim o konkretnej i wymiernej krzywdzie, wyrządzonej pracującym w teatrze pracownikom i wielu innym osobom, np bezdomnym, którym teatr bardzo czynnie pomaga. Zamknięcie tego miejsca, działającego według wyjątkowo szlachetnych i najwyższych artystycznie standardów, uważam za skandaliczny i wręcz szokujący pomysł. Z poważaniem Laura Łącz, aktorka, pisarka, Agencja Artystyczna "Laura" |
Gość |
#1042015-09-25 07:45Nie ukrywam,że jak przeczytałam informacje o sytuacji w jakiej znalazł się Teatr Kamienica zaniemówiłam i nie mogłam uwierzyć że to się naprawdę dzieje .Dla tego z całego serca wspieram i przyłączam się do walki o Teatr i trzymam mocne kciuki.Pozdrawiam serdecznie. Maria Madejska wraz z Zuzanną (Kraków) |
Gość |
#1052015-09-25 07:51Wielka niesprawiedliwość i bezprawie. Pan Kamiński zrobił coś z niczego. Stworzył wspaniały teatr, w przedwojennym stylu. |
Gość |
#1062015-09-25 07:53Szanuję kulturę i uczciwy dorobek życia! Trzymam kciuki i sercem jestem z Państwem. |
Gość |
#1072015-09-25 07:56Znam osobiście Justynę ,poznałyśmy się w amatorskim ,białostockim teatrze Klaps.. Widzę,ile wysiłku oboje,z mężem wkładają w teatr .... |
Gość |
#1082015-09-25 08:04Przepraszam że tak napiszę, ale to jest zwykłe skur.....ństwo.... Nie jestem stałym bywalcem tego teatru, ale byłem jego gościem. Idąc ulicą łatwo go przeoczyć (ja tak miałem) . W środku inny świat.... zapomniałem o rzeczywistości.... |
Gość |
#1092015-09-25 08:05Bywam w teatrze Kamienica I za każdym razem wspaniale się bawię. W Kamienicy jest wspaniały klimat,grają znakomici aktorzy I cudowny p.Emilian Kamiński |
Gość |
#1102015-09-25 08:24Jednym z powodów, dla których jeżdżę do Warszawy jest wizyta w Teatrze Kamienica. Niesamowita atmosfera panująca w tym teatrze, rewelacyjny repertuar oraz aktorzy powodują to, ze zawsze tam się chce wracać. |
Gość |
#1122015-09-25 08:37Byłem świadkiem z jakim poświęceniem i determinacją Pan Emilian Kamiński wraz z żoną starali się o powstanie teatru. To zachowania godne najwyższego szacunku! |
Gość |
#1132015-09-25 08:45Zamykajac teatry itp instytucje przyczyniamy sie do zatracenia ducha narodowego |
Gość |
#1152015-09-25 09:00Uważam, że powinno się krzewić prawdziwą kulturę - jak to się dzieje w Teatrze Kamienica, a nie dopuszczać do bezprawia... |
Gość |
#1162015-09-25 09:00Podpisałam tę petycję z paru powodów. Pierwszym jest fakt, że Teatr Kamienica jest mocno wpisany w kulturę i tradycję Warszawy, to fundamentalne miejsce na kulturowej mapie Stolicy Polski, znana i ceniona również przez Polaków z innych miast. Po drugie działalność Teatru Kamienica daje pracę, schronienie, zapewnia rozwój i dba o innych ludzi - nie jest ukierunkowany tylko i wyłącznie na zarabianie pieniędzy (chociaż jest to niezbędne by płacić tak wysoki czynsz i płacić aktorom pensję, żyć i funkcjonować), a to rzadkość w tak konsumpcyjnych czasach. Po trzecie, w Polsce, luki prawne oraz przepisy prawne, które pozwalają na elastyczną interpretację prawa dla tych, którzy mają najlepszych prawników i duże zaplecze finansowe. I niestety ten punkt, często decyduje o wyrokach, które z góry są do przewidzenia. Trzymam kciuki, żeby sprawiedliwości stało się zadość. Żeby dobrzy ludzie, dobrze zapoznali się z tą sprawą i rzetelnie i uczciwie ją poprowadzili. Wszystkiego dobrego ! Pozdrawiam, AD. |
Gość |
#1172015-09-25 09:05Bo Emilian zrobił przedstawienie z niepełnosprawnymi osonami. Uczestniczył w nim mój niewidomy znajomy. Dziękuję. |
Gość |
#1182015-09-25 09:09Teatr Kamienica to teatr, który wpisał się w krajobraz architektoniczny i kulturalny Warszawy, stanowi ważne miejsce kulturalne stolicy - i powinien absolutnie zostać w tym miejscu. Zrobił i robi wiele dobrego dla tego miejsca i dla mieszkańców Warszawy. Bardzo proszę o podjęcie prawidłowej decyzji - jedyna słuszna to pozostawienie Teatru Kamienica w miejscu, w którym obecnie rezyduje. |
Gość |
#1202015-09-25 09:16Kamienica jest twórczym, autorskim kreatywnym projektem Emiliana Kamińskiego . Jego wspaniała praca nie powinna zostać zaprzepaszczona i zmarnowana. |
Gość |
#1212015-09-25 09:19Pan Emilian Kamiński jako aktor to postać wybitna dla naszej polskiej Kultury, a jako człowiek wydaje się być osobą bardzo sympatyczną. Tylko dlatego napisałem "wydaje się być", bo nie miałem okazji zetknąć się z Nim osobiście. Życzę jak najlepiej Panu Emilianowi i trzymam za Nim kciuki. |
Maja |
#1222015-09-25 09:22Jest to Teatr przez duże "T", niezwykły!!! Trzymam kciuki, piszę dalej gdzie się da! |
Gość |
#1232015-09-25 09:22Trzeba pomagac takim ludziom jak Pan Emilian.Tworzy Teatr z pasji i milosci.Powinnismy byc wdzieczni i pomagac jak tylko mozna. |
Gość |
#1252015-09-25 09:28Wspaniały Teatr.Pięknie utrzymane miejsce -Dla Warszawy bardzo cenne. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
23497 Utworzone: 2024-04-25
Petycja do Ministra Edukacji Narodowej - wsparcie polskiej uzdolnionej młodzieży
6965 Utworzone: 2024-08-11
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
396 Utworzone: 2024-11-21
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
1150 Utworzone: 2024-11-19
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3821 Utworzone: 2024-11-14
UFAM ORKIESTRZE ŁĘCZESZYCE - popieram udostępnienie pomieszczenia nad Urzędem Gminy Belsk Duży na salę prób zespołu
116 Utworzone: 2024-11-22
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1708 Utworzone: 2024-11-15
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1616 Utworzone: 2024-11-18
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
120 Utworzone: 2024-11-22
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
640 Utworzone: 2024-11-07
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101153 Utworzone: 2024-11-13
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1451 Utworzone: 2024-11-08
Bądz bezpieczny na przejściu dla pieszych!
37 Utworzone: 2024-11-23
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4380 Utworzone: 2024-09-23
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17409 Utworzone: 2023-10-23
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
51 Utworzone: 2024-11-22
Petycja w sprawie ratowania zabytku budynku szpitala a następnie szkoły, powszechnie zwanego "Pałacykiem", zlokalizowanego przy ul. Broniewskiego w Pruszkowie.
27 Utworzone: 2024-11-23
Petycja mieszkańców gminy Luzino dotycząca cofnięcia reorganizacji lub zmiany sposobu jej przeprowadzenia w placówce Poczty Polskiej w Luzinie
378 Utworzone: 2024-11-17
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1623 Utworzone: 2024-11-08
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
181 Utworzone: 2024-11-18