Petycja do TVP1 w sprawie Konkursu Piosenki Eurowizji.
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Petycja do TVP1 w sprawie Konkursu Piosenki Eurowizji.
Przemek Bartos |
#26 Re: Re: ESC2011-05-22 19:42Steczkowska miała być w jury oceniającym występy w Niemczech ale jakimś cudem zmieniono ją na Łukasza Zagrobelnego. Czemu taka zmiana nadal nie wyjasniono! |
maniekbboy |
#27 dfsdfs2011-05-22 20:05powinno być tak, że napiszą piosenkę i zrobią show, w którym ktos zgarnie 100 000zł na promocję i na eurowizję + piosenkę |
Gość |
#292011-05-22 23:46Na pewno problem z niskim poziomem naszych wykonawców leży w głosowaniu oraz selekcji kandydatów "na szybko" Na pewno też możliwość wyboru naszego reprezentanta poprzez głosowanie internetowe znacznie zwiększyłoby frekwencję co przełożyłoby się na poziom wykonywanej muzyki. |
Gość |
#302011-05-24 00:34Może należałoby wprowadzić półfinały i ewidentnie wyselekcjonować inne osoby, które byłyby odpowiedzialne za Eurowizję. Pani M. hmmm bez komentarza... |
Buka |
#31 Co jeszcze mogłoby się znaleźć w petycji2011-05-24 15:05Witam. W petycji brakuje mi jeszcze kilku ważnych kwestii do poruszenia: |
Agata Lelek |
#32 Hej wam !! :D2011-05-24 15:31Ludzie mam pomysł :) napisze petycje ale już taką porządną :) Proszę wszystkich o pomoc w udostępnianiu tej petycji! Ja się pytam co to jest 225 osób?? Wbijajcie na mój profil na fb !! :) |
Buka |
#33 Re: Co jeszcze mogłoby się znaleźć w petycji2011-05-24 16:03#31: Buka - Co jeszcze mogłoby się znaleźć w petycji Oprócz tego dodaję jeszcze jeden punkt: propozycja, aby TVP organizowała preselekcje wspólnie ze stacjami komercyjnymi, tak jak to zrobili w Niemczech. |
Gość |
#342011-05-24 17:52Jest to ważne jeżeli chcemy zająć w tym konkursie wyższe miejsce w półfinale i jeżeli chcemy wejść do finału. Piosenka Pani Magdaleny Tul była dobra ale sami wiemy jak się to skończyło :( |
Gość |
#35 Zgadzam się2011-05-24 18:27Trzeba zaangażować osoby w TVP odpowiedzialne tylko za Eurowizję.Kilka piosenek i jeden ,dwóch artystów śpiewających te same utwory,ale w innej aranżacji.Wtedy można obiektywnie wybrać najlepszy utwór.współpraca z mediami komercyjnymi-tak,ale również prasa,radio i internet.Programy dokumentalno-rozrywkowe na temat Eurowizji w tv ,to doskonała promocja konkursu w Polsce.Bierzmy przykład z Niemiec,czy Hiszpanii- zresztą co roku można udoskonalać format,tak aby podnosić poziom arstyczny i się nie zasiedzieć.Jak to miało miejsce do tej pory. |
Pawel |
#36 20122011-05-25 22:22Ja chciałbym aby wystąpiła jakaś osoba z popularnych ostatnio programów muzycznych, lub jakaś ZNANA Polska gwiazda- ale taka naprawdę znana! ;) |
Tomczas |
#37 esc2011-05-26 01:40Ale te sławne osoby o których mowa wcześniej zupełnie nie mają zamiaru interesować się Eurowizją. Przytoczę tu wypowiedź Dody z 2010 roku. "Start na Eurowizji to byłby gwóźdź do trumny mojej kariery światowej" |
Gość |
#38 Odnosnie DODY2011-05-26 15:42Równie dobrze może być to dla niej niezły początek kariery.Wydaje mnie się jednak że królowa boi się pojść na "wojnę"eurowizyjną.Dobrze wie ,iż ze strony TVP na pomoc liczyć nie może.Chociaż ta znana osoba i dość kontrowersyjna{dodam mająca dobry głos, ale mizerne utwory}mogłaby na pewno liczyć na wsparcie sponsorów,itp,itd.Jednak w przypadku porażki-czeka ją abdykacja.I słowa Dody mnie nie dziwią.Znani artyści boją się Eurowizji.Szkoda?Dobry utwór,dobry głos,obycie ze sceną,oraz "język w gębie" aby bronić swoich interesów -to wrózy sukces. |
Gość |
#42 cisza2011-06-15 15:29Jak zwykle wszystko ucichło- no nic za rok znów będzie lament że TVP nic nie robi. Historia co roku się powtarza.Polak nie mądry po szkodzie. |
Gość |
#432011-06-20 14:30Mogliście jeszcze dodać, aby podczas KE swój głos miało też jury... |
Poland7 |
#47 Ciekawe pomysły2011-07-04 00:26Tutaj są nawet niezłe pomysły internautów na całkiem przebudowany format polskich preselekcji do Eurowizji: http://escforum.pl/viewtopic.php?f=304&t=4605&start=30 W sumie to mają racje - preselekcje eurowizyjne powinny być świętem muzyki tak jak Opole (tylko że w preselekcjach wchodzi w grę okres 1 października - marzec) :) Najbardziej z nich podoba mi się ten o nazwie "Misja Eurowizja : Polska 2012" - nawet jest do zrealizowania. Ja też mam swój format - polega on na 4 ćwierćfinałach po 15 piosenek (wszystkich w etapie telewizyjnym jest 65) z których do kolejnego etapu przechodzą 3 piosenki. Zaraz potem jest tzw. Andra Chansen czyli ćwierćłfinał ostatniej szansy z piosenkami z miejsc 4-5 z ćwierćfinałów i tu też przechodzi 3 piosenek. Cała 15 spotyka się w półfinale z 5 piosenkami od TVP która wybiera 2 dzikie karty a jury (to obecne w tym roku) tylko 3. Półfinałów jest dwoje po 10 piosenek każdy. W wielkim finale spotykają się 3 najlepsze piosenki z każdego półfinału tj. 6 piosenek. Połowę z niego stanowi superfinał gdzie na placu boju są 3 piosenki i z nich wybierany jest reprezentant. Składy ćwierćfinałów ustalają widzowie głosowaniem internetowym a od ćwierćfinałów w grę wchodzą sms'y. W półfinale do głosu może dojść też jury. Cała 65 jest puszczana w stacjach radiowych (także prywatnych) a od samego rozpoczęcia etapu w TVP1 jest emitowany godzinny magazyn eurowizyjny. Można też zrobić 1 półfinał z 20 piosenkami i tu szczęśliwą 10 wskazywało by głosowanie widzów (głosowanie jak na Eurowizji ale u nas z województwami) - potem z 10 w wielkim finale do superfinału przeszłaby 3 piosenek. Jest też pomysł "regionalny" - swojego reprezentanta wskazuje 16 ośrodków TVP a potem w miarę rozwoju województw kolejne. I tu opcje są dwie albo jest jeden koncert a głosy przekazuje każde województwo albo jest 2 półfinałów (po 8 piosenek),finał (z 6 piosenkami) razem z ewentualnym superfinałem (3 piosenki). Tak zrealizowane preselekcje nawet byłyby ciekawe.
|
Buka |
#49 No i co z tą petycją?2011-10-05 14:36Czy ktoś wysłał ją do TVP? Już październik, a decyzji telewizji w sprawie konkursu nie ma. |
Pantos |
#502011-12-25 21:14Podpisane .My w Zelowie staramy się o skatepark . Liczę także na waszą pomoc . http://www.petycjeonline.com/skatepark_w_zelowie |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
684 Utworzone: 2024-11-19
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1094 Utworzone: 2024-11-15
Otwarty List do Generała Rajmunda Andrzejczaka aby kandydował na prezydenta Polski
294 Utworzone: 2024-11-09
Przedszkola Publiczne Zagrożone
949 Utworzone: 2024-11-18
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
2962 Utworzone: 2024-11-14
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
100759 Utworzone: 2024-11-13
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
21566 Utworzone: 2024-04-25
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
1280 Utworzone: 2024-11-10
Petycja w celu zapewnienia kobietom rodzących znieczulenia 24h w Szpitalu Powiatowym w Oświęcimiu
167 Utworzone: 2024-11-19
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1845 Utworzone: 2024-11-16
Nie dla tramwaju w wariancie 3,4 i 5 w Borku Fałęcki
265 Utworzone: 2024-11-17
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
96 Utworzone: 2024-11-18
Petycja mieszkańców gminy Luzino dotycząca cofnięcia reorganizacji lub zmiany sposobu jej przeprowadzenia w placówce Poczty Polskiej w Luzinie
296 Utworzone: 2024-11-17
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
792 Utworzone: 2024-11-07
Sprzeciw wobec planowanej drogi rowerowej - "ekostrady" - wdłuż al. Armii Krajowej w Gdańsku
498 Utworzone: 2024-10-05
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17250 Utworzone: 2023-10-23
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1377 Utworzone: 2024-11-08
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
375 Utworzone: 2024-11-09
SPRZECIW MIESZKAŃCÓW ZABRZA ORAZ UCZNIÓW I PRACOWNIKÓW ZS17 W SPRAWIE MOŻLIWYCH ZMIAN/LIKWIDACJI ZESPOŁU SZKÓŁ NR 17 W ZABRZU
2128 Utworzone: 2024-11-15
Protest pacjentów i ich rodzin oraz opiekunów - przeciw wejściu w życie nowelizacji przepisów dotyczących świadczeń rehabilitacji leczniczej
5922 Utworzone: 2024-10-15