500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci / Ogłoszenia / Uwagi do Ministerstwa rodziny, pracy i polityki społecznej / Komentarze

Gość

2016-01-25 18:06

Witam, jestem za petycją do Pana Prezydenta. Mam jedno dziecko pełnoletnie, chodzi do liceum. drugie ma 8 lat. Dlaczego dziecko " pełnoletnie się nie liczy????? Czy ono nie je, nie ubiera się??? Dochód z mężem przekroczymy bo zarabiamy takie kokosy 3500 netto na 4 osoby!!!!! A ludzie zamożni i bardzo zamożni mający dwoje małych dzieci dostaną pieniądze na drugie dziecko!!!!! Niech dadzą 300 zł na każde dziecko.

Gość

2016-01-27 13:47

http://polska.newsweek.pl/nowy-spot-pis-500-zl-na-kazde-dziecko,film,369821.html
myślę, że ta obietnica wyborcza omamiła wiele rodzin, tych z 1 dzieckiem także, czas wywiązać się z obietnicy.
są tacy, którzy nie mogą mieć więcej dzieci i za 500 zł tego nie zmienią, a jak to Pani minister podkreśl, że matki otrzymane pieniądze powinny przeznaczyć na edukację, wyżywieni itd. Ja mając jedno dziecko też chciałabym w ten sposób wykorzystać te pieniądze.
ale nie będę mieć szansy.......
ja - mama

2016-01-29 19:09

Jestem samotną matką i wychowuję 10 letniącórkę , przez te lata pomagają ni moi Rodzice , ponieważ sama bym nie dała rady. Dochód na osobę ok 1000zł . Przez te lata  skończyłam studia i w tym roku kończę magisterskie . obecnie pracuję i się uczę . Chcę jeszcze zapisać się na kurs , króry kosztuje 1800zł , aby podnieść kwalifikacje . pytam się dlaczego nie mam żadnej pomocy , brak rodzinnego, dożywienia , pomocy na wyprawkę itp: CO TO ZA KRAJ!!! TU SIĘ NIE DA ŻYĆ !!! jestem pielęgniarką , a  RODZICE , którzy Sami nie wiele mają starają mi się pomagać , ZA CO IM BARDZO DZIĘKUJĘ , a mój kraj tylko podatki ze mnie ściąga . poważnie myślę o wyjeżdzie za granicę . TAM OTRZYMAM DUŻO LEPSZE WYNAGRODZENIE , RODZINNE  NA CÓRKĘ . Pani Premier w ten sposób wygna resztę porzytecznych i wartośćowych Ludzi !!!  TO SMUTNE , ALE PRAWDZIWE .

Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)

2022-07-26 14:01