Alarm - brońmy dobrej żywności
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Alarm - brońmy dobrej żywności
Gość |
#6012016-07-04 18:56Żywność nafaszerowana jest chemią. Należy powrócić do tradycyjnych metod w rolnictwie, (w tym hodowli trzody chlewnej) przynajmniej z przed 60 laty. |
Gość |
#6022016-07-04 19:06Jestem zwolennikiem naturalnej zdrowej żywności produkowanej przez naszych rolników. Nie zgadzam się na produkcję przez wielkie korporacje rolnicze gdzie uprawy są faszerowane nawozami i środkami chemicznymi a także modyfikowane genetycznie. To jest wszystko chore, rządy i korporacje chcą doprowadzić do wyniszczenia ludności naszego narodu jaki i całego świata. Nie można się poddawać naciskom pochodzących ze wszystkich stron. Poddanie się oznacza koniec zdrowego społeczeństwa i zwiększona umieralność w śród ludności. |
Gość |
#6032016-07-04 19:50Bo mam dosyć trucia nas przez zachodnie korporacje i powinniśmy zrobić akcje na Facebooku pod tytulem np przestajemy kupowac przez miesiąc produkty danej firmy zachdniej lub importera zaraz by się zawineli Polecam zainteresowac się nowa technologia Www.keshefundation. org Keshe.pl To jest przyszłość dla nas i naszych dzieci Piece&love |
Gość |
#6042016-07-05 00:58Bo wiem jak zmarnowana przez oszustów i chciwosc jest żywność w USA I wiem ze w Polsce jedzenie jest dużo lepsze, ale jak długo jeszcze ,nie wiem Bo bóg pieniądz i ludzka chciwosc juz ostro działają i w polsce. Dlatego trzeba się bronic.. |
Gość |
#6052016-07-05 05:43Niech pajac morawiecki nie podpisuje TTPI. Ta petycja jest w opozycji do tego góna które tak popiera morawiecki |
Gość |
#6062016-07-05 07:43Każdy producent - a szczególnie dotyczy to rolników i hodowców zwierząt - ma prawo sprzedawać produkt, który powstał dzięki jego pracy |
Gość |
#6072016-07-05 11:59Należy zrobić wszystko by powrócić, w jak najbliższym czasie, do rozwiązań najbardziej bliskich Naturze.Zdajcie się na swoją intuicję. |
Gość |
#6082016-07-05 14:26Podpisałem ze względu na świadomość, co mogę kupić w sklepie, a co bezpośrednio od rolnika. |
Gość |
#6092016-07-06 08:40 Ze wzgledu na tragiczna jakosc chemicznej zywnosci w sklepach zmuszona jestem sama bawic sie w mlutkiego ogrodnika na klkunastu metrach kwadratowych kolo domu. Nie jest to ze wzgledow ekonomicznych dobre ale dobre dla mojego zdrowia ,chcialabym móc kupowac taka żywnosc na rynku tj na bazarach. |
Gość |
#6112016-07-06 09:33Dobra, naturalna żywność jest warunkiem zdrowia. Ułatwienie rolnikom sprzedaży bezpośredniej swoich produktów umożliwia konsumentom nabywanie żywności świeżej i nieprzetworzonej, a rolnikom umożliwia poprawę bytu ekonomicznego. |
Gość |
#6122016-07-06 12:29Aktualne prawo nie jest wypadkiem przy pracy. Jest to świadoma polityka ukierunkowana na wywłaszczenie z własności drobnych rolników. Ziemia daje wolność a wolność w dzisiejszym neokolonialnym świecie nie jest dobrze postrzegana. |
Gość |
#6142016-07-06 16:50Chcialbym zyc jako zdrowy i niezalezny czlowiek...a dzis umieramy chorzy i ubezwlasnowolnieni... |
Arrin |
#6202016-07-10 09:35Podpisałam, bo żywnosć to fundament naszej egzystencji. Ze skarzonej gmo i chemią żywnosci organizm nie moze byc zdrowy, a bedęc chorym dodatkowo napędzamy farmację, której de facto nie zalezy na naszym zdrowiu, a na pieniadzach. Rolnik powinien swobodnie wytarzać swoje dobra, a my kupować produkty na bazarach czy bezpośrednio w jego domu. Bez pośredników, bez korporacji, bez innych zbędnych dodatków. Bo mamy do tego prawo. W momencie kiedy państwo zaczyna nam coś narzucać stajemy sie jego niewolnikami. Poprzez dodatki we wodzie czy jedzeniu łatwo można otłumanić, czy nawet pozabijać całe populacje. Korporacjom nie zalezy na naszym zdrowiu, a na naszych pieniadzach i swojej wygodzie. Są jak rak który zgarnią coraz wiecej i wiecej, az w końcu same upadną, zaraz po tym jak nas wyniszczą. Nie możemy sobie na to pozwolić. To my powinniśmy decydować gdzie sie wybrać na zakupy i co kupić, to my decydujemy co włożyc do garnka. Jeśli w lesie zerwe sobie sromotnika zamiast kani i się zatruję to sama za to odpowiem w szpitalu. Gdy mój portfel skurczy sie o koszty leczenia bedę mieć nauczkę na przyszłość. Nie potrzebuję bata nad sobą, który bedzie mi dysktował, że tego czy tamtego nie mogę zjeść, a w zamian podunie mi pieczarki gmo z jakies nieznanej hodowli. Za swoje decyzje biorę odpowiedzialność, a jeśli państwo tego nie rozumie i bierze mnie/nas za debili no cóż. Tym bardziej takie osoby w rządzie nie mają miejsca. |
Gość |
#6222016-07-13 16:57Jestem za zachowaniem unikalnych polskich smaków, odrębnych kulturowo kuchni, tradycyjnych wyrobów oraz za rozwojem tradycyjnych gospodarstw rolnych. Bez wprowadzenia tej ustawy polski rolnik jako wytwórca po prostu zginie. |
Gość |
#6232016-07-19 14:30Bardzo słuszna inicjatywa, popieram w 100 %. W sklepach sprzedają żywność , która smakuje jak papier. Wyroby prosto od rolnika mają swój niepowtarzalny smak i aromat, a poza tym są zdrowe. |
Gość |
#6242016-07-26 12:04podpisalam ta petycje bo zdrowa zywosc to dla ludzi praktycznie zycie bez chorob,a dzieci szczegolnie powinny byc zdrowo odzywiane.dzieci to nasza przyszlosc,ja jestem wegetarianka na emeryturze i ciesze sie dobrym zdrowiem,zycze wszystkim takiego zdrowia. |
Gość |
#6252016-08-02 13:56Jestem człowiekiem świadomym i dbam o naszą planetę i o ludzi na niej mieszkających. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
List do Prezydenta Władimira Putina
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
41955 Utworzone: 2024-04-25
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
520 Utworzone: 2024-12-21
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
155 Utworzone: 2024-12-20
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
288 Utworzone: 2024-12-17
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2707 Utworzone: 2024-11-15
NIE dla końca vapowania w Polsce
827 Utworzone: 2024-12-12
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5328 Utworzone: 2024-09-23
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
550 Utworzone: 2024-10-17
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
154 Utworzone: 2024-12-19
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
432 Utworzone: 2024-12-15
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
221 Utworzone: 2024-12-17
Uruchomienie dodatkowej pary połączeń na trasie Warszawa - Celestynów /Pilawa
349 Utworzone: 2024-12-18
Wsparcie dla Centrum w Ruchu - zachowajmy Naszą przestrzeń!
1177 Utworzone: 2024-12-09
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
485 Utworzone: 2024-11-25
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1533 Utworzone: 2024-11-28
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa w sprawie odwołania ze stanowiska obecnego dyrektora Zarządu Transportu Publicznego
327 Utworzone: 2024-12-03
Filharmonia Częstochowska dla Społecznej Szkoły Baletowej
78 Utworzone: 2024-12-20
WSEI Pozostaje WSEI – Nie dla Utraty Nazwy i Tożsamości Uczelni!
687 Utworzone: 2024-12-05
Zakaz parkowania pojazdów dostawczych na parkingu osiedlowym.
9 Utworzone: 2024-12-20
Chrońmy prawo do wyboru medycyny naturalnej w profilaktyce naszego zdrowia!
104 Utworzone: 2024-12-08