500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci
500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci / Ogłoszenia / Strajk / Komentarze
Gość |
#12016-02-22 15:01Co się dzieje w tym kraju ? U nas nie ma polityki prorodzinnej i prozdrowotnej !!!! W zachodnich krajach UE , dzieci , których rodzice opłacają podatki nie płacą za edukację !!!! Można ? Można ! Nie kupują co roku podręczników za kilkaset złotych - uczniowie dostają z nowym rokiem szkolnym komplet podręczników , zeszyty ,; mają wyjazdy na zielone i białe szkoły - i to państwo za to płaci , bo rodzice tych dzieci płacą podatki - i nie dotyczy to szkół prywatnych , tylko właśnie tych ogólnodostępnych ! My jesteśmy w UE ?! Jakiej ???? Żal i żenada !!! Na co idą podatki , które są w dodatku podnoszone ?! Wpajam mojemu synowi , że po skończonej edukacji ma wyjechać z tego kraju , bo tutaj inaczej nie będzie - bo w takiej samej rzeczywistości będą wzrastać jego dzieci :( TUTAJ WCIĄŻ JEST JAK NA FILMACH U BAREJI !!! Tylko to już nie jest śmieszne !:( |
Gość |
#22016-02-25 09:02Jak najbardziej popieram ta akcje 500 plus na kazde dziecko Jest to tak wysoce niesprawiedliwa ustawa rzadu w stosunku mniej zamonych rodzin ze komentarz i odzew narodu jest tak oczywisty i jednoznaczny ze to nie wymaga tlumaczenia i wysuwania argumentow tu trzeba akcji i wyraznego postulowania bo to akt dyskryminacji biedniejszych rodzin, i niesprawiedliwosci .Solidaryzuje sie z Wami i wspieram z calego serca ! |
333 |
#3 pod sąd2016-02-27 09:33Jeśli strajki nie pomogą to oddajmy sprawę do sądu i powołajmy sie na konstytucję bo ja im tego niedaruje |
koko |
#4 Re: pod sąd2016-02-27 13:10ja też nie zamierzam darować tego. Nikogo nie obchodzi moje dziecko, a ja mam z moich podatków łożyc na inne , np matki której nie chce sie pracować, patologię albo finansować ludzi bogatych którzy pewnie z tych pieniędzy moga sobie zrobic papier toaletowy. Ale wezmą bo jak sie należy to czemu nie. |
Gość |
#52016-03-14 18:36Witam,Jutro przekaże Państwu dokładną informację od prawnika z email na który trzeba będzie się zgłaszać do Kancelarii. Wszystkie, dane które będą potrzebne również podam jutro. Prawnik tworzy informację którą oficjalnie zamiescimy na tym forum. Jedyną moją prośba jest to aby od jutra po otrzymaniu informacji rozpowszechnić ją w miarę najbardziej, lista osób do dnia 08 kwietnia do godziny 23:00 włącznie musi być zamknięta. Przydałoby się ponad 100 osób im więcej tym lepiej ponieważ inaczeczej to wygląda.... |
Mama 2 dzieci |
#6 Re:2016-03-15 18:42Asia to Ty? ??Ja też się dopisze dajcie znać gdzie i co wysyłać. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
50294 Utworzone: 2024-11-13
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
260 Utworzone: 2024-11-12
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
886 Utworzone: 2024-11-10
Apel o rewitalizację kompleksu Pomnika Czynu Powstańczego na Górze św. Anny
102 Utworzone: 2024-11-12
Ogrodzenie wokół ZSZ nr 20 we Wrocławiu
255 Utworzone: 2024-11-03
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1278 Utworzone: 2024-10-21
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1228 Utworzone: 2024-11-08
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
582 Utworzone: 2024-11-08
no to the death penalty
238 Utworzone: 2024-11-08
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
596 Utworzone: 2024-11-07
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
4219 Utworzone: 2024-10-24
Petycja przeciwko zamiarowi likwidacji Olsztyńskiego Centrum Edukacji Nauczycieli
626 Utworzone: 2024-11-07
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
149 Utworzone: 2024-11-09
Zbiórka podpisów pod skargą na działanie Wójta gminy Janowiec w sprawie planowanej likwidacji linii MZK nr 17.
142 Utworzone: 2024-11-11
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
546 Utworzone: 2024-11-07
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
362 Utworzone: 2024-11-06
Protest Nauczycieli w sprawie ograniczenia rehabilitacji i edukacji dzieci przewlekle chorych i z niepełnosprawnościami.
408 Utworzone: 2024-11-04
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1414 Utworzone: 2024-11-02
Petycja_w_sprawie składek ściąganych przez izbę pielęgniarek.
5726 Utworzone: 2024-09-14
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
263 Utworzone: 2024-11-06