NIE DLA LIKWIDACJI GOLECINA!!!

Skontaktuj się z autorem petycji

Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji NIE DLA LIKWIDACJI GOLECINA!!!

Gość

#101 Re:

2012-02-23 10:51

#99: Golaj -  

Przecież to jest skandal - to wynajęcie byle kawalerki w Poznaniu kosztuje drożej a tutaj jest mowa o budynkach w których prowadzi się bądź co bądź działalność gospodarczą - hańba dla miasta - kolesiostwo grubymi nićmi szyte

Gość

2012-02-23 12:16

Najprosciej, po prostu zamknac, zamknac kawalek historii i zycia kilkunastu, jak mniemam tysiecy ludzi, ktorym bylo dane na Golecinie spedzic kilka lat.
Kiedy tylko jestem w PL i czas na to pozwala, staram sie chociaz przejechac kolo naszego "rolnika"- czasu nie da sie cofnac, ale gdyby mozna- duzo bym dal za kilka tygodni w szkole- naszej golecinskiej szkole!

Szanowni decydenci- oszczednosci szukajcie gdzies indziej- mysle, ze chodzi jak zwykle o pieniadze- niewazne pod jaka postacia sa ukryte, zacznijcie od siebie Panie i Panowie u wladzy!!! Tylko czy potraficie? Wszak kazde grabie, grabia do siebie!!!

Pozdrawiam, Maciek.

Gość

2012-02-23 12:52

to skandal

Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)

2012-02-23 22:04

ważka

#105 cd. SOBOTA Z GOLĘCINEM

2012-02-24 01:10

W sobotę o godz. 10 będzie ciąg dalszy obrad.
Nie można się poddawać. Walczmy o sprawiedliwość i szkolnictwo w naszym mieście. Władze chcą nas przetrzymać. Liczą, że już nikt nie przyjdzie. Panie Prezydencie był pan naszym przedstawicielem i co ta władza robi z ludzi - wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd. To już nie tylko skandal, że trzeba walczyć o swoje, to zamach na szkolnictwo publiczne w Poznaniu. O Cześć Wam Panowie Magnaci...

Gość

2012-02-24 15:45

Może pan Grobelny zlikwiduje swój urząd i sam poda sie do dymisji.On i jedgo radni to dopiero przynoszą straty.ŁAPY PRECZ OD SZKOŁY NA GOLECINIE!!!!!!!

Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)

2012-02-25 11:00

LK

#108 Czy w tym jest jakaś głębsza myśl, czy tylko kasa?

2012-02-25 18:03

Ta Szkoła bardzo wiele mi dała. Aby przekonać Ojca o moim wyborze, musiałem zdawać egzamin wstępny do dwóch szkół. Wybrałem TMR na Golęcinie i nie żałuję. Było to ponad 50 lat temu. 
Lata '60 zwana latami siermiężnego socjalizmu, wprowadziły w życie ogromny postęp. Rozbudowano przemysł maszyn rolniczych, przygotowywano systemszkolenia kadr technicznych do ich obsługi... To w skrócie.
W historii Wielkopolski była to kontynuacja XIX-wiecznej myśli Wielkopolan, gen. Dezydery Chłapowskiego, Hipolita Cegielskiego itp.
Jeszcze w latach '60 krytykowano nasz system oświatowy, który nie zmienił się od czasów KEN i Stanisława Konarskiego. W dzisiejszych czasach, pod rządami liberałów nie ma już myśli: Takie są Rzeczypospolite, jak ich dzieci chowanie. Tu liczy się nie myśl a kasa.

Gość

#109 WCZORAJSZE WYDARZENIA

2012-02-26 10:00

to co się wczoraj wydarzyło to po prostu skandal! celowe przerwanie obrad Komisji przez przewodniczącego Foligowskiego oraz opuszczenie sali sesyjnej przez radnych PO aby nie doprowadzić do merytorycznej rozmowy! Serce boli że od tylu lat wspieram tą opcję polityczną - ba całą rodzinę agitowałam - żeby się okazało, iż to ONI biorą udział w tym procederze. Niestety - drodzy państwo decyzja, która zapadnie będzie decyzją polityczną, zresztą jak powiedział wiceprezydent Jaworki decyzja ZAPADŁA

Gość

2012-02-26 13:42

To SKANDAL - wydaje się że nic w tej sprawie już zrobić nie możemy - ale radni niech pamiętają MY ROZLICZYMY ICH Z TEGO PRZY NAJBLIŻSZYCH WYBORACH - oby prokuratura zrobiła to wcześniej

Gość

2012-02-26 21:30

Paranoja !!!
Jak można zamykać szkołę, która jako jedyna oferuje takie kierunki ? Do tej pory uważałem, że ludzie "z góry" są mądrzejsi ode mnie, reprezentują przecież nas- a jednak myliłem się.

Gość

2012-02-26 22:13

Przekazałam dalej 1

Gość

#113 Jesteśmy to winni naszej Szkole

2012-02-27 15:08

Szanowni koledzy i koleżanki - niestety jutro o godzinie 9 kiedy Rada Miasta będzie decydować o losach ZST, nauczyciele i uczniowie muszą być w szkole - ale nam Rodzicom i Absolwentom nikt nie zabroni przyjść na sesję Rady Miasta - BĄDŹMY TAM PATRZMY IM NA RĘCE I ZAPAMIĘTAJMY KTO PRZYCZYNIŁ SIĘ DO LIKWIDACJI NASZEJ SZKOŁY - NIECH NAS WIDZĄ I NIECH WIEDZĄ ŻE NIE SĄ BEZKARNI

Gość

2012-02-27 22:27

kolejny skandal z prezydentem Grobelnym mam nadzieje ze ludzie przejrza na oczy przy kolejnych wyborach na prezydenta i wybiora kogos innego likwidujac szkole z taka tradycja to az prosi sie prokuratora

Gość

#115 Jakby przełom

2012-02-27 22:41

Jakieś pół godziny temu w TV Poznań radny PO p. Ganowicz ujawnił że jutro radni PO chca złozyc wniosek o przełozeniu sprawy o rok a w tym czasie w konkursie wyłonić nowego zarzadce szkoły - i widząc liczbe radnych PO w radzie i poparcie tego wniosku przez PiS i SLD bedzie to najprawdopodobniej ostateczna decyzja jak an ten rok - czyli takie "mniejsze zło"

Gość

#116 Re: Jakby przełom

2012-02-27 23:07

#115: - Jakby przełom  

Jakie najmniejsze zło - przrecież to wyrwanie nam kregosłupa i patrzenie jak dogorywamy !!!

konkurs zgadnijcie kto wygra ? czyz nie WNSHiD przypadkiem - PO próbuje zatuszować sprawę i dlatego udaje że się jakoby troszczy - to sa sprzedawczyki !!!

Gość

2012-02-28 15:38

Piękne wspomnienia łączą się z nauką w naszej Szkole przy ul.Golęcińskiej 9/11.
Uczyłem się tam w latach 1959 do 1964.
Widzę, że w Radzie Rodziców jest mój imiennik Eugeniusz Nowak. Pozdrawiam Pana, całą Radę i wszystkich którzy są przeciwni likwidacji Szkoły.
Eugeniusz Nowak (66 lat).

Gość

2012-02-28 17:32

Nie jestem związana z tą szkołą,ale postanowiłam ją wesprzeć w walce przeciwko niesprawiedliwości i przedmiotowemu traktowaniu uczniów.

Gość

2012-02-28 21:22

No i pozamiatane - ktoś wcześniej napisał ze ta likwidacja to wyrwanie kręgosłupa - a ja powiem inaczej to jest wyrwanie serca
Agent Tomek

#120 Nie poddawajmy się

2012-02-29 22:25

Witam - wczoraj zadano szkole ogromny cios (w plecy) - ale szkoła nadal żyje - jest ranna, krwawi, lecz żyje i chce żyć - jednym z warunków dalszej egzystencji jest odpowiednio duży nabór do Technikum Inżynierii Środowaiska i Agrobiznesu oraz reaktywowanej Zasadniczej Szkoły Zawodowej (do której też prawdopodobnie będzie nabór)- jeśli możecie to rozgłaszajcie i zachęcajcie młodych ludzi do edukacji na Golęcinie - pokażmy tym bezdusznym sku...bańcom z urzędu miasta że nie tak łatwo nas pokonać - parafrazując słowa naszego Polskiego hymnu "jeszcze szkoła nie zginęła puki my żyjemy" wklejajcie to gdzie się da

Gość

2012-03-01 20:40

Miejsce; piękne, spokojne, mocno zielone przez większą część roku. Jest drugie takie w Poznaniu? Na dodatek to moja SZKOŁA 1959 -1964. Musi zostać chociaż mnie już za niedługo "nie stanie". Takie jest życie!

Gość

2012-03-01 21:29

.

Gość

#123 NIE DLA LIKWIDACJI SZKOŁY

2012-03-04 18:10

chodziłam do tej szkoły... i jest to dla mnie najlepszy okres jaki spędziłam w szkole ;) NIE DAMY ZLIKWIDOWAĆ NASZEJ SZKOŁY...

Gość

#124 Golęcin, czyli łakomy kąsek

2012-03-05 23:22

Artykuł na temat likwidacji ZST na stronie Stowarzyszenia My-Poznaniacy:
http://my-poznaniacy.org

Gość

2012-03-06 23:55

Na sali obrad mimo przerwy zostali rodzice i uczniowie z Golęcina. Głośno zastanawiają się, czy trzy wozy policyjne, które stoją przed urzędem przyjechały po nich... czy po radnych

Więcej... http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,11242276,Likwidacja_szkol__RELACJA_NA_ZYWO_.html?PageNumber=4#ixzz1oNLsPZ8I