Podwyższenie zasiłku pielęgnacyjnego osobom niepełnosprawnym
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Podwyższenie zasiłku pielęgnacyjnego osobom niepełnosprawnym
Gość |
#2012014-03-28 16:02Mój synek jest dzieckiem niepełnosprawnym mamy orzeczenie od 6 lat w roku 2012 gdy miała nastąpić podwyżka zasiłku odebrano nam punkt 7. Obecnie nasz dochód to 419 zł plus alimenty z funduszu. Same leki które są nie refundowane przekraczają wysokość zasiłku a synek ma jeszcze specjalną dietę.To co nasz RZĄD robi z nami(rodzicami dzieci niepełnosprawnych)to skandal.Co będzie gdy stanie sie tragedia i będą musieli zająć się naszymi dziećmi? Jakie wtedy poniosą koszty związane z ich utrzymaniem i czy przystosują nasze dzieci do życia? Może powinni o tym pomyśleć i dąć nam rodzicom szansę na godne życie z naszymi dziećmi. Może docenią fakt że wykonujemy ciężką pracę 24godz na dobę. |
Gość |
#203 Popieram osobę Niepełnosprawność którzy walczą o podwyższenie zasiłki pielęgnacyjny.2014-03-28 17:57Przez wiele lat Państwo nie wprowadzili waloryzacje na zasiłki pielęgnacyjne więc za to ze nie wprowadzone waloryzacje to dlatego że dołączyłem się do podpisanie petycje na online. Tak jak reszta z ludzi którzy mają mało zasiłek pielęgnacyjny to również mam mało 153 zł ale wiecie co że nie którzy mają zasiłek pielęgnacyjny od MOPS to dostają tylko 153 zł i jeszcze ten ktoś ma zasiłek pielęgnacyjny od ZUS to mało prawdopodobnie że dostaną podwyższenie waloryzacji zasiłki pielęgnacyjne od ZUSie ale nie mogę potwierdzić na ten temat o podwyższenie od ZUSie bo tak o tym tematu w Sejmu zamilknęli się i tak po prostu nic nie rozumiem jak my osoby Niepełnosprawni jak mamy żyć na taki mały zasiłek pielęgnacyjny a życie po prostu wzrasta cen na rynku? To żenujące! To jak mamy żyć na taki mały zasiłek? Szkoda o tym gadać więc liczę na WAS którzy walczą o podwyższenie zasiłki pielęgnacyjny to byłbym wdzięcznym bardzo że to walczycie/liście. To żądam na to niech dadzą co najmniej od 1500 zł na zasiłki pielęgnacyjne tak jak zagraniczne mają wypasione zasiłek pielęgnacyjne które to wyrówna taką kwotę od 1500 zł to w sumie taka kwota będzie dobrze ponieważ od kilku lat wcale nie waloryzowane to niech wyrównają wam pieniędzy za to ze nie podniesili wcześniej. A jednak na końcu to brak komentarza. |
Gość |
#2052014-03-28 18:47Celem petycji powinno być: podniesienie minimalnego standardu socjalno-bytowego i tym niniejszym jest. |
Gość |
#2072014-03-28 20:26153zł? to nie są nawet śmieszne pieniądze,to żadne pieniądze! nawet nie można tego nazwać jałmużną! sobie dają po kilka tysięcy "13-stek" a na chore dzieci takie grosze! nie jest winą dzieci ,że urodziły się chore! to chemia zawarta w kazdym pokarmie jaką trują nas wszystkich....niech sprawdzą statystyki jak często rodziły sie dzieci z różnego typu chorobami a jak często teraz....postep i technika jak i ewolucja zabija nas samych powoli...ale co tam...sami do tego doprowadziliśmy....sory powoli zjeżdzam nie na ten temat....choć on jest bardzo obszerny! RZĄDAM MINIMUM 1 TYS. ZŁ NA SWE CHORE DZIECI-A MAM ICH 2 !! |
Gość |
#2082014-03-28 21:30Jak najbardziej wspieram wszystkich rodziców dzieci niepełnosprawnych i jestem za zwiększeniem zasiłku pielęgnacyjnego.Sama jestem babcią dziecka z porażeniem mózgowym i łączę się w walce o każdy grosz na rehabilitacje wraz z córką, |
Gość |
#2102014-03-28 22:34jestem głuchy... nie mam zasiłek pielęgnacyjny 153 i też nie mam renta ale pracuje ale mało zarabia. potrzeba chleb |
Gość |
#2112014-03-28 22:55Jestem gluchy nie wystarczy 153 zl to skad mam kase bateria i nowe aparat sluchowe to musi 1000 zł |
Gość |
#2122014-03-29 05:57Rozumiem że Państwo Polskie nie jest państwem opiekuńczym, ale Polska to nie np. Zanzibar tylko kraj środka Europy i gdzie w sposób skandaliczny wspiera się osoby niepełnosprawne. W tym przypadku w wysokości: 35 euro. To śmiechu warte. Petycja jak najbardziej słuszna tylko po co w tym polityka. |
Gość |
#2132014-03-29 06:51Miarą i jakością Państwa Polskiego jest stosunek tego Państwa i jego władz do własnych obywateli, szczególnie do obywateli potrzebujących tego wsparcia, między innymi: niepełnosprawnych. Jak jest w rzeczywistości to każdy widzi. Ta miara i jakość jest na poziomie 35 euro!!! Koń by się uśmiał...a może i nie. |
Gość |
#2142014-03-29 07:09Przepraszam. W poprzednich dwóch komentarzach żle obliczyłem, bo takie bogactwo na mnie spadło w postaci tego zasiłku pielęgnacyjnego. To jest około 38 euro. Proponuję zrobić z tego ciekawostkę i...pokazać to niepełnosprawnym Czechom lub Słoweńcom nie mówiąc o bogatszych nacjach też żyjących podobno solidarnej i zjednoczonej Europie. |
Gość |
#2162014-03-29 19:18Nie wystarczy mi zasiłek pielęgnacyjny na naukę, na dojazd do szkoły, na obiady w szkole, byłbym wdzięczny, aby było większe pieniądze niż 153 zł. |
Gość |
#218 Re:2014-03-29 20:06 |
Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)
2014-03-29 22:32- Date of removal: 2014-03-29
- Powód usunięcia:
Gość |
#2242014-03-30 05:27dla mnie wolałabym za 500zł za aparat słuchowy i baterie bo baterie często wydanie prawda i nie musi załatwić papiery z PFRON sprawy o aparat lub komputer i inny rożne rzeczy. |
Gość |
#2252014-03-30 11:59Zasiłek pielęgnacyjny (nie mylić ze świadczeniem pielęgnacyjnym)winien być waloryzowany jak dodatek pielęgnacyjnym płacony w ZUS (konieczny taki zapis w ustawie o świadczeniach rodzinnych). Czy podniesienie wysokości zasiłku pielęgnacyjnego dla NIEPEŁNOSPRAWNYCH wiąże się z jego równoczesnym podniesieniem dla osób, które ukończyły 75 lat życia? Poza tym petycja słuszna, gdyż dotyczy bezpośrednio osoby niepełnosprawnej, ale dochodzenie do kwoty 1.000,00 zł może trochę "potrwać", ponadto - takie jest moje zdanie - lepiej operować wartościami procentowymi lub innym określeniem np. 85 proc. najniższego wynagrodzenia lub 30 proc. średniego wynagrodzenia. Z poważaniem Józef Bogdaszewski |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
50386 Utworzone: 2024-11-13
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
260 Utworzone: 2024-11-12
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
886 Utworzone: 2024-11-10
Apel o rewitalizację kompleksu Pomnika Czynu Powstańczego na Górze św. Anny
102 Utworzone: 2024-11-12
Ogrodzenie wokół ZSZ nr 20 we Wrocławiu
255 Utworzone: 2024-11-03
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1278 Utworzone: 2024-10-21
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1228 Utworzone: 2024-11-08
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
582 Utworzone: 2024-11-08
no to the death penalty
238 Utworzone: 2024-11-08
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
596 Utworzone: 2024-11-07
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
4219 Utworzone: 2024-10-24
Petycja przeciwko zamiarowi likwidacji Olsztyńskiego Centrum Edukacji Nauczycieli
626 Utworzone: 2024-11-07
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
149 Utworzone: 2024-11-09
Zbiórka podpisów pod skargą na działanie Wójta gminy Janowiec w sprawie planowanej likwidacji linii MZK nr 17.
142 Utworzone: 2024-11-11
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
546 Utworzone: 2024-11-07
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
362 Utworzone: 2024-11-06
Protest Nauczycieli w sprawie ograniczenia rehabilitacji i edukacji dzieci przewlekle chorych i z niepełnosprawnościami.
408 Utworzone: 2024-11-04
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1414 Utworzone: 2024-11-02
Petycja_w_sprawie składek ściąganych przez izbę pielęgniarek.
5726 Utworzone: 2024-09-14
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
263 Utworzone: 2024-11-06