PETYCJA W SPRAWIE ZMIAN PRAWA GEODEZYJNEGO I KARTOGRAFICZNEGO

Gość

/ #79 Re: Re:

2014-10-05 13:31

#78: rzetelny - Re:  

"A powiem Ci, że osób podzielających moje zdanie jest dużo więcej nić myślisz."   - Pewnie na Wspólnej 2.

" I wcale nie musisz mi wierzyć, ale jestem wykonawcą i właścicielem niedużej firmy geodezyjnej."

- To jak tłumaczysz klientowi, że koszt pomiaru powykonawczego przyłącza nie będzie kosztował 700,- PLN,   tylko że doliczasz mu (klientowi) koszt altualizacji użytków gr. na działce, koszt nowego pomiar budynku i korekty kartoteki budynku w kwocie n/p 1200.- co da razem 1900,-  ?

I że będzie czekał na papier z pieczątką 2 miesiące ( 1 miesiąc czekania na dwa opisy topo i dxf oraz 1 m-c na pieczątkę)???

Oczywiście wstrzymasz temu biedakowi (kilientowi) wykonanie tegoż przyłącza o miesiąc, bo możesz mierzyć dopieto PO otrzymaniu LICENCJI ,  a musisz mierzyć przed zasypaniem!

I oczywiście wszyscy będą CZEKAĆ na rzetelnego geodetę pracującego zgodnie z przepisami napisanymi niestety przez kretynów.

A jeśli posprzątanie EGIB za friko, pomiar zasypanego przyłącza przed uzyskaniem LICENCJI uważasz za normalkę, to nie jesteś rzetelny ! niestety.