List otwarty do społeczności naukowej i Polskiej Akademii Nauk
Gość |
/ #325 Re:2015-03-24 17:07Koniec z układami i przekrętami w INE PAN, początek dla otwartych umysłów i nowych przyszłych studentów, którzy wyleczą ten skostniały twór. Mam nadzieję, że nowy Prezes PAN będzie miał odwagę wyjaśnić "brak 120 uchwał, decyzji i zarządzeń, które zgodnie z polskim prawem były niezbędne do prawomocnego prowadzenia studiów" jak i wiele innych nadużyć finansowych jakie były tam praktykowane! Powinien również wyciągnąć konsekwencje dyscyplinarne w stosunku do osób, ktore tego się dopuściły, chyba, że prof. C. Wójcik już to zrobił - może dlatego to rozsierdziło pozostałych współpracowników? Z powyższego wynika, że prof. C. Wójcik przygotował te 120 uchwał po objęciu przez niego stanowiska dyrektora INE PAN, czyli wniosek jest taki, że wcześniej studia doktoranckie były prowadzone bezprawnie. Zastanawia mnie fakt, dlaczego wybraliście prof. C. Wójcika na dyrektora skoro podobno był taki nieudolny jak piszecie powyżej, przecież pracuje chyba już od 1999r. a nie od dwóch lat, to nie był pierwszy lepszy człowiek z ulicy, musieliście go znać? Gdybym miał firmę to na dyrektora zatrudniłbym pracownika z największą wiedzą, doświadzeniem i charyzmą, który byłby godny zaufania i dobrze reprezentowałby moją firmę! Dla mnie jest jasne, że ktoś przed nim nieźle tam namieszał, a że prof. C. Wójcik wszedł w gniazdo os to nie dziwię się, że chcą się jego pozbyć i zrzucić na niego całą winę. Patrząc obiektywnie po przeczytaniu w/w komentarzy jestem za prof. C. Wójcikiem - GRATULUJĘ ODWAGI, ETYKI i GODNOŚCI. POWODZENIA i mam nadzieję, że będzie Pan wzorem do naśladowania dla młodych ludzi, którzy w przyszłości będą mogli reprezentować NASZ KRAJ.
Jak można oszukiwać studentów - młodych ludzi? Jaki dajecie dla nich przykład? |
|
Petycje promowane przez innych użytkowników
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
NIE dla wyburzenia "Pałacyku pod Pszczółką" w Limanowej
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Poprawa prawa! Nieuczciwym najemcom mówimy Nie
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
NIE farmom fotowoltaicznym w okolicy Źródeł Łyny #RatujmyŁynę
Apel o kontynuację budowy CPK
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
#RatujmyFyrtel
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie objęcia ochroną Stawów Podgórzyńskich
1592 Utworzone: 2025-05-03
Petycja w sprawie sprzeciwu wobec zamknięcia oddziałów ginekologiczno-położniczego oraz noworodkowego w Szpitalu w Gostyniu
2490 Utworzone: 2025-05-06
Protest przeciwko planom wycinki lasów na Lublinku w Łodzi, co umożliwia przyjęty mpzp
2389 Utworzone: 2025-04-10
Stop przemocy wobec medyków - medyczna niebieska karta, rejestr agresywnych pacjentów teraz!
12252 Utworzone: 2025-04-29
Wyżywienie w placówkach szkolnych i przedszkolnych w gminie Grodzisk Mazowiecki 2024/2025
150 Utworzone: 2025-05-08
#RatujmyFyrtel
5384 Utworzone: 2025-04-30
Apel do Pani Prezydent Aleksandry Kosiorek o uniemożliwienie zabudowy zielonych i leśnych terenów przy ulicach Bosmańskiej i Śmidowicza oraz wprowadzenie konkretnych zmian do MPZP dzielnicy Oksywie.
1779 Utworzone: 2025-04-16
Możliwość wyboru języka nowożytnego w klasie 7
98 Utworzone: 2025-05-05
Sprzeciw wobec planowanej likwidacji publicznego placu zabaw w Barcinie
205 Utworzone: 2025-05-07
DOŚĆ PARALIŻU KOMUNIKACYJNEGO PRZY MC DONALD`S W WESOŁEJ!! ŻĄDAMY PILNEJ PRZEBUDOWY SKRZYŻOWANIA TRAKTU BRZESKIEGO I UL. PIŁSUDSKIEGO AŻ DO SULEJÓWKA!!
592 Utworzone: 2025-04-28
PETYCJA przeciwko planowanej inwestycji na działce o identyfikatorze 2/1, AR4, obręb Popowice (adres: Grobla Kozanowska 32)
494 Utworzone: 2025-04-26
Nie dla sprzedaży terenu Parku Rozkówka w Będzinie! - List Otwarty
292 Utworzone: 2025-05-07
PETYCJA w sprawie ustalenia Miejscowego Planu Zagospodarowania Przestrzennego dla działki o identyfikatorze 2/1, AR4, obręb Popowice (adres: Grobla Kozanowska 32)
309 Utworzone: 2025-04-26
Petycja przeciwko wycince alei wiązów i klonów na ul. Wojska Polskiego
865 Utworzone: 2025-05-03
Przedszkola Publiczne Zagrożone
5084 Utworzone: 2024-11-18
List otwarty w związku z wydarzeniami na Uniwersytecie Warszawskim w dniu 7 maja 2025 r.
19 Utworzone: 2025-05-08
Budowa tunelu pod trasa kolejową w Sosnowcu
2500 Utworzone: 2025-04-18
Prośba o zachowanie dębu rosnącego na ul. Głogów w Podkowie Leśnej
30 Utworzone: 2025-05-07
Petycja dotycząca usunięcia ogrodzenia oddzielającego osiedla Dywizjonu 303 i Orlińskiego
375 Utworzone: 2025-05-01
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
3850 Utworzone: 2025-01-31