Protest przeciwko traktowaniu pasażerów linii kolejowej Łódź-Wawa

Tomasz Miodek
Autor petycji

/ #266 TLK Kormoran

2015-04-07 11:47

Nadal walczę ze stroną, jednak są tematy ważniejsze ;-)

Nie wiem czy słyszeliście o akcji z pociągiem TLK Kormoran w Wielki Piątek. Ludzie byli wyrzucani z pociągu bo nie mieli miejscówek (ale mieli ważny, miesięczny bilet na przejazd). Dodam, że pociąg miał 5 wagonów, więc ci co mieli szczęście (?) się zmieścić zazdrościli sardynkom w puszkach luzu.

W związku z tym przygotowałem kolejne pismo i wrzuciłem na tymczasową stronę (http://kolej.miodek.net/). Na razie jest na dole na stronie głównej. Bardzo gorąco zachęcam do wysyłąnia, tym bardziej, że od 26 IV wraca Baczyński z miejscówkami, więc podobne sytuacje mogą mieć miejsce częściej.

Dodatkowo zachęcam do przyłączenia się do protestu miejscówkowego. Na czym to polega? Do biletu miesięcznego mamy możliwość bezpłatnego pobrania miejscówki do pociągu na naszej trasie objętego rezerwacją miejsc. Obecnie jedynym pociągiem jadącym na całej trasie jest TLK Kormoran właśnie. Dlatego bierzemy miejscówki do końca ważności biletu na ten pociąg. Jeśli będzie sprzedany komplet miejsc, a pociąg będzie pusty, będą musieli zainteresować się co się dzieje. Uprzedzam jedynie - pobranie miejscówek to około 15-20 minut przy kasie (każda drukowana na osobnym blankiecie!)