Wspieramy polski rząd

plastyk

/ #2043 Wspieramy polski rząd

2016-01-17 22:34

Wiążę wielką nadzieję z rządem PiS!!! ...Jednak mam wrażenie, że Jarosław Kaczyński traktuje wzorzec Węgier, zbyt dosłownie (...Orban miał jednak znacznie większe poparcie ludzi, niż PiS!!)... W Jego(J.K.) słowach słyszę też czasem zbyt dużo pychy z powodu wygranych wyborów, a to nie zjednuje tych, którzy na PiS nie głosowali - trzeba ich przekonać wiarygodnością a nie pychą i arogancją (z powodu których przegrała Platforma!)!!! ...Przecież ci, którzy nie głosowali na PiS też żyją w Polsce, nie można ich wysłać na Księżyc, ani traktować wyłącznie jak wrogów!! Trzeba ich przekonać a nie zmusić do swoich racji!!! Potrzebna jest wielka rozwaga i dalekowzroczna strategia, ...nie można działać "taranem", bo to spowoduje prawdziwą wojnę polsko-polską, a także wielką siłę wrogości z zewnątrz, z którą nie damy sobie rady!!! ...Z kolei po 4 latach "takich gwałtownych, niespokojnych rządów" - sprzeciw i zmęczenie ludzi dadzą znów władzę tym, którzy ponownie wywrócą wszystko "do góry nogami"!!! Jestem katoliczką, jednak wiem, że wiary również, nie da się nikomu narzucić i trzeba szukać wspólnych wartości na innym poziomie!! (...Starsza kobieta, która w realacji TVP krzyżem atakowała dziennikarza przyniosła wstyd katolikom, profanując w ten sposób krzyż!!!)