Petycja w obronie polskiej szkoły

Malgosia

/ #991

2016-09-14 05:16

Szkoła podstawowa do której chodzi młodsza córka a z której właśnie wyszła starsza - pęka w szwach. Dzieci uczęszczają na 2 zmiany. Co roku przybywa klas pierwszych. Na początku były dwie, następnie trzy a w tym roku było ich pięć. 

Nie wiem gdzie upchnie się klasy VI, które zostaną jako VII i dołoży kolejne.

Szkoła podstawowa nie jest przygotowana do prowadzenia lekcji z chemii czy fizyki. Brak specjalistycznych sal i materiałów dydaktycznych.

Gimnazjum jest nowo wybudowane. Piękne sale, czyste korytarze, wyposażone klasy, tablice interaktywne są w naszej gminie standardem. Po co to niszczyć?

Walczono o to aby do szkoły szły dzieci 7-mio letnie - bo nie są gotowe na szkołę, gdzie mają kontakt z dziećmi starszymi. Po co więc dokladamy dzieci starszych? Kompletny brak logiki w tym co się teraz dzieje. Moja starsza córka jest obecnie w gimnazjum i jest bardzo zadowolona. Młodsza córka miała nadzieję wyjść z podstawówki w następnym roku. Niestety nie wyjdzie. Jest zdruzgotana a ja z nią. No ale skoro autorytetami w dziedzinie edukacji są państwo El..... cóż więcej - ręce opadają. Dodam że moje obie córki poszły do szkoły jako 6-cio latki i nikt na tym nie ucierpiał a wręcz przeciwnie.