Petycja w obronie polskiej szkoły
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Petycja w obronie polskiej szkoły
Gość |
#9762016-09-12 10:42Ponieważ przeraża mnie totalna nieodpowiedzialność i brak kompetencji przy podejmowaniu tak rewolucyjnej zmiany |
Gość |
#9792016-09-12 19:58Jestem za dobrze przygotowanymi ustawami. Jestem za wcześniejszymi konsultacjami ze wszystkimi zainteresowanymi. W tym wypadku za opiniami nauczycieli, psychologów, rodziców. Jestem za rozwojem , za dobrymi zmianami a przeciwko pośpiechowi , brakiem rozmów i dobrym programem wdrażania pomysłów. |
Gość |
#9802016-09-13 08:41Obecnie gimnazja umocniły swoją pozycję w systemie oświaty. Uczniowie zaczęli osiągać w nich bardzo dobre wyniki. Drugi powód to większość z nas nie chce starcić pracy |
Gość |
#9812016-09-13 10:22Mam dość ciągłego "majstrowania" kolejnych rządów przy oświacie, marnowania pieniędzy wydanych na podręczniki, zamykania świeżo wyremontowanych budynków...Dziś już żaden uczeń nie wie, na czym stoi: czy będzie zdawał egzamin i jaki, jak ma się przygotować, jak zaplanować swoją edukację... |
Gość |
#9822016-09-13 11:13Planowana reforma oznacza powrót do starego systemu kształcenia, który się dzisiaj nie sprawdzi.Stwarza więcej zagrożeń niż szans, wprowadza niepewność, chaos i prowizorkę. Powoduje zamykanie najnowocześniejszych i najlepiej wyposażonych szkól, jakimi są gimnazja.Zagrożenia utratą pracy i stabilizacji w zatrudnieniu. |
Gość |
#9832016-09-13 12:08Nie podobają mi się zmiany wprowadzane w pośpiechu, bez konsultacji z najbardziej zainteresowanymi i kompetentnymi osobami. Ta petycja może otworzy oczy decydentom, jeśli zainteresowani będą mieli jeszcze siły i ochotę reagować... I oczywiście choć cień nadziei, że to coś zmieni, bo do tej pory zupełnie lekceważono opinię publiczną... |
Gość |
#9842016-09-13 15:59Chaos przez kilka następnych lat. Czy ktoś może przemyśleć jak poprawić edukację a nie jej szkodzić. |
Gość |
#9872016-09-13 16:32To niedobra zmiana...godziny karciane dawały możliwość prowadzenia skutecznej, zgodnej z potrzebami dzieci pomocy pedagogiczno-psychologicznej na terenie szkoły. Teraz, kiedy gimnazja są dofinansowane i dobrze wyposażone, zostaną zlikwidowane, a podstawówka będzie pracować dwuzmianowo...co z pracą nauczycieli? Kolejne dokształcanie, a może utrata pracy? |
Gość |
#9882016-09-13 17:01Bo nie stać nas podatników na kolejną, nieprzemyślaną i nieprzygotowaną zmianę, stanowiącą jedynie bezmyślne wypełnienie obietnic przedwyborczych. |
Marta |
#9892016-09-13 20:42Precz od naszych dzieci! Pani Minister, nasze dzieci nie są Pani prywatną własnością. Jeżeli rodzice, samorządy, nauczyciele i dzieci są przeciwni kosztownemu wywracaniu polskiej edukacji do góry nogami, to proszę to przyjąć do wiadomości! Polskie szkoły potrzebują mądrego i uważnego wsparcia, a przedewszystkim dofinansowania. Zainteresowała sie Pani ilością lekcji matematyki? Dlaczego w polskich szkołach dzieci nie uczą się gry na instrumentach na lekcjach muzyki? A Zaczyna Pani od burzenia budynków dosłownie i w przenośni i niweczy Pani wysiłek finansowy całego pokolenia. Z kim Pani konsultowała swoje "rewolucyjne pomysły"? Zapomniała Pani, że ma Pani służyć społeczeństwu, a nie szkodzić mu? Chaos może Pani urządzać sobie w swojej garderobie, ale nie w edukacji milionów dzieci, na dodatek za społeczne pieniądze. Proszę się podać do dymisji, a nie urządzać cyrku z ministerstwa. |
Gość |
#9902016-09-13 20:46Zmiany w szkole nie są potrzebne, gimnazja dobrze działają, dzieci maja szanse na klasy kierunkowe(językowe, informatyczne, plastyczne) a maluchy nie muszą chodzić do szkoły z 15-16 latkami. |
Malgosia |
#9912016-09-14 05:16Szkoła podstawowa do której chodzi młodsza córka a z której właśnie wyszła starsza - pęka w szwach. Dzieci uczęszczają na 2 zmiany. Co roku przybywa klas pierwszych. Na początku były dwie, następnie trzy a w tym roku było ich pięć. Nie wiem gdzie upchnie się klasy VI, które zostaną jako VII i dołoży kolejne. Szkoła podstawowa nie jest przygotowana do prowadzenia lekcji z chemii czy fizyki. Brak specjalistycznych sal i materiałów dydaktycznych. Gimnazjum jest nowo wybudowane. Piękne sale, czyste korytarze, wyposażone klasy, tablice interaktywne są w naszej gminie standardem. Po co to niszczyć? Walczono o to aby do szkoły szły dzieci 7-mio letnie - bo nie są gotowe na szkołę, gdzie mają kontakt z dziećmi starszymi. Po co więc dokladamy dzieci starszych? Kompletny brak logiki w tym co się teraz dzieje. Moja starsza córka jest obecnie w gimnazjum i jest bardzo zadowolona. Młodsza córka miała nadzieję wyjść z podstawówki w następnym roku. Niestety nie wyjdzie. Jest zdruzgotana a ja z nią. No ale skoro autorytetami w dziedzinie edukacji są państwo El..... cóż więcej - ręce opadają. Dodam że moje obie córki poszły do szkoły jako 6-cio latki i nikt na tym nie ucierpiał a wręcz przeciwnie. |
Gość |
#992 Re:2016-09-14 07:16Popieram w pełnej rozciągłości!!! To konkretjne stanowisko w sprawie! Partia Nowoczesna przebąkuje coś o wotum nieufności dla minister, a gdzie są nauczyciele?! Gdzie rodzice?! |
Gość |
#9952016-09-14 16:38Jestem mamą 6-klasistki (a także 2-klasistki i zerówkowicza) i jestem przerażona jak PIS doprowadza do ruiny polską szkołę. Gimnazja to udana reforma, nie psujmy dotychczasowych osiągnięc! |
Gość |
#9982016-09-14 19:55Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest szkoła 4+4+4.Ośmioletnia szkoła podstawowa nie spowoduje lepszej, efektywniejszej, milszej, wygodniejszej,korzystniejszej dla dzieci i młodzieży pracy. |
Gość |
#9992016-09-15 05:34Zmiany są głupie i świadczą o arogancji władzy. Państwo w którym władza najlepiej wie co jest dobre dla obywatela to państwo autorytarne. |
Gość |
#10002016-09-15 05:46Byłam uczennicą gimnazjum i o wiele więcej z niego wyniosłam niż z obecnej szkoły średniej. Lepsi nauczyciele, wyższy poziom nauczania. Każdy uczeń był w gimnazjum ważny. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
745 Utworzone: 2024-11-10
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1167 Utworzone: 2024-11-08
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
548 Utworzone: 2024-11-07
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
521 Utworzone: 2024-11-08
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1215 Utworzone: 2024-10-21
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
64 Utworzone: 2024-11-12
Zbiórka podpisów pod skargą na działanie Wójta gminy Janowiec w sprawie planowanej likwidacji linii MZK nr 17.
106 Utworzone: 2024-11-11
Petycja_w_sprawie składek ściąganych przez izbę pielęgniarek.
5701 Utworzone: 2024-09-14
no to the death penalty
184 Utworzone: 2024-11-08
Petycja niepublicznych żłobków, klubów dziecięcych i dziennych opiekunów do Pani Minister Agnieszki Dziemianowicz-Bąk
244 Utworzone: 2024-11-04
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
3841 Utworzone: 2024-09-23
Petycja przeciwko zamiarowi likwidacji Olsztyńskiego Centrum Edukacji Nauczycieli
582 Utworzone: 2024-11-07
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
112 Utworzone: 2024-11-09
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
4174 Utworzone: 2024-10-24
Apel o rewitalizację kompleksu Pomnika Czynu Powstańczego na Górze św. Anny
29 Utworzone: 2024-11-12
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1387 Utworzone: 2024-11-02
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
514 Utworzone: 2024-11-07
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
16993 Utworzone: 2023-10-23
Blu-ray - Tańczący z Wilkami - Dances with Wolves (1990) Premium Collection
45 Utworzone: 2024-11-11
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
243 Utworzone: 2024-11-06