PETYCJA W SPRAWIE ZMIAN PRAWA GEODEZYJNEGO I KARTOGRAFICZNEGO
Quoted post
Leszek Piszczek Autor petycji |
#96 Góral wszystko po kolei2014-10-08 16:01Wszystko co napisałeś, to moje kredo od wielu lat. Ja jestem za... ale osądzając nasze postulaty z tej petycji, że są na NIE, nie wziąłeś pod uwagę okoliczności jakie towarzyszyły powstawaniu tych postulatów. Przede wszystkim treś to jest wypadkowa dyskusji grona osób, która brała udział w "Pikiecie 9 września", a ta była przecież manifestacją kilkuset geodetów własnie na NIE... nowelizacji Prawa geodezyjnego i kartograficznego. Na NIE nie tylko treściom noweli ale również sposobowi w jaki zostaliśmy potraktowani przez władzę. Góral, od 5 lat działam w PTG bo miałem nadzieję, że własnie takim działaniem na TAK da się zmienić rzeczywistość, zmienić patologie drążącą Geodezje od lat. Samorząd Zawodowy oczywiście na TAK, miedzy innymi z naszej inicjatywy powstał Zespół Roboczy ds. opracowania koncepcji samorządu zawodowego geodetów pod egidą GGK, a równocześnie gdy dyskusje o samorządzie trwały w zespole, powstały przepisy które dyscyplinę zawodową oddają w ręce urzędów wojewódzkich oraz GGK. O innych sprawach nie będę pisał bo tu jest za mało miejsca... Z posłami też już było. W każdym bądź razie ja już nie wierzę, że dialogiem można cokolwiek zmienić. Z władzą należy tylko tak działać jak działają związki zawodowe, i to nie tylko Górników. Proszę sobie przypomnieć działania związków zawodowych lekarzy... Jaka siła w naszej rzeczywistości może wejść w spór zbiorowy? Może PTG, GIG, SGP, PGK, SKP itp.? Najpierw siła a potem dialog. Pozdrawiam |
Odpowiedzi
góral |
#97 Re: Góral wszystko po kolei2014-10-08 18:11:13#96: Leszek Piszczek - Góral wszystko po kolei OK, przyjmuję do wiadomości ;) Nie chodziło mi o krytykanctwo dotychczasowych działań, lecz chciałem podejść krytycznie do tematu, czyli: ocenić stan obecny i zaproponować skuecznejsze działanie. Ale nie wiedziałem o wielu rzeczach o których teraz wspomnialeś. Rzymianie wołali "chleba i igrzysk" więc my "siła i dialog", akceptuję to. W każdym bądź razie już nie wolno odpuścić, trzeba zrobić merytoryczną alternatywę dla towarzystwa wzajemnej adoracji z GuGik i SGP i byc może znacznie rozszeżyć grono PTG.
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
29191 Utworzone: 2024-04-25
USPRAWNIENIE KOMUNIKACJI DROGOWEJ MILESZKI/WIDZEW - budowa automatycznych rogatek, przywrócenie widzewskiej
537 Utworzone: 2024-12-03
Wniosek mieszkańców o wprowadzenie zmian w zakresie organizacji dojść do peronów w rejonie stacji kolejowej Pobiedziska.
260 Utworzone: 2024-11-22
Powrót zorganizowanego dopingu na domowych meczach reprezentacji Polski
2920 Utworzone: 2024-03-01
Ocalmy księgarnię Tarabuk
785 Utworzone: 2024-11-28
List Otwarty do Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego - Stop Alienacji Rodzicielskiej - Apel o równowagę stanowisk.
663 Utworzone: 2024-11-27
Protest "NIE dla wysypiska odpadów przemysłowych w Krainie Wygasłych Wulkanów"
655 Utworzone: 2024-09-10
Petycja do Władz Uniwersytetu Wrocławskiego - rozwiązywanie konfliktów akademickich
156 Utworzone: 2024-11-25
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa w sprawie odwołania ze stanowiska obecnego dyrektora Zarządu Transportu Publicznego
70 Utworzone: 2024-12-03
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
956 Utworzone: 2024-11-09
"Równość, rozwój i bezpieczeństwo" - godne wynagrodzenie i wsparcie dla wszystkich formacji
933 Utworzone: 2024-11-25
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4806 Utworzone: 2024-09-23
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
4609 Utworzone: 2024-11-14
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
867 Utworzone: 2024-11-21
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
209 Utworzone: 2024-11-22
Petycja przeciw zmniejszeniu częstotliwości kursowania autobusu 176 z Choszczówki do Marcelina
53 Utworzone: 2024-12-02
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2446 Utworzone: 2024-11-15
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1798 Utworzone: 2024-11-08
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
630 Utworzone: 2024-11-06
Petycja ws. poprawy bezpieczeństwa na przejściach dla pieszych w miejscowości Modlnica - DK94
366 Utworzone: 2024-11-28