NIE dla Nowokabackiej, TAK dla Ciszewskiego-bis

Quoted post

M.N

#33 Re: Re: Re:

2014-10-08 19:39

#31: Gość 5 - Re: Re:  

Te tereny wokół ulicy Nowokabackiej zostały juz kilka lat temu wykupione przez zagraniczną Spółkę, któta zajmuje się zarządzaniem nieruchomosciami.. Jest to Griffin, spólka która ma w planie wybudować eksluzywne osiedle domów jednorodzinnych.Teraz  rządzi deweloper z zagranicznym kapitałem, który ma w nosie Rezerwat tPrzyrody i mieszkańców Kabat. To samo odnosi się do władz Wilanowa, które popierają budowe Nowokabackiej poniewaz, ten deweloper działa na ich  terenie gminy Wilanów i tu mają wspólne interesy.

Jestem mieszkanką Kabat od urodzenia i serce mi się kroi na mysl, że te terenyzamieszkałe przez różne zwięrzęta jak sarny, różnorodne ptactwo i wędrujące po polach bażanty(codziennie rano je widzę) zostaną zabudowane betonem. Czy ochrona środowiska nie bierze tego pod uwgę ile szkód wyrządzi ta inwestycja. Może środowisko ekologiczne może coś zdziałać?

Odpowiedzi

abba

#42 Re: Re: Re: Re:

2014-11-06 17:52:58

#33: M.N - Re: Re: Re:  

słuszna uwaga, dlatego trzeba walczyć o ten ekosystem. Mam nadzieję, że tak jak Główny Dyrektor Ochrony Środowiska zablokowal TESCO tak samo zablokuje Nowokabacką.