Protest przeciwko traktowaniu pasażerów linii kolejowej Łódź-Wawa

Quoted post

ja

#254 Banda idiotow

2015-02-12 06:11

A slyszeliscie ze ta banda idiotów z PKP szykuje się do strajków? Jeszcze tego brakowało! 

Swoja droga..zastanawia mnie podejście ludzi.. Kiedy pociągi jeździły skrajnie źle..wszyscy podnosiło larum.. Wystarczyła minimalna poprawa żeby nas uciszyć?

Zaczynają się pojawiać reklamy ICC mówiące o wysokiej jakości usług i komforcie jazdy.. Śmiech na sali.. Jeżdżąc z Żyrardowa place normalnie za bilet..a nie mam szansy zaznać tego komfortu i codziennie stoję!!! I jeszcze idiota z PKP mi potrafi odszczeknac ze place za przejazd a nie za miejsce siedzące!!? Codziennie są 5-15 min opóźnienia..i w dalszym ciągu nie można być pewnym na która się dojedzie..

Kiedy nadejdą czasy ze będę mógł dojechać do pracy w kulturalnych i komfortowych warunkach za które przecież place? Kiedy podróż do i z pracy przestanie być najbardziej stresogenna częścią dnia? Kiedy PKP zrozumie ze to oni są dla nas a nie odwrotnie..to my placimy za bilety..

Odpowiedzi

Tomasz Miodek
Autor petycji

#256 Re: Banda idiotow

2015-02-12 12:31:02

#254: ja - Banda idiotow 

Cóż, nie jest tak, że nas uciszyli. Niestety w moim konkretnie przypadku pojawiło się kilka innych tematów (w tym opisane tu przed chwilą problemy ze stroną). Poza tym cały czas jestem zaangażowany w kwestie przygotowywania czytelnego rozkładu jazdy i parę innych rzeczy kolejowych, a do tego oczywiście praca, sprawy prywatne...

Tym niemniej w najbliższych dniach będziemy zbierać informacje o tym, jakie aktualnie są największe bolączki. Poprawa jest widoczna, ale oczywiście do cudów jeszcze daleko. Poza tym cały czas prowadzimy coś w rodzaju bieżącego monitoringu, jesteśmy chyba najskuteczniejszą informacją o problemach na trasie, pracujemy nad zmianami przepisów, podejścia kolei... Do kampanii marketingowej PKP jeszcze się nie odnieśliśmy, ale szczerze mówiąc w moim (i chyba nie tylko) odczuciu to są wyrzucone w błoto opieniądze. Jak to zwykle bywa - kasę dała Unia, więc można sobie nimi poszastać bez martwienia się o wyniki.

Zapewniam, że nie jest tak, że nic się nie dzieje. Tym bardziej nie jest tak, że zamieszamy zawiesić nasze działania. Dopóki będzie o co krytykować kolej (a prawdopodobnie powodów do tego będziemy mieć jeszcze przez wieeele lat), dopóty będziemy działać.

Pozdrawiam