500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci
Quoted post
Gość |
#342016-01-10 22:50Jestem samotną matką mam na utrzymanhu dwójke dzieci starsza córka ma skończone 18 lat a młodsza 15, zarabiam grosze i sama muszę się martwić o wszystko , dlatego że moje starsze dziecko jest pełnoletnie totdrugie liczone jest jako pierwrsze pomimo że pierwsze nadal się uczy i jest na moim utrzymaniu nic nie dostanę bo przekraczam 800 zł na osobę , znam masę osób , którym się dużo lepiej powodzi , gdyż są małżeństwem i oboje zarabiają po kilka tysięcy ale 500 dostaną , ponieważ mają dwójkę dzieci ale dzieci te są młodsze niż moje . Pytam się gdzie tu sprawiedliwość ?! Dostaną bogaci , cwaniaki pracujący na czarno i patologia ! Najbardziej pokrzywdzeni przez los nie dostaną nic! Samotne matki w tym kraju są dyskryminowane ! Niektóre nawet nie mają alimentów na dzieci bo pseudo tatuś ma je gdzieś a państwo polskie to toleruje ! Ale podatki od nas samotnych matek to biorą i teraz jeszcze chcą je rozdawać znacznie bogatszym od nas ! Nie rozumiem dlaczego PIS nazywa się Prawo i Sprawiedliwość jeśli nie traktują sprawiedliwie nawet dzieci?! moim zdaniem dzieci samotnych matek powinny dostać bez względu na dochód , one itak już są bardzo skrzywdzone przez los! |
Odpowiedzi
babulunia |
#42 Re:2016-01-11 16:19:22Mam już grubo ponad 60 lat i bardzo dobrze rozumiem Pani rozżalenie. Również nie zgadzam się z takim podziałem dzieci - na lepszych, czyli tych wartych 500 zł - i gorszych. Ale mam swoją teorię na temat obdarowywania tylko niektórych dzieci przywilejem otrzymania 500 zł. Mianowicie jest to polityka którą od dłuższego czasu prowadzi Kaczyński. To polityka dzielenia Polaków na gorszych i lepszych. W tym przypadku na tych którzy dostaną 500 zł i tych którzy nie zasłużyli (gorszy sort). Gdy nas do końca podzielą to coraz łatwiej będą mogli nami rządzić. Rządzić nie przez 8 lat - lecz co najmniej przez 20 !!! |
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o zakaz strzelania fajerwerkami
838 Utworzone: 2024-12-28
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
47783 Utworzone: 2024-04-25
Chrońmy zielone płuca Zakopanego - petycja o ochronę Bachledzkiego Wierchu
381 Utworzone: 2024-12-29
Petycja w sprawie wycofania się Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego z zapowiedzi likwidacji linii A10 Olkusz - Krzeszowice od 1 stycznia 2025 roku.
436 Utworzone: 2024-12-28
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
941 Utworzone: 2024-11-22
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
871 Utworzone: 2024-12-17
NIE dla końca vapowania w Polsce
1602 Utworzone: 2024-12-12
Powrót zorganizowanego dopingu na domowych meczach reprezentacji Polski
3023 Utworzone: 2024-03-01
Petycja w interesie publicznym mająca na celu podjęcie przeciwdziałań w przypadku tworzenia na terenie województwa Centrów Integracji Cudzoziemców, oraz ośrodków dla imigrantów
590 Utworzone: 2024-12-24
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5494 Utworzone: 2024-09-23
Sprzeciw dotyczący zmian w Kodeksie karnym, Kodeksie wykroczeń i Prawie o ruchu drogowym
24 Utworzone: 2024-12-30
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17817 Utworzone: 2023-10-23
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2790 Utworzone: 2024-11-15
Filharmonia Częstochowska dla Społecznej Szkoły Baletowej
153 Utworzone: 2024-12-20
Chrońmy prawo do wyboru medycyny naturalnej w profilaktyce naszego zdrowia!
137 Utworzone: 2024-12-08
Apel o zakaz produkcji i sprzedaży fajerwerków
5843 Utworzone: 2016-12-30
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
194 Utworzone: 2024-12-19
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7861 Utworzone: 2022-12-31
Aktualizacje dla The Pride of Taern
10 Utworzone: 2024-12-28
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1667 Utworzone: 2024-11-08