500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Quoted post

Joanna Godlewska

2016-01-11 09:02

Witam!!!

Im bliżej  wprowadzenia ustawy 500 + tym większe widzę zainteresowanie ze strony społeczeństwa i mediów.  Bardzo dziękuje za podpisy - mam nadzieję , że jest nas więcej i osiągniemy sukces (przynajmniej w danej sprawie)  . Przy większej ilości podpisów będziemy mieli  silny argument - głos społeczeństwa  -  myślę że następnym krokiem powinien być list do prezydenta ( do kancelarii prezydenta) .

Uważnie czytam Państwa komentarze - te za petycją jak również te przeciw. Każdy ma prawo do swojego głosu . Proszę o dalszą ocenę ustawy  , sugestie , opis Państwa sytuacji, wszystko co się wiąże z  projektem ustawy.

W przypadku listu do kancelarii prezydenta odwołam się oczywiście do petycji, ilości podpisów i komentarzy. 

Pozdrawiam!!!

Odpowiedzi

Mama jedynaczki

#49 Re:

2016-01-11 18:34:23

#36: Joanna Godlewska -  

Witam 

Pani Joanno jestem tak samo oburzona jak Pani 

Pisałam do prezedenta do Pani Premier ale bez odzewu Ale może jak nas będzie dużo to coś nam się uda 

alinek Kalisz

#243 Re:

2016-02-02 21:14:15

Pani Joasiu ja mam wrażenie że nic nie wskuramy bo więszość społeczeństwa jest ZA USTAWĄ..:(. PIS apelował o konsultacje społeczne i w ogóle nie brali ich pod uwagę!!! Mają gdzieś głosy społeczeństwa bo ustawa ewidentnie jest po Nich!! Większość posłów PIS mają rodziny wielodzietne i ich żonki nigdy nie splamiły się pracą i zaznały bezrobocia a teraz w nagrodę dostaną zapomogę z mojej kieszeni w wysokości mojej pensji czyli 3x500 zł!!! Brak słów.

Marta1202

#2488 Re:

2016-08-08 22:07:36

Witam

Czy już coś wiadomo w sprawie 500 plus? Jestem samotną matką, zarabiam 1500 zł na rękę, otrzymuję na syna 500 zł alimentów od jego ojca. Złożyłam wniosek o 500 +, i mimo że zaczełam pracować od sierpnia 2015 r. odmówiono mi tych pieniędzy ponieważ przekroczyłam dochód o 41 zł. Jest mi bardzo przykro z tego powodu. Uważam to za bardzo krzywdzące dla mojego syna. Czy jest nadzieja że coś się zmieni w tej sprawie?

Pozdrawiam