PROTEST PRZECIW USTAWIE NOWE PRAWO GEOLOGICZNE I GÓRNICZE
Quoted post
ptasiek |
#901 Re: Do kol.Ptaśka2011-12-05 23:20#872: alternauta - Do kol.Ptaśka nie masz Pan odpowiedzi, może zanim zaczniesz oskarżać innych zastanów się pan nad sobą panie Puzyna vel alternauta vel mocnynarek a może porozmawiamy o manipulacji z Pana plakatu?? |
Odpowiedzi
mocnynarek ! |
#906 Coś nie tak i nuuuudno ?2011-12-06 02:30:14#901: ptasiek - Re: Do kol.Ptaśka Rozumiem znudzenie tą jałową dyskusją. Polecam jednak czasem łyk świeżego powietrza dla przewietrzenia szarych komórek. Powyższy wpis dowodzi tylko tego co napisałem: "Trudno stwierdzić w jakim stopniu są to działania zaplanowane, a w jakim wynikające z zaślepienia dyskutantów." Nie może być bowiem inaczej przy takiej (anonimowej) formule uczestnictwa w "Forum dyskusyjnym". Jedynie "właściwe służby",jeżeli uznają to za godne ich zainteresowania, wiedzą więcej. Tylko one wiedzą na pewno, że nie jestem "trzecią osobą" jakiegoś Pana, któren nie odpowiada. Geologia, może z wyjątkiem petrografii wymaga racjonalnego dociekania i przy tym dużej przenikliwości w ocenie. Proszę przeanalizować teksty vel, vel, vel i konsekwentnie nie przeceniać zdolności, krytykowanych wszakże autorów postów. Powinienem właściwie zacząć od; szczerze współczuję, ale nie mam żadnej możliwości na potwierdzenie Pana szczerych intencji. Pańska postawa w tej specyficznej dyskusji może być równie dobrze racjonalnym uporem w dociekaniu prawdy jak celowym jątrzeniem, szczególnie biorąc pod uwagę swoistą nadwrażliwość interlokutorów. Mam, tak na boku i bez złośliwosci pytanie: jakby Pan zareagował otrzymując od właściwego organu "postanowienie o warunkach" z zaleceniem szczelnego zarurowania "otworów czwartorzędowych"? Zgaduję szeroki uśmiech, ale mój uśmiech więdnie gdy przechodzi to w dokumencie dot. koncesji na badnie złóż uranu. Ta "zabawa" wymaga od wszystkich zegarmistrzowskiej dokładności, szczególnie że dotyczy terenów zamieszkałych i przyległych. Na koniec sam organ przyznaje iż jest to i tak procedura standardowa. Wygląda to zatem jakby rektor uczelni uczulał wykładowcę matematyki, że zgodnie z procedurą 2 - 2 = 4. Smaczne Tym z Państwa, ktorzy nad szczerą czy wyrachowaną racjonalną postawę przedładają zdecydowaną ideowość radzę zastanowić się, nad dość powszechnym zjawiskiem brakoróbstwa i sobiepaństwa jako cechą, z którą wciąż, nadto często, spotykamy się wśród nas, Polaków.
|
alternauta |
#1001 Re: Re: Do kol.Ptaśka2011-12-07 18:51:54#901: ptasiek - Re: Do kol.Ptaśka Mylisz się kol.Ptasiek!Jestem w jednej osobie-nie podszywam się pod kogokolwiek! (ani pod.p.Puzynę, ani pod mocnynarek, ani pod żadnego gościa).Jestem sobą-mój nick "alternauta".Moje wpisy dotyczące np.hydraulicznego szczelinowania i Islandii pochodzą zupełnie z innego źródła- istnieje australijski niezależny 2-miesięcznik, mało znany w Polsce ( a szkoda, bo tam można się dowiedzieć zupełnie innej prawdy, ale czy prawda czasami nie kole w oczy?).Na stronę p.Puzyny nawet nie zajrzałem, mam inne źródła i własne przemyślenia. Tu prośba do admina forum -cała dyskusja na tym forum wygląda coraz bardziej... jak typowa pyskówka w maglu, inwektywy, pomówienia, zacietrzewienie, i wręcz bałagan.Czy nie można uporządkować forum, podzielić na wątki, a "warchołom" dać bana?I czy tak będzie w nieskończoność, bo już jest wiele powtórzeń ?Może pora podsumować sprawę petycji, wyciągnąć wnioski i zakończyć.
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
23274 Utworzone: 2024-04-25
Petycja do Ministra Edukacji Narodowej - wsparcie polskiej uzdolnionej młodzieży
6790 Utworzone: 2024-08-11
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
326 Utworzone: 2024-11-21
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3741 Utworzone: 2024-11-14
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
1086 Utworzone: 2024-11-19
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1675 Utworzone: 2024-11-15
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
114 Utworzone: 2024-11-22
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1601 Utworzone: 2024-11-18
UFAM ORKIESTRZE ŁĘCZESZYCE - popieram udostępnienie pomieszczenia nad Urzędem Gminy Belsk Duży na salę prób zespołu
71 Utworzone: 2024-11-22
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101138 Utworzone: 2024-11-13
Wniosek mieszkańców o wprowadzenie zmian w zakresie organizacji dojść do peronów w rejonie stacji kolejowej Pobiedziska.
37 Utworzone: 2024-11-22
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4370 Utworzone: 2024-09-23
Bądz bezpieczny na przejściu dla pieszych!
28 Utworzone: 2024-11-23
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
614 Utworzone: 2024-11-07
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1435 Utworzone: 2024-11-08
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
27 Utworzone: 2024-11-22
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
448 Utworzone: 2024-11-06
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17396 Utworzone: 2023-10-23
Petycja mieszkańców gminy Luzino dotycząca cofnięcia reorganizacji lub zmiany sposobu jej przeprowadzenia w placówce Poczty Polskiej w Luzinie
365 Utworzone: 2024-11-17
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1959 Utworzone: 2024-11-16