PROTEST PRZECIW USTAWIE NOWE PRAWO GEOLOGICZNE I GÓRNICZE
Quoted post
mocnynarek ! |
#976 Może zatem podam kilka przykładów i proszę mi wyjaśnić2011-12-07 12:38#911: ptasiek - Re: Coś nie tak i nuuuudno ? "i przpraszam, że nazywam kogoś po imieniu ale jeżeli pan alternauta podpisuje się pod tym co pan Puzyna wypocił z siebie na salonie24, a w dodatku czuje sie urażony moją odpowiedzią do mocnynarek, a próbuje się w tym samym tekście postawić w roli neutralnego, to co to jest według szanownego pana" - czy ten wywód usprawiedliwia użycie przedrostka vel przed moim nickiem? Jego użycie insynuuje, że nie jestem tylko tym kim jestem. "pan sie wypowiadasz za innych, i nazywasz pan to coś tutaj dyskusją," gdzie i za kogo się wypowiadałem; napisałem natomiast, że jest to "forum bardzo dyskusyjne"- trochę ładniej niż "to coś", prawda? "tylko ferujesz wyrokami i podsycasz strach wśród ludzi"- jakież to wyroki i czym podsycam strach u kogo? "panie i jaka świnia, że tak zapytam edytuje swoje posty po otrzymaniu na nie odpowiedzi - to też jest manipulacja!" Kogo dotyczy ta zoologia i sugestie manipulacji? "jak sądze nie słyszałeś pan o tle promieniowania, jeżeli jest pan tak wrażliwy to ja proponuje sprzedać tą ziemię nad uranem, a nie bredzić o otworach wiertniczych" Jeżeli nie są to domysły to co? wiedza tajemna czy operacyjna? W ogóle zaś, co ma tło promieniowania do tego o czym pisałem. Na te badania koncesji się chyba nie udziela (w temacie tej Ustawy) na pewno zaś bardzo przydałyby się w pewnych rejonach ( z innych ustaw). Koncesja o której wspomniałem dotyczy badań wymagających wykonania odwiertów. W tym przypadku też sprawy "wodne" nieco się komplikują - prawda? "przypominam rozmawiamy o gazie łupkowym ale pan dalej uważasz, że nie manipulujesz - uran, promieniowanie"- większość Polaków, ze zrozumiałych względów interesuje sprawa gazu łupkowego (nie trzeba nawet znać mapy geologicznej kraju, wystarczy gimnazjum, a niektórym podstawówka), ale ta Ustawa nie nazywa się "GAZOWA", prawda? Zanim zaś ktokolwiek zechce oskarżyć mnie o manipulację, domagam się pokazania,w którym to miejscu użyłem słowa "promieniowanie"?!
|
Odpowiedzi
ptasiek |
#981 Re: Może zatem podam kilka przykładów i proszę mi wyjaśnić2011-12-07 12:58:48#976: mocnynarek ! - Może zatem podam kilka przykładów i proszę mi wyjaśnić wystarczy, że wspominasz pan w kontekście o uranie - mam panu tłumacztyć jak ludzki mózg kojarzy? Czy się szanowny Pan sam domyślisz tło promieniowania ma tyle wspólnego, że w miejscu gdzie uran występuje promieniowanie naturalne jest wyższe i nie rozumiem pańskiego nagłego strachu "Na te badania koncesji się chyba nie udziela (w temacie tej Ustawy) na pewno zaś bardzo przydałyby się w pewnych rejonach ( z innych ustaw). Koncesja o której wspomniałem dotyczy badań wymagających wykonania odwiertów." Mogłby Pan jaśniej czy się Pan już w swoim wywodzie zapętlił - to udziela się tej koncesji czy nie?? tak pdsycasz strach i nawet nie cytujesz dokładnie decyzji środowiskowej tylko używasz zwrotów wywołujących negatywne skojarzenia "większość Polaków, ze zrozumiałych względów interesuje sprawa gazu łupkowego (nie trzeba nawet znać mapy geologicznej kraju, wystarczy gimnazjum, a niektórym podstawówka), ale ta Ustawa nie nazywa się "GAZOWA", prawda?" prawda ustawa się nie nazywa gazowa jednak jak pan stwierdzasz większość Polaków interesuje sprawa gazu łupkowego - więc ja pytam po co ten uran według szanownego Pana?
|
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
NIE dla wyburzenia "Pałacyku pod Pszczółką" w Limanowej
Poprawa prawa! Nieuczciwym najemcom mówimy Nie
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Apel o kontynuację budowy CPK
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
NIE farmom fotowoltaicznym w okolicy Źródeł Łyny #RatujmyŁynę
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Wprowadzenie obowiązku prawnego zakładania kasku rowerowego przez dzieci oraz młodzież do 18 roku życia
268 Utworzone: 2025-04-13
List otwarty do Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego w związku ze stwierdzeniami przedstawionymi publicznie w trakcie posiedzenia Zespołu Parlamentarnego ds. Cukrzycy w dniu 02.04.2025r.
5025 Utworzone: 2025-04-07
Petycja przeciwko budowie drogi S12 w Tomaszowie Mazowieckim w wariancie południowym
591 Utworzone: 2025-04-12
NIE dla Audytu krajobrazowego BEZ ochrony Parku Śląskiego!
461 Utworzone: 2025-04-11
Petycja o zablokowanie budowy kopalni kwarcytu w Górach Świętokrzyskich w miejscowości Zamkowa Wola
99 Utworzone: 2025-04-13
W sprawie uregulowania psychoterapii w Polsce oraz zapewnienia skutecznego, bezpiecznego i profesjonalnego leczenia osób z zaburzeniami psychicznymi.
112 Utworzone: 2025-04-13
Protest przeciwko planom wycinki lasów na Lublinku w Łodzi, co umożliwia przyjęty mpzp
611 Utworzone: 2025-04-10
Petycja o otwarcie kina w Klubie Garnizonowym w Malborku
293 Utworzone: 2025-04-09
PETYCJA w sprawie wstrzymania rozbiórki budynku Dworca PKP w Leopoldowie oraz przejęcia budynku dworca przez Gminę Ryki i stworzenia w nim infrastruktury służącej mieszkańcom Leopoldowa i całej Gminy.
168 Utworzone: 2025-04-13
PETYCJA W SPRAWIE DOSTĘPU DO POMP INSULINOWYCH DLA CHORYCH NA CUKRZYCĘ PO UKOŃCZENIU 26 ROKU ŻYCIA
18981 Utworzone: 2025-03-17
Apel o przywrócenie serii Baby O - ratunek dla dzieci z AZS!
65 Utworzone: 2025-04-13
Petycja w sprawie zapewnienia rodzicom dzieci hospitalizowanych w oddziałach intensywnej terapii całodobowego towarzyszenia rodzica.
64362 Utworzone: 2025-02-13
Protest ws. wstrzymania realizacji nowej inwestycji pod nazwą: „Budowa drogi gminnej tzw. "Obwodnicy Kwiaciarni" w Kartuzach.
142 Utworzone: 2025-04-11
Petycja w sprawie remontu ul Czeremoskiej w Łodzi
56 Utworzone: 2025-03-31
STOP dla lokalizacji kamieniołomu Jurczyce w Krainie Wygasłych Wulkanów
2744 Utworzone: 2025-03-18
PETYCJA PRZECIWKO BUDOWIE SPALARNI ODPADÓW (modernizacji ciepłowni na ul. Pontonierów w spalarnię odpadów komunalnych) W DZIELNICY REMBERTÓW M.ST. WARSZAWY
1024 Utworzone: 2025-03-25
Zniesienie obowiązkowej matury z matematyki.
22719 Utworzone: 2025-01-05
Petycja do wojewody pomorskiego w sprawie centrum relokacji uchodźców w powiecie Starogardzkim
39 Utworzone: 2025-04-13
Sprzeciw wobec projektu utworzenia Centrum Integracji Cudzoziemców w Toruniu.
2160 Utworzone: 2025-03-04
Wniosek dotyczący zmian w komunikacji zbiorowej we Wrocławiu po uruchomieniu TA na Jagodno
380 Utworzone: 2025-04-10