Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom

Quoted post

Gość

#1836 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-06 00:25

#1834: doświadczony sądowo - Re: Re: Re: Re:

To dlaczego spóldzielnia mi napisła w ostatniej odpowiedzi na przeniesienie lokalu cytuję" Dodatkowo wyjaśniamy, iż przepis o wspólnym najmię małżonków na który powołuje się Pani w swoim piśmie obowiązuje od listopada 1994r, a w tym czasie nie byliście państwo już małżeństwem i dlatego o ustanowienie na swoją rzecz prawa najmu podmiotowego lokalu mieszkalnego wytąpić musiała pani na drogę sądową, najemcą stała sie pani w chwili podpisania umowy najmu w dniu 22.10.2010" może wysłać spóldzielni jeszcze jedno pismo dotyczące tego art 9 z 1974, niechce iść z SM na drogę sądową, lecz jak bedę musiała i bede wiedziała że mam racje to złożę sprawę do sądu.

Odpowiedzi

doświadczony sądowo-ED

#1837 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-06 14:25:46

#1836: - Re: Re: Re: Re: Re:

przesyłam pani link do wyroku NSA. w sprawie dręczącej, który powinien pani pomóc  w podjęciu dalszych decyzji./kto pyta nie błądzi/Proszę dokładnie przeczytać wyrok.

http://www.orzeczenia-nsa.pl/uchwala/opk-17-96,sprawy_mieszkaniowe_w_tym_dodatki,35db08c.html

powinna pani też pamiętać że w pani sytuacji należy się adwokat z urzędu oraz zwolnienie od kosztów sądowych /trzeba się o to zwrócić w pozwie/.

doświadczony sądowo

#1841 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-07 19:13:08

#1836: - Re: Re: Re: Re: Re:

Uzyskała pani status najemcy pod rządami ustawy z 74r.art.9.3 która weszła w życie 01-01-75r. natomiast ust. z listop.94 nie działa wstecz,rozwód nic tu niema do pani praw nabytych.musiała by pani  mieć wyrok sądowy eksmisyjny.