Wniosek do projektu budżetu Góry Kalwarii w sprawie wprowadzenia zadania polegającego na budowie toalety miejskiej.

Góra Kalwaria, 26.08.2024 r.

Inicjatywa Społeczna Góra Mieszkańców

Burmistrz Miasta i Gminy Góra Kalwaria,

Rada Miejska Góry Kalwarii

Jako Inicjatywa Społeczna Góra Mieszkańców, odpowiadając na potrzeby mieszkańców, zwracamy się z wnioskiem o wprowadzenie do projektu budżetu Góry Kalwarii na rok 2025 zadania polegającego na budowie w centrum miasta toalety miejskiej dostosowanej także do potrzeb osób z niepełnosprawnościami oraz matek z małymi dziećmi.

Wniosek o wprowadzenie tego zadania i zabezpieczenie środków na jego realizację wynika z potrzeb mieszkańców. Coraz częstsze imprezy i uroczystości wymagają porządnego zaplecza sanitarnego, z którego będą mogli korzystać mieszkańcy i turyści. Istniejąca toaleta usytuowana przy ratuszu od ul. Piłsudskiego nie jest dostosowana do potrzeb matek z małymi dziećmi – brak w niej przewijaka. Również dostęp dla osób z niepełnosprawnościami jest utrudniony – teren przed toaletą jest nierówny a otwarcie ciężkich drzwi wymaga użycia siły, co jest dużą trudnością dla osób poruszających się na wózku inwalidzkim.

Liczymy na uwzględnienie naszego wniosku w pracach nad budżetem.

Inicjatywa Społeczna Góra Mieszkańców    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, akceptuję, że Inicjatywa Społeczna Góra Mieszkańców będzie mieć dostęp do wszystkich informacji podanych przeze mnie w tym formularzu.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych podanych w formularzu w następujących celach: