Myśliwy to nie morderca przyrody, to nie szkodnik.
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Myśliwy to nie morderca przyrody, to nie szkodnik.
Gość |
#2292016-01-18 11:03Myśliwi rzeczywiście chronią przyrodę. Zwalczają kłusownictwo, dokarmiają zwierzynę w okresie zimowym. Płacą za wszystko własnymi pieniędzmi. Nieźle znam temat i wiem co piszę. Rozjeżdżanie lasów i pól quadami, góry śmieci na każdym kroku nie przeszkadzają tzw. obrońcom przyrody i przeciwnikom łowiectwa - hipokryzji i prywaty w tej obronie tyle samo co śmieci w lesie. Człowiek poluje od początku swego istnienia. Tak został ten świat urządzony. Dzisiaj bez pracy w łowisku nad ochroną przyrody i zwalczania szkodnictwa, niestety przeważnie ludzkiego, nie ma łowiectwa. Polowanie to zaledwie fragment działalności myśliwych. Każda działalność przynosi pożytek jeśli jest prowadzona rozważnie, ze znajomością rzeczy i umiarem. Pozdrawiam wszystkich kochających przyrodę niezależnie poglądów na jej ochronę. |
Gość |
#2312016-01-18 11:18Działania są słuszne. Nie niszczmy tego na co nasi przodkowie pracowali przez wieki. |
Gość |
#2322016-01-18 11:43Jestem mysliwym od 30 lat i chce zeby polskie lowiectwo stalo na nogach a nie na glowie |
Gość |
#2332016-01-18 12:36Bo jestem myśliwym i wiem, że gospodarka łowiecka jest elementem ochrony środowiska (populacji zwierząt nie tylko łownych). W tak zmienionym środowisku (agrocenozy, monokultury rolne i leśne) niema miejsca na ochronę bierną. Ponadto uważam, że do najważniejszych zadań myśliwych jest przekonanie społeczeństwa o niezbędności udziału myśliwych w zachowaniu bioróżnorodności populacji zwierząt łownych (i nie tylko) poprzez prowadzenie racjonalnej gospodarki łowieckiej opartej na naukowych badaniach. |
Gość |
#2362016-01-18 12:56Ponieważ jestem Myśliwym i jestem z tego dumny, a nie mordercą czy też "zielonym" krzykaczem. |
Gość |
#2372016-01-18 13:13Największymi szkodnikami w przyrodzie są pseudo ekolodzy ,którzy wykorzystując media nie wiadomo w jakim celu szkalują myśliwych i leśników! |
Gość |
#2382016-01-18 13:35Jestem przyrodnikiem, ekologiem i myśliwym. Uważam, musimy chronić POLSKĄ dziedzictwo narodowe jakim są lasy i zwierzęta w nim żyjące. Dla czego przy ustawie majstrują ludzie nie mający pojęcia o gospodarce łowieckiej. Chrońmy to co mamy, rozmawiajmy rzeczowo i merytorycznie. Popadanie w skrajności nic tu nie da, a wręcz przeciwnie może zaszkodzić. |
Gość |
#2392016-01-18 13:42Prawda jest tej petycji. To dzieki mysliwym i calej gospodarce łowieckiej mamy taki dobry stan zwierzyny w Polsce. |
Gość |
#2402016-01-18 14:15Myśliwy to hodowca, a nie morderca. Dzięki nam wiele gatunków zwierząt istnieje na świecie. Współczuję pseudoekologom. |
Gość |
#2412016-01-18 14:16Podpisałem , tę petycję ponieważ lubię łowiectwo oraz nie lubie ludzi którzy mówią , że myśliwi to mordercy.Nie prawda myśliwi utrzymują populację zwierząt rzyjących w polskich lasach. |
Gość |
#2432016-01-18 14:31Cały świat zazdrości nam dobrze zorganizowanego łowiectwa i ja to widzę. Byłem w wielu krajach i to jest prawda. Dlatego będę bronił tego co jest dobre i nie chciałbym, żeby zniszczono osiągnięcia nasze na które pracowały pokolenia. |
Gość |
#2442016-01-18 14:32Nie zpomnijcie koledzy, ze to telewizja, radio gazety i inne srodki mass mediow kreuja rzeczywistosc. Ci z partii Zielonych, Animals czy innych "pseudo" agencji tez chodza do Tesco po mieso z dzika, czy jelenia. Te agencje prosperuja na rynku glownie bedac sponsorowane przez wielkie koncerny , zeby tylko siedzialy cicho. Firmy wyplacaja bardzo duze pieniadze dla nich za brak protestow, czy pozytywne oceny ich dzialan. W polsce jest bardzo duza tendencja dazenia za Europa,Ameryka i krajami zachodnimi, co ciekawe my nie zawsze wybieramy te pozyteczne dzialania laczenia sie z reszta Europy. Myslistwo bylo od zawsze jest i oby bylo. Regulacja naturalnych przyrostwo zwierzat jest konieczna zwlaszcza w naszym kraju, gdzie przyroda , ze wzgledu na brak "predatorw", czyli zwierzyny mogacej dany przyrost zachamowac rozrasta sie w nieograniczony sposob. Jednak zabijanie zwierzat dla samego zabicia, i np pozucenie zwierzyny powinno byc surowo karne a pozwolenia powinny byc dozywotnio zabierane. Wina tez samoch kol lowieckich, ktore nie prowadza zbyt wiele lekcji pogladowych, edukacyjnych w szkolach czy w przedszkolach uczac juz od malego jak to wszystko dziala lub moze jak powinno dzialac. serdecznie pozdrawiam |
Gość |
#2452016-01-18 14:43Dość bierności myśliwych i sympatyków myśliwstwa BROŃMY się przed ekoterroryzmem. |
Gość |
#246 Re: Re:2016-01-18 14:51#68: Każdy myśliwy to morderca - Re: siępisać!!!!!!Popisał się polonista!!!zasrany trol |
Gość |
#2472016-01-18 14:57jestem myśliwym i wiem jaka jest rola myśliwego w gospodarce łowieckiej i w ochronie dziko żyjących zwierząt |
Gość |
#248 Re: Re:2016-01-18 15:36tak lepiej żyć na facebooku wirtualnie nie podpisując się zero odpowiedzialności i obowiązków |
S.K.D Gość |
#2492016-01-18 15:54Ta ustawa jest nie zgodna z prawdziwymi celami PZŁ jestem sympatykiem łowiectwa i sznuję etykę łowiecką i jej tradycje. |
Gość |
#2502016-01-18 15:56Podpisałem, bo mam dość kłamstw głoszonych przez pseudo-ekologów na temat łowiectwa. Potrzebny jest mocniejszy głos w obronie myśliwych. Darz Bór! |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
List do Prezydenta Władimira Putina
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja do Ministra Edukacji Narodowej - wsparcie polskiej uzdolnionej młodzieży
6992 Utworzone: 2024-08-11
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
23520 Utworzone: 2024-04-25
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
406 Utworzone: 2024-11-21
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
1155 Utworzone: 2024-11-19
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3824 Utworzone: 2024-11-14
UFAM ORKIESTRZE ŁĘCZESZYCE - popieram udostępnienie pomieszczenia nad Urzędem Gminy Belsk Duży na salę prób zespołu
119 Utworzone: 2024-11-22
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1712 Utworzone: 2024-11-15
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1617 Utworzone: 2024-11-18
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
642 Utworzone: 2024-11-07
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
122 Utworzone: 2024-11-22
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101157 Utworzone: 2024-11-13
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1452 Utworzone: 2024-11-08
Bądz bezpieczny na przejściu dla pieszych!
37 Utworzone: 2024-11-23
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4381 Utworzone: 2024-09-23
Petycja w sprawie ratowania zabytku budynku szpitala a następnie szkoły, powszechnie zwanego "Pałacykiem", zlokalizowanego przy ul. Broniewskiego w Pruszkowie.
31 Utworzone: 2024-11-23
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17410 Utworzone: 2023-10-23
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
51 Utworzone: 2024-11-22
Petycja mieszkańców gminy Luzino dotycząca cofnięcia reorganizacji lub zmiany sposobu jej przeprowadzenia w placówce Poczty Polskiej w Luzinie
380 Utworzone: 2024-11-17
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1624 Utworzone: 2024-11-08
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
181 Utworzone: 2024-11-18