Alarm - brońmy dobrej żywności
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Alarm - brońmy dobrej żywności
Gość |
#1012016-02-22 14:36Podpisalam ta petycje dlatego gdyz uwazam ze powinno dotrzymywac obietnic.I naprawde rece wyciagnac po nasza zywnosc p/Polska naszych rolnikow. |
Gość |
#1022016-02-22 15:16choć PIS nie jest moją partią, to bardzo zależy mi na wsparciu rolników i możliwości zakupu zdrowej żywności |
Gość |
#1032016-02-22 19:30Podpisałem tę petycję dlatego, ponieważ z roku na rok dowiadujemy się, że jesteśmy karmieni ZGODNIE Z OBOWIĄZUJĄCYMI PRZEPISAMI jak bydło zmuszone jeść to, mu podano. |
Gość |
#1042016-02-22 20:34fajnie było iść do "chłopa" w czasie wakacji i całe lato rozkoszować się świeżym mlekiem, jajami i co tam jeszcze . Sama decydowałam od kogo i co kupię. Teraz przykro patrzeć jak zniknęły te gospodarstwa, a zaczynają się tworzyć wielkoprodukcyjne. Niedostępne dla bezpośredniej sprzedaźy. Jadwiga Dorochowicz |
Gość |
#1052016-02-23 02:03Poniewaz Kocham ich prace i poswiecenie aby kazdy Slowianin i gosc w naszym Polskim Domu mial dostep do prawdziwej nie zmodyfikowanej zywnosci.Niech wszyscy ludzie o szczerych sercach wspieraja kazdego malego uczciwegoi i prawdziwego rolnika.Wzajemne wsparcie i praca.Potrzebujemy sie na wzajem KOCHAM rolnikow pozdrawim .TO powinna byc normalnosc a nie walka o to co nam sie nalezy pozdrawiam z Bogiem. |
Gość |
#1062016-02-23 04:41Rolnik, którym zamierzam zostać w praktyce i tak nie ma lekko. Więc co tu dużo gada? Mamy alternatywę w kupowaniu jedzenia, nareszcie pełnowartościowego. Oczywista oczywistość. Nota bene, ci ustawodawcy to odżywiają się praną? |
Gość |
#1072016-02-23 06:42Jestem absolwentem UG na Wydziale Biologii i Nauk o Ziemi. Zdaję sobie sprawę z oszustw w jakie jesteśmy wciągani przez wielkie lobby korporacyjne chcące przejąć władze. jestem obecnie rolnikiem, a chcąc zostać w zgodzie z wiedzą jaką posiadłem muszę promować jedynie słuszne rolnictwo ekologiczne, czyli tradycyjne. Mieszkam w zagłębiu śliwkowym i tu obserwuję najjaskrawiej problemy, o których mówicie. Ludzie przekupieni i zaślepieni dotacjami i fałszywa informacją dokonują samozagłady prowadząc coroczne seanse opryskowe gleby i sadów. Ja czasami już krzyczę bo twierdzą, że pieprzę, że te środki podlegają kilkudniowej neutralizacji. Rozumiem waszą akcję i chcę w niej wziąć udział. |
Gość |
#1082016-02-23 10:40To jest ustawa konieczna, mamy szansę przywrócić rynkowi zdrową żywność. |
Gość |
#1102016-02-23 19:10Polska ziemia i jej plony to SKARB NARODOWY!! A jedzenie dla nas LUDZI!! |
Gość |
#1112016-02-23 19:27Ponieważ zależy mi na rozwoju polskiej wsi i na możliwości zakupu zdrowej żywności bezpośrednio od rolnika |
Gość |
#1122016-02-23 20:09Bo idea zdrowej żywności jest mi droga, lubię i muszę jeść dobrze i zdrowo, żywność jak najmniej przetworzoną. I ta krótka droga żywności od rolnika na mój stół to zapewnia. |
Gość |
#1142016-02-24 00:11Wiem,że polska żywność pośród tej sprowadzonej z zachodu jest najzdrowsza poza tym jeśli kupujemy polskie wspieramy naszych producentów! |
Gość |
#1152016-02-24 09:01Ustawa jest niezwykle ważna i potrzebna , przykro, że w tak oczywistej sprawie musi być wytoczona broń przeciw raądowi w formie petycji Nie zreszą tylko w tej sprawie "DOBRA ZMIANA" zmieniła kierunek na "DAMY RADĘ ZROBIĆ TAKIE ZMIANY ABY WSZYSTKO POZOSTAŁO BEZ ZMIAN " |
Gość |
#1162016-02-24 09:14Jestem rolnikiem i bardzo zależy mi na sprzedaży bezpośredniej produktów wytworzonych w gospodarstwie. |
Gość |
#1172016-02-24 10:29Podpisuję tę petycję, ponieważ chcę chronić polskich rolników produkujących dobrą, tradycyjną, ekologiczną żywność. Uważam, że mają naturalne prawo do jej bezpośredniej sprzedaży bez żadnych ograniczeń. Chcę mieć dostęp do takiej zdrowej, niedrogiej, ekologicznie produkowanej w Polsce żywności, ponieważ jest to podstawa zdrowia. Chcę aby taką samą możliwość miały też moje dzieci i wnuki. Uważam, że usilnie promowane obecnie rolnictwo oparte na wielkopowierzchniowych uprawach, z użyciem ogromniej ilości nawozów sztucznych, pestycydów, środków ochrony roślin, GMO, to ślepa uliczka, powoduje wyjałowienie gleby i jej bezpowrotną degradację, a także zatruwa nas, ludzi jedzących te produkty. Chcę powrotu polskiego rolnictwa ekologicznego, tradycyjnego jako jedyną rozsądną alternatywę i takie powinno być przez rząd Polski ze wszystkich sił wspierane jako nasze największe dobro narodowe. |
Gość |
#1192016-02-24 13:37Jest dla mnie bardzo ważne jak się odżywiam. Bardzo trudno kupić dobrą żywność, nawet w sklepach ze zdrową żywnością. Wg mnie powinniśmy zrobić wszystko, by produkować i sprzedawać zdrową żywność, bez konserwantów i zbędnych dodatków. Obecnie nawet w kiszonej kapuście są jakieś E. W przeciętnej wędlinie jest ich co najmniej kilka. Nie dziwi mnie, że coraz więcej Polaków choruje i ma problemy ze zdrowiem,. Czas to rozwiązać raz a dobrze. To klient powinien mieć wybór co kupuje. Należy mu ułatwić zakup prostej, niemodyfikowanej żywności prosto od rolnika. |
Gość |
#1202016-02-24 21:42To szansa dla rolników, dzialkowcow ikonsumentow taki sposób jest praktykowan y we Włoszech, we Francji !!! |
Gość |
#1212016-02-25 16:52Mam problemy ze zdrowiem przez zatrutą żywność pochodzącą z supermarketów. A także popieram polskich rolników, jeśli produkują zdrową żywność, tradycyjnymi sposobami. |
Gość |
#1232016-02-26 12:00BO NASI ROLNICY SĄ DLA MNIE BOGACTWEM MOJEJ KOCHANEJ OJCZYZNY.MOJEGO KRAJU,TO CIĘZKA ICH PRACA ,A JA CAŁUJĘ ICH DŁONIE |
|
Petycje promowane przez innych użytkowników
Apel o kontynuację budowy CPK
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Komitet Obrony Gietrzwałdu
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie możliwości pracy stacji krótkofalarskiej spoza stałej lokalizacji
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
List do Prezydenta Władimira Putina
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Zniesienie obowiązkowej matury z matematyki.
14441 Utworzone: 2025-01-05
NIE dla końca vapowania w Polsce
3276 Utworzone: 2024-12-12
Petycja dotycząca odstąpienia od planów łączenia geografii z biologią w szkole podstawowej
946 Utworzone: 2025-01-06
Zmian w organizacji komunikacji zbiorowej w Gminie Siechnice od 01.01.2025 roku
233 Utworzone: 2025-01-06
Sprzeciw wobec inicjatywy tworzenia Centrów Integracji Cudzoziemców we Włocławku
110 Utworzone: 2025-01-09
Petycja o wycofanie zakazu przesyłek ptactwa domowego
3272 Utworzone: 2025-01-03
Sprzeciw środowiska zawodowego wobec odwołania dr Izabeli Kaptacz ze stanowiska Konsultanta Krajowego w dziedzinie pielęgniarstwa opieki paliatywnej
209 Utworzone: 2025-01-07
Chrońmy prawo do wyboru medycyny naturalnej w profilaktyce naszego zdrowia!
280 Utworzone: 2024-12-08
Zmiana sposobu naliczania opłat za wywóz śmieci w Wejherowie
69 Utworzone: 2025-01-08
Remont ulicy Starowiślnej i Mostu Grunwaldzkiego na dwie zmiany przez 6 dni w tygodniu
46 Utworzone: 2025-01-09
List otwarty do Prezydent Miasta Łodzi Hanny Zdanowskiej w sprawie Centrum Dialogu im. Marka Edelmana
477 Utworzone: 2025-01-05
Domagamy się Pilnego Remontu Chodnika przed blokiem nr 33 na os. Szkolnym w Nowej Hucie
70 Utworzone: 2025-01-08
Likwidacja plastikowych progów zwalniających i przywrócenie wyniesionych przejść dla pieszych w Smolcu
194 Utworzone: 2025-01-08
usuniecie roli moda vaco
34 Utworzone: 2025-01-09
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
1148 Utworzone: 2024-11-06
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
845 Utworzone: 2024-11-25
Petycja w sprawie możliwości pracy stacji krótkofalarskiej spoza stałej lokalizacji
292 Utworzone: 2025-01-06
Zielona Góra - Winobranie bez Polskiego Związku Łowieckiego [petycja]
87 Utworzone: 2025-01-07
Pani Sylwia Witkowska zostaje na oddziale rehabilitacji
61 Utworzone: 2025-01-09
Domagamy się budowy szkoły podstawowej na osiedlu JAR w Toruniu
241 Utworzone: 2025-01-04