Petycja na rzecz zwołania nadzwyczajnej sesji rady m. St. Warszaw
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Petycja na rzecz zwołania nadzwyczajnej sesji rady m. St. Warszaw
Gość |
#12016-09-09 13:58Z powodów transportowych na Białołęce |
Gość |
#32016-09-09 16:11Mieszkam na zielonej bialolece , dokładnie osiedle Regaty , dlatego też interesuje mnie ta sprawa |
Gość |
#42016-09-09 16:34Bialoleka jest najpiekniejsza dzielnica. Mieszkam tutaj bo sie w niej zakochalam i chce aby nasza dzielnica byla dostosowana do coraz wiekszych zapotrzebpwan mieszkancow. Oprocz rozwoju komunikacji miejskiej w tym metro zwrocmy uwage na potrzebe zlobkow i przedszkoli. |
Mieszkaniec Marek. |
#62016-09-09 20:19Naprawdę nie rozumiem, dlaczego urząd Warszawy tak idiotycznie postępuje. Przecież i tak Bródno będzie miało własna stacje, a jak będą musieli podjechać dwa przystanki to korona im z głowy nie spadnie. Ostatnia stacja przy Trasie Toruńskiej pozwoli na wybudowanie gigantycznego parking dla samochodów (tam są same pola więc nie ma ograniczenia co do wielkości), gdzie będą parkować nie tylko mieszkańcy Białołęki, ale także mieszkańcy: Marek, Ząbek, Radzymina, Słupna i inny okolicznych miast i wsi. Z pewnością każdy wybierze metro zamiast pchać się do centrum samochodem, co spowoduje, że np. ul. Radzymińska, Głębocka się odkorkuje. Stacja metra to nie przystanek autobusowy, który można swobodnie przestawiać w zależności od potrzeby!! Dlatego nie rozumiem postępowania Ratusza i prosiłbym o wyjaśnienie tego sprzecznego z logiką myślenia. Z góry dziękuję. Pozdrawiam |
Gość |
#112016-09-10 19:21Po wakacjach się ciasno zrobiło na grogach Zielonej Białołęki. Trzeba coś z tym zrobić. |
Gość |
#122016-09-11 06:09Metro na ZB jest jedynym sensownym rozwiązaniem. Nie wiem, dlaczego wylacznie wg mieszkancow, a nie radnych! |
Gość |
#132016-09-11 06:50Każdy głos sie liczy, a potrzeba tego metra jest ogromna...!!! Szkoda ze rozumie to każdy, tylko nie ta cholerna władza chwilowych, jednorazowych, dorywających sie do żłoba amatorów politycznych partaczy... |
Gość |
#152016-09-11 06:54Bo mieszkam w bliskich Markach, korzystam z przystanku Oknicka i widzę proces zakorkowywania ulic. |
Gość |
#162016-09-11 06:59bo mieszkam w b. bliskich Markach i jeżdżę samochodem - Głębocka lub S8. Tragedia. |
Gość |
#172016-09-11 12:39Gdyż uważam, że grozi nam paraliż komunikacyjny w okolicach osiedli DERBY. W dalszym ciągu powstają nowe bloki, a ulic nie przybywa. Na Głębockiej, Magicznej czy Skarbka tworzą się gigantyczne korki. Powrót oraz dojazd do pracy coraz bardziej wydłuża się. |
Gość |
#182016-09-11 15:50HGW i radni PO wybrani do rady dzielnicy Białołęka zapomnieli o swoich obietnicach. WARTO je przypomnieć. |
Gość |
#192016-09-11 16:39Podpisałam petycję, gdyż mam dość smrodu spalin setek samochodów przejeżdżających kilkanaście metrów od mojego domu, codziennego dziękowania "Bozi", że, przechodząc przez jezdnię, znowu udało mi się zachować życie; nijak nie mogę pojąć, dlaczego w tej części miasta są ulice bez chodników, poboczy, przejść dla pieszych, zatoczek autobusowych. |
Lovi |
#202016-09-11 19:53Mieszkam w Markach najpierw stoję z tirami na pilsudskiego w markach a potem na s8. Do pracy na Służewiec jade ok 3 godz. |
Gość |
#212016-09-11 20:44Podpisałam petycję dlatego że dojazd na odcinku 4 km od Berensona do Trasy Toruńskiej w godzinach szczytu zajmuje nam 28 - 35 minut. Zgody urząd na budowy domów wydaje a dróg nie buduje bo już nie ma miejsca. Metro pomoże nie tylko Białołęce ale Marki, Radzymin i z innych miejscowości ludzie mieliby lepiej. Wystarczy spojrzeć na część Łomiankową jak metro doszło do Młocin. |
Gość |
#222016-09-12 10:12Proszę również dodać o przebudowanie mostku przy skrzyżowaniu Zdziarskiej i Kątów Grodzki gdyż jest tam trudno na wyminiecie się dwóch samochodów a jeszcze brak chodnika powoduje iż matki z wózkiem musza chodzić po bardzo ruchliwej ulicy. Dodatkowo proszę wziąć pod uwag iż powstają dwa osiedla zielonej doliny przy ul. Verdiego, gdzie brakuje miejsc parkingowych dla samochodów. Samochody które nie wykupiły miejsc a deweloper ma ograniczoną liczbę miejsc parkingowych obecnie stawiają wzdłuż ulicy Verdiego co zakłóca swobodny przejazd tą ulica w godzinach szczytu. |
Gość |
#242016-09-12 11:11Dojeźdżam (również moje dziecko do szkoły, autobusem 732) autem z Marek , tj. ulicy Kościuszki tą trasą, do Centrum - jest makabrycznie. Nie wiem kto zgodził się na budowę kolejnych osiedli, nie zabezpieczając infrastruktury w tym rejonie. Problem dotyczy również wielu moich sąsiądów. |
Gość |
#252016-09-12 11:22Białołęka jest zaniedbywana przez zarząd miasta Warszawy. Brakuje połączeń autobusowych/ metra, które byłyby zadowalające dla mieszkańców Białołęki/ Żerania (przykładowo autobus 518 - który łączy Białołękę z centrum, UW oraz dworcem jeździ zdecydowanie zbyt rzadko). |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
22953 Utworzone: 2024-04-25
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3654 Utworzone: 2024-11-14
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
186 Utworzone: 2024-11-21
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1566 Utworzone: 2024-11-18
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1632 Utworzone: 2024-11-15
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
445 Utworzone: 2024-11-06
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
71 Utworzone: 2024-11-22
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101113 Utworzone: 2024-11-13
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
246 Utworzone: 2024-11-16
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
957 Utworzone: 2024-11-19
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17378 Utworzone: 2023-10-23
Wniosek mieszkańców o wprowadzenie zmian w zakresie organizacji dojść do peronów w rejonie stacji kolejowej Pobiedziska.
32 Utworzone: 2024-11-22
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4349 Utworzone: 2024-09-23
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
432 Utworzone: 2024-11-09
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1956 Utworzone: 2024-11-16
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
21 Utworzone: 2024-11-22
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1412 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o poprawę bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych przy ul. Koszykowej w Malborku
533 Utworzone: 2023-11-15
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1606 Utworzone: 2024-11-08
DOŚĆ PRZEMOCY WOBEC DZIECI
174 Utworzone: 2023-11-28