WNIOSEK O ODEBRANIE PROF. CHAZANOWI PRAWA DO WYKONYWANIA ZAWODU LEKARZA
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji WNIOSEK O ODEBRANIE PROF. CHAZANOWI PRAWA DO WYKONYWANIA ZAWODU LEKARZA
Gość |
#10262016-10-21 08:06kazdy ma prawo decydowac o sobie niech męzczyzni zajma się sprawami męskimi a nie sumieniem kobiet i to jeszcze ci co nie mają swoich dzieci i inni na nich muszą zarabiać |
Gość |
#10272016-10-21 08:08Poprostu jestem za aborcja całkowita. Lekarze nie powinni powoływać się na klauzule sumienia. |
Gość |
#10282016-10-21 08:08Uważam, że ktoś taki nie ma prawa być lekarzem. To sadysta, potwór nie lekarz. |
Gość |
#10292016-10-21 08:09Dr Chazan uważa że jest bogiem.Jeśli tak ważna dla niego klauzula sumienia, niech zbuduje własna klinikę,zatrudni własnych pracowników i traktuje tam pacjentki jak sobie chce. |
Gość |
#10302016-10-21 08:10Koleżanka pracuje na oddziale noworodków w szpitalu Bielańskim, opowiadała o dramacie rodziców i strasznej śmierci tzw "dziecka Chazana" . Nikt z organizacji pro-life nie pomógł zrozpaczonym rodzicom . Nie może lekarz stawiać się ponad prawem i decydować o sumieniu innych |
Gość |
#10332016-10-21 08:16Wybralam tak jak on klauzule sumienia zeby nie powtorzyl jyz zaden lekarz takiego przestepstwa skazujac tak chore dziecko na cierpienie. On nie Chazan a Mengele |
Gość |
#10362016-10-21 08:19P. profesor posiada dwa sumienia : jedno kiedy był młodszy więc brak odpowiedniej pozycji.... wykonywał aborcję? teraz kiedy jego status się diametralnie zmienił odezwało się jego sumienie! Dlaczego wybrał zawód, w którym ma do czynienia tylko z kobietami. Stomatologia byłaby odpowiedniejsza dla człowieka, który ma problem z osobowością. |
Gość |
#10382016-10-21 08:20Lekarz wykonujący tego rodzaju zawód powinien w pierwszej kolejności kierować się dobrem dziecka i pacjentki a nie własnym wątpliwym sumieniem. Jestem zdruzgotana historiami kobiet, które miały styczność z tym lekarzem. Ja sama miałam wątpliwą przyjemność kontaktu z tym lekarzem choć mój przypadek był książkowy i nie wymagał szczególnej opieki. Jednak podejście do pacjenta i sposób przekazywania informacji pozostawiał wiele do życzenia. |
Gość |
#10402016-10-21 08:30Mam te same poglądy na temat zakazu aborcji i pracy takich pseudo-lekarzy jak chazan |
Gość |
#10412016-10-21 08:30Sumienie lekarza nie może być ponad zdrowiem i życiem matki i dziecka. Sposób postępowania doktora Chazana jest karygodny, nadaje się do oceny sądu. |
Gość |
#10432016-10-21 08:32W 2001 roku mieszkalam w Warszawie i rodzilam tam swoje drugie dziecko! Przyjechalam do szpitala sama, gdyz balam juz w 42 tyg ciazy. W szpitalu wszyscy (takze lekarze i pielegniarki) bali sie dr. Chazana i przy kazdym obchodzie stali na bacznosc bojac sie pisnac slowka. Przy kolejnym obchodzie w ktorym kazdy pacjentka byla traktowana jak mebel, bo na zadna nawet nie spojrzal i nie wypowiedzial do niej zdania. Skierowalam pytanie bezposrednio do niego. Chcialam dowiedziec sie, kiedy wywolaja moj porod, bo chyba nie mozna czekac na porod w nieskonczonosc, gdyz to przeciez jest niebezpieczne! Dostalam odpowiedz, ze nie ja tylko Bog decyduje kiedy czlowiek ma sie urodzic, wiec mam czekac cierpliwie! Pozniej przyslal do mnie pielegniarke, ktora chciala zrobic mi zastrzyk uspakajajacy! Oczywiscie nie dalam go sobie zrobic i wpadlam w szal! Uspokoila mnie jedna mloda lekarka, ktora powiedziala mi ze mi chetnie pomoze, ale jak Chazan pojdzie do domu, bo jakby sie dowiedzial stracilaby prace! Lekarka ta pomogla mi urodzic corke, ktora wazyla ponad 4 kg a wode plodowe byly juz zielone (nikt tego nie sprawdzil choc bylam w szpitalu ponad dobe!). W tym tez czasie innej pacjentce, ktora byla w ciazy, a ktora rodzila poprzenio przez cesarskie ciecie takze kazal czekac az pekla jej macica. Uratrowano ja tylko dlatego, ze byla w szpitalu, ale stracila dziecko i macice, a wiec takze mozliwosc posiadania kolejnych dzieci! To sie nazywa troska o pacjenta! Moim zdaniem nie powinien zostac w ogole lekarzem, bo jego empatia nadaje sie co najwyzej na grabarza! |
Gość |
#10452016-10-21 08:35Tacy lekarze jak Chazan nie powinni pracować w tym szpitalu i w ogóle narażając pacjętki oraz ich dzieci na różne komplikacje stosując swoje widzimisię. |
Gość |
#10462016-10-21 08:36Uznaję wyrok TK dot.klauzuli sumienia,choć muszę przyznać,że go nie pojmuję.Idąc tym tropem następny lekarz nie wykona transfuzji,a jeszcze kolejny transplantacji.Nie powinno być wyjątków,lekarz powinien działać dla dobra pacjenta,a nie swojego zbawienia.Chazan,nie jest lekarzem tylko barbarzyńcom. |
Gość |
#10472016-10-21 08:37to jest nawiedzony czlowiek nigdy nie powinien byc lekarzem, niech on sie modli o zdrowie bo o rozum juz za pozno |
Gość |
#10482016-10-21 08:41Zachowanie prof. Chazana było szokujące. To brutalne potraktowanie kobiet, skazujące je na niewyobrażalną traumę , dla których widok zdeformowanych i cierpiacych dzieciątek pozostanie zapewne w ich głowach do końca życia. On nie miał prawa podejmować decyzji za te kobiety. To despotyczne i nieludzkie podejście do praw kobiet. Taki lekarz nie powinien już nigdy mieć sposobności kontaktu medycznego z kobietami. Jego zachowanie jest oburzające i nie może być miejsca w dzisiejszych czasach dla takich bezwzględnych, nieczułych i okrutnych decyzji, tłumaczonych klauzulę sumienia. Gzie on ma sumienie?! |
Gość |
#10502016-10-21 08:42profesor Chazan wyrządza zło żyjącym ludziom w celu ratowania swojej duszy. Jest u kresu drogi życiowej i jego psychika nie radzi sobie z tym faktem. Znajduje ulgę w aktywnym "odkupieniu swoich grzechów". Znowu robi coś dla siebie kosztem innych. Kiedyś wykonywał aborcje nie urodzonych dzieci. Teraz wykonuje aborcję nadziei i życia Matek z dramatycznymi problemami. Człowiek zły i zakłamany. Nie powinien mieć wpływu na innych ludzi. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
82015 Utworzone: 2024-11-13
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1031 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
477 Utworzone: 2024-11-12
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1339 Utworzone: 2024-10-21
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
3906 Utworzone: 2024-09-23
Petycja do Ministra Nauki o uwzględnienie punktowanych konferencji naukowych we wszystkich dyscyplinach naukowych w Polsce
46 Utworzone: 2024-11-14
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
967 Utworzone: 2024-10-29
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
185 Utworzone: 2024-11-09
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
4255 Utworzone: 2024-10-24
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
920 Utworzone: 2024-11-10
Pan Robert Makłowicz nowym głosem Snafa!
6757 Utworzone: 2023-08-12
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1443 Utworzone: 2024-11-02
no to the death penalty
264 Utworzone: 2024-11-08
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1253 Utworzone: 2024-11-08
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
621 Utworzone: 2024-11-07
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
387 Utworzone: 2024-11-06
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
287 Utworzone: 2024-11-06
Petycja przeciwko zamiarowi likwidacji Olsztyńskiego Centrum Edukacji Nauczycieli
648 Utworzone: 2024-11-07
APEL O PRZEDŁUŻENIE KONTRAKTU NA STANOWSIKU KIEROWNIKA ODDZIAŁU CHORÓB PŁUC Z PODODDZIAŁEM ONKOLOGICZNYM W KSS IM. ŚW. JANA PAWŁA II DLA PANI DR N. MED. ANNY PROKOP-STASZECKIEJ
609 Utworzone: 2024-10-28
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17017 Utworzone: 2023-10-23