Petycja w sprawie wydłużenia nauki niepełnosprawnym uczniom.
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Petycja w sprawie wydłużenia nauki niepełnosprawnym uczniom.
Gość |
#32016-10-20 04:43gdzyz popieram kszatlcenie ludzi nie pelnosprawnych jakie moze stanowic olbrzymi kapital narodowy |
Gość |
#42016-10-20 06:38Dlatego że też niepełnosprawne dziecko i zależy mi by córka mogła jak najdłużej chodzić do szkoły i się rozwijać. |
Gość |
#72016-10-20 17:39Jestem rodzicem dziecka niepełnosprawnego , które ukończyło w tym roku edukację ponieważ skończyła 25 lat. Rozumie niepokój rodziców dzieci , które są jeszcze w obowiązku szkolnym czas jest okrutny i szybko przemija walczcie o każdą godzinę dla swoich dzieci ponieważ później zostaną się im tylko cztery ściany i co dalej? Martwi mnie również przyszłość mojej córki, obecnie uczestniczy w Projekcie stworzonym dzięki naszemu Stowarzyszeniu ale co dalej? wielka nieznana nikt nie martwi się o dzieci niepełnosprawne po ukończeniu 25 roku życia!!!!!. Mam wielką nadzieję, że to się zmieni dlatego popieram tę petycję i trzymam stronę rodziców , którzy walczą o każdą godzinę dla swoich dzieci nie dajmy ich wykluczyć ze społeczeństwa!!!!. Pozdrawiam Dorota. |
Gość |
#92016-10-22 07:36Jestem mamą 17-letniego Michała. Dwa razy korzystaliśmy z możliwiści przedłużenia etapu kształcenia. Syn jest szczęśliwy w szkole,robi postępy, ma przyjaciół. Nie wyobrażam sobie, że tego nagle mu zabraknie. Ponadto wiele pracujących matek będzie musiało zrezygnować z pracy i przejść na zasiłek opiekuńczy, bo po prostu nie będzie takiego zaplecza socjalnego,które przejęłoby opiekę nad naszymi dziećmi, gdy my będziemy w pracy. |
Gość |
#112016-10-23 14:44Pracuję z dziećmi niepełnosprawnymi i wiem dlaczego rodzice napisali tę petycję |
Gość |
#122016-10-23 17:24Sama mam dziecko z autyzmem i rozumiem i widze wiecej niz ludzie majacy zdrowe dzieci. |
Gość |
#142016-10-24 07:30Mam córkę z niepełnosprawnością sprzężoną, co będzie z nią gdy skończy się czas nauki w szkole ??? prywatne terapia są bardzo drogie a dzieci bez ciągłości zajęć terapeutycznych zaczynają tracić nabyte umiejętności ..... Oprócz wydłużenia nauki powinno się pomyśleć o dziennych ośrodkach, które w dorosłym życiu wspierały by osoby niepełnosprawne w samodzielnym funkcjonowaniu i zapewniały im terapie. |
Gość |
#182016-10-25 12:49Bo całym sercem jestem z rodzicami tych dzieci. Oni najlepiej wiedzą, czego potrzebują ich dzieci |
Gość |
#202016-10-25 16:46Jestem mamą 11 letniej dziewczynki z zespołem downa, ze sporym uposledzeniem, niemówiącej i niepokoją mnie proponowane zmiany. Im dluzej corka pozostanie w systemie edukacji tym lepiej dla niej. Uczeszczanie corki do szkoly umozliwia rowniez mi dluzej pozostawanie w aktywnosci zawodowej. Szybsze zakonczenie edukacji mojego dziecka i utkwienie w domu oznacza dla mnie koniec pracy i koniecznosc przejscia na swiadczenie pielegnacyjne. |
Gość |
#212016-10-25 17:25Podpisałam,ponieważ słysze co robi się kobietom, ale nie ma żadnego programu poprawy życie dzieciom i matkom dzieci niepełnosprawnych.Od tego należy zacząć a nie od pustych i górnolotnych frazesów wygłaszanych przez naszych polepszaczy świata |
Gość |
#222016-10-25 21:08wiem, jak ważny jest dla tych ludzi kontakt z rówieśnikami,że pobyt w szkole to czas na uczenie się, poznawanie, rozwijanie się. poza szkołą rożnie bywa :-( |
nauczyciel SOSW Gość |
#232016-10-25 21:51Jako nauczyciel z wieloletnim doświadczeniem wiem, że każdy dzień pobytu ucznia w szkole zwiększa szansę na jego skuteczną rehabilitację, sprzyja rozwojowi autonomii i samodzielności życiowej. Jeśli nie szkoła, to co? Gdzie mają podziać się absolwenci ponadgimnazjalnych szkół przysposabiających do pracy, którzy nie znajdą miejsc w WTZ? Jaka przyszłość ich czeka? |
Gość |
#25 Opiekun na całe życie2016-10-26 02:54Jestem jednym z rodziców ucznia z niepełnosprawnością intelektualną - mojemu synowi już nie wiele nauki zostało ale zmniejszenie wydłużania etapu edukacyjnego skróci możliwość uczęszczania dziecka do szkoły do 24 roku życia. Będzie uczęszczało np. do 20 roku życia i co dalej. Do pracy nie pójdzie bo nie ma jej dla ,,zdrowych'' powiedzmy w normie, do szkoły nie, placówek dziennego pobytu nie ma, terapia zajęciowa jedna na powiat, zostają 4 ściany i rodzice jako towarzystwo i rówieśnicy, ile jeszcze wytrzymają psychicznie, rodzice dzieci z nie..... niesamodzielni wiedzą o czym mówię, jakie to jest obciążenie dla nas a odciążenie państwa z kosztów utrzymania ale o tym już się nie mówi, bo to ,,nasz problem'' - chciałaś i masz. Popieram petycję dla innych dzieci/uczniów. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o wycofanie zakazu przesyłek ptactwa domowego
2296 Utworzone: 2025-01-03
NIE dla końca vapowania w Polsce
2097 Utworzone: 2024-12-12
Powrót zorganizowanego dopingu na domowych meczach reprezentacji Polski
3336 Utworzone: 2024-03-01
Zmiana standardu zimowego utrzymania drogi 595 (Jeziorany-Barczewo)
239 Utworzone: 2025-01-04
Petycja w sprawie utworzenia Szkoły nr 4 w Kobyłce, zamiast organizowania filii dla Publicznej Szkoły Podstawowej nr 1 w nowopowstającym budynku przy ul. Ceramicznej/Dworkowej
121 Utworzone: 2025-01-04
Domagamy się budowy szkoły podstawowej na osiedlu JAR w Toruniu
70 Utworzone: 2025-01-04
Petycja o zakaz strzelania fajerwerkami
1975 Utworzone: 2024-12-28
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
735 Utworzone: 2024-11-25
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
985 Utworzone: 2024-11-22
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
3889 Utworzone: 2024-05-16
Chrońmy zielone płuca Zakopanego - petycja o ochronę Bachledzkiego Wierchu
510 Utworzone: 2024-12-29
Ustawienie palmy na rondzie ulic Żeromskiego i Reymonta w Otwocku
19 Utworzone: 2025-01-04
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5555 Utworzone: 2024-09-23
Petycja w sprawie wycofania się Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego z zapowiedzi likwidacji linii A10 Olkusz - Krzeszowice od 1 stycznia 2025 roku.
502 Utworzone: 2024-12-28
Stanowisko Kościoła Katolickiego w sprawie Marcina Zielińskiego
204 Utworzone: 2024-08-29
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1838 Utworzone: 2024-11-28
Petycja do Rady Miejskiej w Wasilkowie
10 Utworzone: 2025-01-04
Petycja w sprawie montażu świateł na skrzyżowaniu ulic Bohaterów, Czołowej i Messal
46 Utworzone: 2025-01-02
Petycja o upamiętnienie 80. rocznicy powołania szkolnictwa podstawowego w Krajence
26 Utworzone: 2025-01-02
List Otwarty do Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego - Stop Alienacji Rodzicielskiej - Apel o równowagę stanowisk.
1035 Utworzone: 2024-11-27