Podpisujmy deklarację poparcia dla abp. Henryka Hosera!
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Podpisujmy deklarację poparcia dla abp. Henryka Hosera!
Mania |
#377 pisownia2013-07-19 14:32a dla wszystkich niezorientowanych: Bóg pisze się z wielkiej litery |
Janek |
#378 Re: Duczki- nie oddamy ks. Proboszcza2013-07-19 15:04#10: Duczki - Duczki- nie oddamy ks. Proboszcza Coś się Wam pomyliło ! Zebraliście 3 500 000 podpisów ? To niemozliwe. Przestańcie szkodzić Kościołowi ! Lewacy i komuniści tylko czekają na takie "sensacje". |
Gość |
#3792013-07-19 15:52Nikt inny oprocz ksiezy czy biskupow nie oczysci naszego kosciola z kretow,ktore sa budzone w odpowiednim czasie aby rozbijac nasz kosciol! |
Gość |
#3802013-07-19 17:00Ks Abp Hoser to prawdziwy i mężny przywódca duchowy jakich u nas nie wielu. |
Gość |
#3812013-07-19 19:51Popieram Arcybiskupa Hosera.Ksiądz Lemański przynosi Kościołowi w Polsce wstyd i hańbę. |
Gość |
#3832013-07-19 21:38Wszyscy święci byli posłuszni Kościołowi, nawet jeśli prywatnie mieli inne zdanie. Ksiądz Lemański tego nie rozumie, bo nie jest świętym, tylko pozuje na gwiazdkę mediów. Poza tym kościelna dymisja jest przyjemna: oferują utrzymanie a nawet inną pracę - pozazdrościć. |
Gość |
#3842013-07-19 22:33Aby odwrócić uwage społeczeństwa od fatalnej sytuacji naszego kraju, do której doprowadził rząd wraz ze wspierającymi go mainstreamowymi mediami medialni klakierzy próbują uderzać w tych, którzy bronią tradycyjnych wartości chrześcijańskich. To nie pierwsze i nie ostatnie uderzenie w kościół i wiernych mu pasterzy. Tyle, że uderzający zapominają, że choć kościół nie ma dywizji (słynne zadane z kpiną pytanie Stalina)to jednak stoi za nim Bóg Stwórca. A za biskupami stoją wierni. Zatem taka nagonka na arcybiskupa paradoksalnie kościół wzmacnia. |
Gość |
#385 Re:2013-07-20 00:15Myslisz, ze to jest odwrocenie uwagi spoleczenstwa? Uwazam, ze jednak sie mylisz... Spoleczenstwo wbrew pozorom nie jest glupie, widzi co sie w kraju dzieje-na wszystkich plaszczyznach. Swiadcza o tym sondaze, w ktorym PO spada, a PIS-owi rosna, swiadcza o tym wygrane w Elblagu wybory przez PIS, swiadczy o tym referendum w sprawie prezydent Warszawy. Nie mieszaj polityki z religia, bo mysle, ze Ci ktorzy podpisuja sie pod petycja w sprawie ks. Lemanskiego nie kieruja sie zadnymi pobudkami politycznymi. |
Gość |
#3862013-07-20 08:11Wyrażam protest i sprzeciw wobec bezprecedensowego ataku ,który jest w ostatnich tygodniach skierowany na Księdza Arcybiskupa Henryka Hosera .Jestem oburzona zażenowana, zbulwersowana tak treściami jak i formami za pomocą których media podważają kompetencje naukowe oraz duszpasterskie Waszej Ekselencji ,szargając jego dobre imię. |
Tadeusz |
#387 Henryk Hoser - wzór ucznia Chrystusa2013-07-20 08:27W pełni solidaryzuję się z Ks.Abp Henrykiem Hoserem, szkoda , że inni ordynariusze zachowali dziwną ciszę, pozostawiając brata biskupa w osamotnieniu. Abp H. Hoser jest przykładem, jak nie należy być "posłusznym" mediom i bieżącej modzie poprawności politycznej. Jest wzorem dla innych biskupów i kapłanów. Tadeusz Z Białegostoku. |
Ania |
#388 podłe działania2013-07-20 08:35Każdy czasem popełni błąd i na każdego można znaleźć "haka", a szukanie haków jest elementem systemów totalitarnych. Na arcybiskupa, który jest dobrym człowiekiem, dobrym kapłanem i do tego lekarzem nie udało się im nic znaleźć. Zaczęli więc posługiwać się chorymi insynuacjami i kłamstwami. Przykro na to patrzeć. |
Gość |
#3892013-07-20 09:06Ksiądz Lemański narusza jedność kościoła. Medialny przekaz odsłania człowieka zmanipulowanego , bądź manipulującego!! jego "wejściem" jest obrzezanie , zatem tak przedstawienie konfliktu aby zainteresował największe rzesze widzów. To jest AKCJA PROPAGANDOWA wymierzona -przeciw kościołowi..za tą przyczyną za jedność narodu z kościołem i kościoła z narodem..Popieram stanowisko biskupa ..Hosera |
Gość |
#390 nie pozwole odebac sobie mojego Boga2013-07-20 11:31Siedem lat temu przeczytalam "Zahir" P.Coehlo.Przed ta lektura moje zycie to wysiadywanie na wulkanie a po tej lekturze to nieustajace trzesienie ziemi. Rodzicow stracilam wczesnie i choc szkoly pokonczylam to nie powiedzieli mi jak zyc bo i oni sami nie wiedzieli tego. Najwiecej wiedzieli o czerwonych burakach gdyz w czasie wojny oboje trafili tam gdzie byly ich plantacje.Tato wiedzial jak je sfermentowac i tym sie zywil a mama wiedziala co z nich ugotowac. Tatowa uzywka zamieniala nasz dom w pieklo a mamine buraczane potrawy ladowaly na scianach kuchni ...ale w niedziele byl spokoj.W niedziele chodzilismy do kosciola. Wraz z dorastaniem przyszlo borykanie sie z samotnoscia,lykanie wiedzy,praca,milosc,samotne wychowywanie corki,opieka nad wnukiem i samotnie wychowujaca go corka i jej malzenstwo itd. W moje 56 urodziny,siedzielismy w kuchni przy nowozakupionym wymarzonym stole i popijalismy wino.Nie zastanawiajac sie,jakby zart opowiadajac, oznajmilam,ze chce zmienic moje zycie i to zaraz,a ze zawsze dotrzymuje slowa nie moglam sie wycofac. Do teraz jestem w podrozy, jak Odyseusz ,z tym,ze on mial dokad wrocic,ja nie. Tu gdzie jestem,na malenkie mieszkanko starcza polska emerytura a na reszte mozna uczciwie zarobic. Caly ten wstep napisalm aby oznajmic, ze tylko pogaduchy z Bogiem,w pustym kosciele,daja mi sile. Ps:chcialoby sie powiedziec,ze "klopoty to nasza specjalnosc" poniewaz corka... tez i tez nie zaluje niczego. |
Ja |
#391 Re: nie pozwole odebac sobie mojego Boga2013-07-20 11:35#390: - nie pozwole odebac sobie mojego Boga Bardzo ciekawy tekst. Bardzo refleksyjny. Ja bardzo nie chciałabym żyć w świecie, w którym muszę walczyć, albo ryzykować życiem, żeby móc się pomodlić w Kościele. I dlatego nie jestem cicho, gdy dzieje się źle. Pozdrawiam |
Ten wpis został usunięty przez autora petycji (Pokaż szczegóły)
2013-07-20 11:56- Date of removal: 2013-07-21
- Powód usunięcia:
Ten wpis został usunięty przez autora petycji (Pokaż szczegóły)
2013-07-20 12:02- Date of removal: 2013-07-21
- Powód usunięcia:
Mania |
#394 Re: Wstyd2013-07-20 12:06Nie, to Lemański i jego poplecznicy-ateiści próbują psuć. Atakują biskupa- lekarza, który całe życie pomagał innym i złego słowa nie powiedział, nawet, gdy jest tak obrażany i atakowany. Mam nadzieję patryk, że ty i tobie podobni odczepicie się wreszcie od Kościoła, który tak bardzo was uwiera. Bo to żenujące. Naprawdę. |
Mania |
#395 Re:2013-07-20 12:09Nikt w Kościele nie trzyma na siłę, sekta Lemańskiego może iść swoją drogą. Ale was interesuje tylko obrażanie, knucie, pomówienia, chore insynuacje, bo nie ma żadnych faktów, których można by się uczepić. Nikt już nie słucha ujadania, każdy mądry człowiek widzi, że te ataki na biskupa są wymierzone w Kościół. A Lemański niestety z każdą kolejną wypowiedzią tylko się pogrąża. |
Gość |
#396 Re: Re: nie pozwole odebac sobie mojego Boga2013-07-20 12:25#391: Ja - Re: nie pozwole odebac sobie mojego Boga ...dawno,dawno temu,gdy jeszcze bez zyciowych doswiadczen marzylam o przygodach i mawialam ,ze tam ,gdzie bede tam bedzie moj dom. Teraz wiem ,ze to nie zawsze mozliwe. Teraz wiem,co znaczy byc wiernym Bogu i Ojczyznie. Daleko,daleko od ukochanych miejsc mozg inaczej pracuje. Serdecznie dziekuje za odpowiedz i prosze uwierzyc ,ze jestem radosna,ciekawa zycia i patrzaca w przyszlosc pania w pewnym wieku /latwo policzyc/,ktora to nie omija zadnej okazji aby zamanifestowac swoj patriotyzm,przynaleznosc do kultury w ktorej zostalam wychowana i to wszystko co sie z tym wiaze. Pozdrawiam
|
Gość |
#3972013-07-20 12:31Módlmy sią za Księdza Arcybiskupa i wspierajmy go naszym świadectwem. Niech wie, że nie tylko Bóg, ale i my jesteśmy z nim. Módlmy sie za księdza Lemańskiego, żeby zrozumiał, że swoją postawą pomaga tylko wszelakiemu lewactwu, którego Kościół obchodzi tylko na tyle, na ile można go wyszydzić i zmarginalizować. |
Gość |
#3982013-07-20 12:42Pierwszym obrońcą ludzkiego życia w naszym kraju był Bł.Jan Paweł II,a teraz po Nim jast własnie Abp, którego bronimy przed szatańskimi atakami.Konieczność tej obrony to wynik braku moralnej świadomości polskiego elektoratu, ochrzczonego w ponad 90-ciu procentach, którego większość nie rozumie istoty wyborów i do nich nie idzie, ci którzy do urn poszli nie wykazali znajomości chrześcijańskich wyborczych zasad, wybrali parlament, który jest hańbą dla tysiącletniego, polskiego chrześcijaństwa, hańbą dla Ojczyzny Wielkiego Papieża. |
Gość |
#3992013-07-20 13:51Popieram stanowisko abp.w sprawie ks.Lemańskiego.Podwladny musi przestrzegać dyscypliny i być lojalnym względem przełożonych. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
List do Prezydenta Władimira Putina
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
42116 Utworzone: 2024-04-25
NIE dla końca vapowania w Polsce
832 Utworzone: 2024-12-12
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
597 Utworzone: 2024-12-21
Go ahead, brother /Idź przodem, bracie - Chcemy 2. i 3. sezon
554 Utworzone: 2024-11-23
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
433 Utworzone: 2024-12-15
Petycja w sprawie przywrócenia postojów pociągów PKP Intercity w Makowie Podhalańskim
1478 Utworzone: 2024-12-11
Uruchomienie dodatkowej pary połączeń na trasie Warszawa - Celestynów /Pilawa
350 Utworzone: 2024-12-18
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
290 Utworzone: 2024-12-17
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
486 Utworzone: 2024-11-25
Petycja w sprawie budowy przystanku kolejowego w powiecie rawskim
223 Utworzone: 2024-12-17
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
222 Utworzone: 2024-12-17
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5330 Utworzone: 2024-09-23
W obronie szkoły podstawowej im Tonego Halika w Górznej
174 Utworzone: 2024-12-16
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
158 Utworzone: 2024-12-20
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
154 Utworzone: 2024-12-19
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1533 Utworzone: 2024-11-28
Wniosek o przywrócenie sprzedaży maskotek jamników w sklepie Solaris
140 Utworzone: 2024-12-15
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
550 Utworzone: 2024-10-17
PETYCJA w sprawie PARKINGÓW przy UCK w Gdańsku
969 Utworzone: 2024-04-03
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
1069 Utworzone: 2024-11-06