AKT WOLI NARODU
Krzysztof Puzyna |
/ #193 Niemieckie podatki od niemieckich rent od r. 2005 dla Polaków w Polsce2013-02-27 17:14Nie będąc prawnikiem odpowiem, że trzeba poczytać przepisy.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/09/Keyboard-left_keys.jpg/... Obraz pokazuje wycinek klawiatury ANSI ( amerykańskiej)wstaw ten adres do przeglądarki i zobacz czy klawisz ctrl nazywa się ctrl czy na jego miescu jest coś innego napisane np. strg Shift jest oznaczony strzałką. Dobranoc Zaczął się po przerwie znowu film. Możemy kontynuować jutro po 20 godz. :) ------------------------- @Rodaczka 08:29:45 Bardzo sie Pan/Pani myli w tym co Pan/Pani napisal/a. Pisze z poza Polski gdzie nie mam polskiej klawiatury i tych wszystkich polskich znaczkow. Prosze mi w takim razie powiedziec jak mam to zrobic. Oczywiscie moge to ustawic jakos w tekscie ale co z klawiatura??? Szanowna pani, jeżeli poda mi pani system operacyjny własnej maszynki internetowej, to pokażę Pani lub np gdyż właściwie to już zawiesiłem pisanie na NE - może pan Asadow(?), lub pan.. Lipski (?) jak ustawić pokrycie klawiatury polskim pismem. Dla tych, co nie potrafią zapamiętać lub klawiatura ma pokrycie np. cyrylicą podaję dwie metody urlopowe, gdyż w kawiarenkach internetowych na urlopie też jest czasami skomplikowane prosić o dostęp do ustawień systemu operacyjnego, szczególnie, gdy komputer jest automatycznie zabezpieczony przed zmianami. Metoda pierwsza: Wchodzę na mojego bloga http://idb.nowyekran.pl/ i wstawiam do komentarza, który właśnie piszę z opisu o mojej osobie adevo (pod więcej) wpis polskie litery z "ogonkami": --- ą, ć, ę, ł, ń, ó, ś, ź, ż --- Ą, Ć, Ę, Ł, Ń, Ó, Ś, Ź, Ż Druga metoda jest jeszcze bardziej wygodna: włączam korekturę dla języka polskiego. Proszę pani, ja jestem za granicą od dużo ponad 30 lat. Nie mam w normalnym życiu żadnych kontaktów z Polakami. Zauważyłem jednak, że niechlujne wpisy powodują u mnie zatracenie wyczucia, co jest jeszcze polskim językiem, a co już jego degeneracją, polskim bełkotem językowym. Tak jest u wszystkich na obczyźnie. Dlatego wyrządzamy polskim dzieciom straszną krzywdę pozwalając im na niechlujstwo językowe i pisanie bez polskich liter. One później nie będą wiedzieć jak pisać poprawnie! Na moim blogu, blokowałem, po ostrzeżeniu komentatorów, gdy lekceważyli moje prośby. Teraz, gdy już nie piszę dla NE uważam, że portal patriotyczny powinien rozumieć znaczenie poprawnego pisania po polsku dla polskiej kultury. Poprawne pismo to podstawa poprawnej wymowy. Jeśli pani mówi narzeczem, to też potrzebuje pani polskich liter z akcentami. ----------- @adevo 01:25:16 nie mam glosnika, ale obrazki sie zgadzaja - youtube.com/watch?v=1hrTgESbwXw ---------------------- Na youtube.com/watch?v=1hrTgESbwXw&feature=player_embedded --------------------- Poradnik-,,Polska klawiatura na Windows 7'' Na youtube.com/watch?v=GFM4y_AVDfM ---------------------- polskie znaki w zagranicznym komputerze/windowsie. Na youtube.com/watch?v=CuUIVOshWcY |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o wycofanie zakazu przesyłek ptactwa domowego
2303 Utworzone: 2025-01-03
Petycja o zakaz strzelania fajerwerkami
1978 Utworzone: 2024-12-28
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
47796 Utworzone: 2024-04-25
NIE dla końca vapowania w Polsce
2100 Utworzone: 2024-12-12
Chrońmy zielone płuca Zakopanego - petycja o ochronę Bachledzkiego Wierchu
511 Utworzone: 2024-12-29
Powrót zorganizowanego dopingu na domowych meczach reprezentacji Polski
3337 Utworzone: 2024-03-01
Petycja w sprawie wycofania się Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego z zapowiedzi likwidacji linii A10 Olkusz - Krzeszowice od 1 stycznia 2025 roku.
502 Utworzone: 2024-12-28
Zmiana standardu zimowego utrzymania drogi 595 (Jeziorany-Barczewo)
250 Utworzone: 2025-01-04
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1838 Utworzone: 2024-11-28
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
960 Utworzone: 2024-12-17
PETYCJA Petycja w sprawie mianowania dyrektora Muzeum Literatury im. Adama Mickiewicza
165 Utworzone: 2025-01-02
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
736 Utworzone: 2024-11-25
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
3890 Utworzone: 2024-05-16
Petycja w sprawie utworzenia Szkoły nr 4 w Kobyłce, zamiast organizowania filii dla Publicznej Szkoły Podstawowej nr 1 w nowopowstającym budynku przy ul. Ceramicznej/Dworkowej
128 Utworzone: 2025-01-04
Petycja w interesie publicznym mająca na celu podjęcie przeciwdziałań w przypadku tworzenia na terenie województwa Centrów Integracji Cudzoziemców, oraz ośrodków dla imigrantów
630 Utworzone: 2024-12-24
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
985 Utworzone: 2024-11-22
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5555 Utworzone: 2024-09-23
Zwrot pieniedzy za sylwestra Vyba
94 Utworzone: 2024-12-31
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17864 Utworzone: 2023-10-23
Domagamy się budowy szkoły podstawowej na osiedlu JAR w Toruniu
70 Utworzone: 2025-01-04